Banff in Canada: tips voor de highlights

Wanneer je naar het westen van Canada reist, zul je ongetwijfeld stoppen in Banff. Niet zo gek, Banff is het oudste natuurpark van Canada en misschien ook wel het bekendste. Wij verbleven hier drie dagen en ik deel graag mijn tips!

Banff in Canada

Na Jasper National Park zijn wij tijdens onze reis door Canada verder gereden naar Banff National Park. Ik vond Jasper echt geweldig, we hebben hier heel veel toffe hikes gedaan en we hadden heerlijk weer. Banff voelde heel druk aan: waar we in Jasper tijdens het hiken soms niemand tegenkwamen, wordt Banff overspoeld door toeristen. Hier moet je je wel even op instellen als je van Jasper naar Banff reist! We hadden de eerste dag goed weer, maar daarna was het erg regenachtig. Als het tijdens ons verblijf in Banff iedere dag goed weer was geweest, dan waren we misschien nog wel langer gebleven zodat we wat meer highlights konden bezoeken. Ik geef je graag mijn tips over de bezienswaardigheden waar we wel zijn geweest!

Lake Louise

Lake Louise is misschien wel het meest bekende meer van Canada. Dat merk je gelijk als je er bent vanwege de hoeveelheid toeristen, maar je merkt het ook al als je er naartoe wilt gaan. Het wordt aangeraden om tijdens zonsopkomst of zonsondergang naar Lake Louise te gaan, dan heb je nog een kans dat je hier zelf kunt parkeren. Wij waren wat later op de ochtend en we moesten op een speciale parkeerplaats parkeren, daarna werden we met shuttlebusjes naar Lake Louise (en eventueel Moraine Lake) gebracht. Ik wilde nog graag een hike doen bij Lake Louise naar het theehuis, maar we hadden op aanraden alvast een kaartje met tijdslot gekocht om naar Moraine Lake te gaan, dus we hadden hier helaas geen tijd meer voor. We hebben wel de Fairview Lookout (2.4 kilometer) gewandeld, een redelijk korte hike met een mooi uitzicht op het turquoise meer. Je kunt bij Lake Louise trouwens ook een kano huren om het meer op te gaan!

Moraine Lake

Mijn favoriet: Moraine Lake! Bijna net zo druk als Lake Louise en weer een supermooie kleur van het meer. Je geniet ook nog eens van het mooie uitzicht van de besneeuwde bergtoppen. De Rockpile Trail (0.8 kilometer) is een korte hike die je naar een supermooi en populair uitzichtpunt brengt, zie onderstaande foto! Ook op Moraine Lake kun je een kano huren (wel erg prijzig).

Sulphur Mountain

Bij Sulphur Mountain kun je er voor kiezen om voor ongeveer € 42,00 per persoon met de gondola naar boven te gaan, óf je kunt er voor kiezen om de Sulphur Mountain Road Trail (5.5 kilometer) te wandelen. Hier doe je ongeveer anderhalf tot twee uur over. Eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht over Jasper. Hier hebben we ook nog de Sulphur Mountain Boardwalk gelopen, waarmee je tot helemaal bovenop de berg komt. Wij gingen er vanuit dat we gratis naar beneden mochten met de gondola (zoals bij Grouse Mountain in Vancouver), maar hier moesten we alsnog voor betalen. Na zeven uur ’s avonds mag je wel gratis met de gondola als je naar boven bent gewandeld, dus houd daar rekening mee. Op de berg is gewoon een café met Wi-Fi dus wij hebben hier aan de reisplanning gewerkt en alvast ons ESTA voor Amerika aangevraagd.

Tunnel Mountain

Ik had hier graag een mooie foto geplaatst van het uitzicht vanaf Tunnel Mountain, maar door de mist zagen wij helaas helemaal niks! Onze laatste dagen in Banff waren mistig en regenachtig waardoor we minder lang zijn gebleven dan we van tevoren hadden gepland. De Tunnel Mountain Trail (4.5 kilometer) is een makkelijke hike en het uitzicht moet heel tof zijn, maar ik kan dit niet garanderen, haha 😉

Plekken die wel op mijn lijstje stonden maar die we helaas niet bezocht hadden vanwege tijdgebrek en/of slecht weer: Lake Minnewanka ★ Johnston Canyon ★ Peyto Lake ★ hiken in Kananaskis (naast Banff).

Hoewel wij minder hebben gedaan in Banff dan ik had gewild, kan ik je Lake Louise, Moraine Lake en Sulphur Mountain van harte aanraden!

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.