Tips voor een dagje hiken in Revelstoke, Canada

We zitten inmiddels in Kelowna, maar ik wil graag mijn tips voor Revelstoke met jullie delen! Vanuit Yoho reden we een dagje naar Revelstoke en we zijn hier in totaal twee nachten verbleven. Hier maakten we een toffe hike in Mount Revelstoke National Park én we lunchten bij een tof koffietentje. Kijk je gezellig mee?

Revelstoke

Mocht je net als wij een rondje rijden vanuit Vancouver, dan is de kans groot dat je na Banff een tussenstop maakt bij Revelstoke. Hoeft natuurlijk niet, maar ik kan een bezoek aan Revelstoke zeker aanraden! Revelstoke ligt zo’n 280 kilometer vanaf Banff (ruim drie uur rijden). In Revelstoke ligt het Mount Revelstoke National Park, wat eigenlijk volledig draait om Mount Revelstoke. Via de 26 kilometer lange Meadows in the Sky Parkway rijd je tot 1.920 meter hoogte, met verschillende uitzichtpunten langs de route. Hier kun je de auto parkeren en voor één van de trails kiezen. Wij liepen eerst naar de Fire Lookout en daarna hebben we gekozen voor de Eva/Jade/Miller lake Trail.

Eva/Jade/Miller lake Trail

Je kunt er voor kiezen om naar Eva Lake, Miller Lake of Jade Lake te wandelen, maar je kunt ze ook alle drie in één hike doen. Ik had op een website gelezen dat het maar een uurtje duurde voordat we bij de splitsing van de meren zouden zijn, dus toen ik na twee uur lopen nog geen enkel meer had gezien begon ik me af te vragen of we wel goed liepen. Het scenario dat we ergens op de berg tussen de beren moesten slapen is meerdere keren door mijn hoofd gegaan (oeps, dramaqueen). Gelukkig kwamen we na nog een kwartier lopen eindelijk de splitsing tegen. Hier kun je kiezen of je naar Eva Lake loopt (0.8 kilometer), Miller Lake (0.4 kilometer) of nog naar Jade Lake (4 kilometer). We hadden er dus al een paar uur wandelen op zitten, dus vanwege de vermoeidheid en de tijd hebben we alleen Eva Lake en Miller Lake bezocht. Helaas was het vrij regenachtig toen wij deze hike liepen, ik kan me voorstellen dat deze trail met helder weer nóg mooier is. Alsnog was het een toffe wandeling met mooie uitzichten. We liepen hoger dan de wolken, we zagen de mooiste bomen, tientallen eekhoorns en mooie meren. Het was net alsof we in een sprookjesbos liepen. Hoewel ik het één van onze meest pittige hikes vond, was het ook echt een hike die de moeite waard was.

 

Ontbijten of lunchen bij La Baguette

We waren allebei kapot na het wandelen van de hike en we hadden niet zo veel zin meer om te koken. Daarom zijn we pizza gaan eten bij Nico’s Pizzeria. Niet fantastisch, maar wel lekker. De porties zijn trouwens gigantisch, voor een medium pizza krijg je een groot plateau met een pizzaschep zodat je de grote pizzapunten op je bord kunt leggen. Dus mocht je niet zo veel honger hebben: ga dan voor de kleine pizza. De volgende ochtend waren we niet van plan om buiten de deur te ontbijten, maar ons brood was helaas aangevreten door waarschijnlijk muizen (iew). Eerder kregen we bij het Visitor Centre de tip om te gaan lunchen bij La Baguette (607 Victoria Rd) en hier zijn we uiteindelijk gaan ontbijten. Echt een leuk en hip tentje! We deelden blueberry waffle en crêpes, allebei erg lekker. En na drie weken genoot ik weer eens van een cappuccino!

Mocht je tijdens je reis door West-Canada tijd hebben om een bezoekje te brengen aan Revelstoke, dan kan ik het je zeker aanraden 🙂 Meer lezen over onze wereldreis of over Canada? Bekijk dan de wereldreis of bestemmingen pagina!

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. Anny
    14 september 2019 / 09:10

    Leuk om weer eens uitgebreid mee te lezen . Wat een mooie natuur daar!

  2. 16 september 2019 / 11:27

    Wat enorm balen van het brood!
    Mijn hemel, Canada is trouwens nog hoger op mijn lijstje komen te staan van ‘must visit’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.