5 tips voor een dag watervallen spotten bij Wells Gray in Canada

Ons avontuur in Canada zit er alweer op, maar ik heb gelukkig nog een heleboel blogjes met jullie te delen! Tussen Whistler en Jasper zijn wij één dag naar het Wells Gray Provincial Park geweest om watervallen te spotten. Kijk je mee?

Spahats Creek Falls

Moul Falls

Bailey’s Chute

Helmcken Falls

Clearwater Lake

Tips voor je bezoek aan Wells Gray Provincial Park

Wells Gray is een ideale tussenstop als je van Vancouver naar de nationale parken Jasper en Banff rijdt (of andersom). Het park ligt namelijk tussen Whistler en Jasper, waardoor het handig is om hier een tussenstop te maken. Wij hebben twee nachten overnacht op een camping in Clearwater en vanuit daar zijn wij naar het park gereden. Bij deze mijn beste tips voor je bezoek:

Huur een auto: als je een rondreis maakt door West-Canada, doe je dit waarschijnlijk met een gehuurde auto of camper of met het openbaar vervoer. Om Wells Gray te bezoeken moet je wel in het bezit zijn van eigen vervoer, want je kunt hier niet makkelijk met het openbaar vervoer komen. De watervallen liggen redelijk uit elkaar, dus het is handig om je te verplaatsen met je eigen auto of camper tussen de watervallen.

Trek je wandelschoenen aan: als je alleen een foto wil maken van iedere waterval hoef je je wandelschoenen niet per se aan te trekken, maar bij Moul Falls kun je een wandeling doen van 5.5 kilometer waarbij je onder aan de waterval komt te staan. Zeker de moeite waard!

Springende zalmen bij Bailey’s Chute: op bovenstaande foto van Bailey’s Chute ziet deze waterval er misschien niet zo spannend uit, maar sla deze plek zeker niet over! Hier zie je zalmen tegen de stroming in springen, fascinerend om naar te kijken! Wel erg moeilijk om goed op de foto te zetten 😉 Bailey’s Chute is overigens vernoemd naar de man die hier verdronken is terwijl hij bezig was met het bouwen van een brug boven deze ruige rivier.

Neem zelf eten mee: er zijn niet veel gelegenheden om wat te eten in Wells Gray Provincial Park, dus wees goed voorbereid en neem zelf voldoende eten mee.

Trek er de hele dag voor uit: Wells Gray is een park met 39 watervallen en wij hebben er maar een paar gezien. Bij sommige watervallen kun je ook nog hikes doen waardoor je extra tijd kwijt bent. Ook duurt het even voordat je van de ene waterval bij de andere bent. Ik zou je dus wel aanraden om in de buurt te overnachten en een dag uit te trekken voor je bezoek aan Wells Gray!

Moet je per se een dagje spenderen in Wells Gray tijdens je rondreis naar Canada? Het is geen must, maar ik vond Spahats Creek Falls, Moul Falls en Helmcken Falls stuk voor stuk indrukwekkende watervallen om te bekijken. Als het past in je planning, is het zeker een leuke stop tijdens je reis!

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.