Boekrecensie: Kerry Drewery – Dag 7

Martha Honeydew is vrijgelaten uit de angstaanjagende cel 7. Maar echt vrij is ze niet: de corrupte overheid houdt elke beweging van haar nauwlettend in de gaten. En nu is haar enige, vertrouwde vriend Isaac gevangengenomen. Haar kansen om hem te redden zijn bijzonder klein nu ze geen stap kan zetten zonder gevolgd te worden. De dag van zijn veroordeling komt dichterbij. Zullen zij en Isaac ooit met elkaar herenigd worden en in een betere wereld leven?

Dag 7 is het vervolg op Cel 7, een boek dat ik erg sterk vond vanwege de actualiteit en de groeiende invloed van (social) media. Het publiek beslist over leven en dood via een reality-show. In het vorige boek ontsnapte Martha zelf aan de dood, maar in Dag 7 zit haar geliefde Isaac opgesloten. De dag van zijn veroordeling komt steeds dichterbij en het boek is verdeeld over de zeven dagen die volgen tot de veroordeling. Per hoofdstuk lees je weer vanuit een ander oogpunt, daardoor leer je sommige personages op een andere manier kennen. Dit maakt het fijn voor de afwisseling en het zorgt ervoor dat je snel door het boek heen gaat.

Qua opbouw en sfeer lijkt Dag 7 op Cel 7 en hoewel het verhaal zelf anders is, vond ik het boek niet heel vernieuwend. Er zitten een paar onverwachte wendingen in, maar Dag 7 wist mij niet te verrassen. Voor mij was het effect dat het eerste boek op mij had inmiddels wel uitgewerkt. Jammer, want ik vind het concept heel tof! Het einde is wel weer erg spannend, waardoor ik tóch benieuwd ben naar het vervolg.

”Als lezer kun je niet wachten op de ontknoping,” staat er op de cover. Dit boek voelt voor mij echt als een tussenboek en voegt voor mij niet heel veel toe. Het veelbelovende aspect van Cel 7 liet het afweten in Dag 7. Daarom ben ik minder enthousiast, maar ik denk dat ik het volgende deel toch wel ga lezen, omdat ik inderdaad heel benieuwd ben naar de ontknoping.

★★★☆☆

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.