Week 34 (2019): Efteling en (afscheids)etentjes!

Wow, vandaag is onze laatste volle dag in Nederland! Afgelopen week was de laatste vrije week waarin ik weer veel leuke dingen heb gedaan met familie en vriendinnen. Dit is voorlopig de laatste blogpost, ik durf niet te zeggen wanneer de volgende blog online komt! Kijk je gezellig mee naar mijn weekoverzicht?

Maandag

Op maandag ga ik samen met mijn moeder, mijn zus en haar twee kindjes naar de Efteling. We gaan in de Droomvlucht en Carnaval Festival, we lopen door het Sprookjesbos en we bekijken de Sprookjesshow. Leuk dat ik nog zo’n gezellig dagje Efteling heb met mijn familie heb in de laatste week! ’s Avonds heb ik afgesproken met Kelly, een oudklasgenootje van mijn masterstudie. We koken samen groentesaté met gewokte kruidenrijst en we kletsen de hele avond bij.

Dinsdag

Op dinsdagochtend verhuizen we een heleboel spullen naar mijn oude slaapkamer. Daarna leveren we de auto van Richard in en ’s middags gaan we even naar de stad. We regelen ons internationaal rijbewijs en we doen nog wat inkopen. In de avond heb ik een gezellig etentje staan met Vienna bij Banzai in Tilburg. De afgelopen jaren hebben we bij een heleboel restaurantjes en lunchtentjes gegeten en het was leuk om ons laatste etentje te houden bij onze favoriete sushitent.

Woensdag

Woensdag spreek ik af met blogvriendinnetje Marleen. We kennen elkaar van onze blogs en we zien elkaar regelmatig, gezellig! Ze heeft twee cadeautjes voor me meegenomen, heel erg lief. We ontbijten eerst bij Crème in Den Bosch en na een rondje wandelen eten we nog een taartje bij eetbar DIT. Leuk dat we elkaar nog gezien hebben! Als ik thuiskom merk ik dat ik last heb van mijn buik, waarschijnlijk zenuwen. Ik denk dat het komt omdat ik weet dat ik die avond afscheid neem van mijn vriendinnengroep. En ja hoor, ik barst die avond vier keer in tranen uit, haha. Ook niet gek, want we hebben zo’n lieve en warme vriendinnengroep. Dat ik mijn droom van de wereldreis waar ga maken, betekent niet dat ik het niet moeilijk vind om afscheid te nemen van de lieve mensen hier. Mijn vriendinnen hebben een kaart, kettinkje en een kussenhoes voor me gekocht, echt heel lief. Als ik thuis ben moet ik echt even bijkomen, dus ik ga lekker lezen in bed (Nee heb je van Charlotte de Monchy).

Donderdag

Ik wilde een heleboel dingen doen op donderdag, waaronder het spel Super Mario Odyssey kopen voor de Nintendo Switch die we meenemen op reis. Ik had cadeaubonnen gekregen van de Pardushis en ’s ochtends koop ik het spel. Ik ga eerst Temptation Island kijken met een kopje thee en als het spel is geïnstalleerd zit ik gelijk twee uur lang te gamen, haha. Oeps! In de avond hebben we een verjaardag in de vriendengroep van Richard waarbij we ook afscheid nemen van zijn vrienden.

Vrijdag

In de ochtend heb ik mijn twaalfde OPT behandeling om op bepaalde plekken haarvrij te worden. Het was echt ideaal geweest als ik klaar zou zijn voor de reis, maar ik zal na de reis nog wel terug moeten. Om vijf uur hebben we een afscheidsborrel met de collega’s van Richard. Erg leuk dat ze een borrel hebben georganiseerd, inclusief een poster voor onze reis. Mooi om te horen tijdens de speeches hoe blij ze met hem waren als collega!

Zaterdag

Op zaterdag ga ik met familie koffie drinken bij Samen in Gilze. Het is de laatste keer voor de reis dat ik oma zie, dus dat is wel een beetje gek. Verder zijn we op zaterdag veel bezig met het opruimen en schoonmaken van het appartement, we gaan nog even naar de stad en naar de kapperer. Oh ja, en ik vermaak me weer heel wat uren met Super Mario Odyssey.

Zondag

Om 12 uur heb ik met Vienna afgesproken om samen te gaan ontbijten/lunchen. We gaan bij Brownies & downies in Tilburg zitten waar ik heerlijke pannenkoekjes eet. Daarna eten we ook nog een blondie, heerlijk! Gezellig dat we nog even bij kunnen kletsen, we hebben zo veel leuke momenten gehad in Tilburg. Dat ga ik echt missen. Aan het einde van de middag rijden Richard en ik naar mijn ouders, waar we samen met de rest van het gezin nog voor het laatst met z’n allen eten. Na het eten rijden Richard en ik nog naar zijn familie om daar nog afscheid te nemen. Het was weer een drukke maar heel gezellige week!

Hoe was jouw week? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. Vienna
    27 augustus 2019 / 18:59

    Wat een fijne en gezellige week had je nog hier in Nederland voordat je grote reis begon! Heel leuk om te lezen. Veel liefs en ik kijk uit naar je eerste wereldreisblog (in de hoop dat je die gaat schrijven haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.