Een dag Yoho National Park in Canada: mijn tips!

Van plan om een reis te maken door West-Canada? Ik help je graag door mijn beste tips met je te delen! Wij reden een rondje vanaf Vancouver. Na de populaire parken Jasper en Banff reden we door naar Yoho National Park, waar we één dag doorbrachten. Bij deze mijn tips!

Natural Bridge

Onderweg naar Emerald Lake reden we langs de Natural Bridge, dus we besloten hier even te stoppen. Via de brug loop je boven de Kicking Horse rivier en zo heb je een mooi uitzicht over de bergen, bomen en de rivier. Een leuke tussenstop als je onderweg bent naar Emerald Lake!

Emerald Lake

Emerald Lake is het grootste meer van Yoho National Park en heeft weer een prachtige kleur, zoals de meeste meren in Canada. Je kunt hier naartoe komen om wat foto’s te maken, maar het is nog leuker om een wandeling langs het meer te maken. Wij liepen de Emerald Lake Loop (5.1 kilometer) waarbij je verschillende uitzichten hebt op het blauwe meer, de hoge bergen en de hoge bomen. Ik kan je deze hike zeker aanraden! Trek wel je wandelschoenen aan, want bij ons was het laatste stuk erg modderig.

Takakkaw Falls

Ook leuk om te doen: een kijkje nemen bij de Takakkaw Falls. Het water valt hier 260 meter naar beneden. Erg indrukwekkend om aan de voet van de waterval te staan en het water naar beneden te zien stromen!

Algemene tips voor Yoho National Park

★ Yoho National Park is een leuke tussenstop als je van Banff terug naar Vancouver reist, maar niet per se een must visit. Wij reisden in de ochtend van onze kampeerplek in Banff naar Yoho. Hier hebben we eerst de Natural Bridge bezocht en daarna hebben we de wandeling bij Emerald Lake gelopen. De volgende ochtend hebben we de Takakkaw Falls bezocht, waarna we weer verder zijn gereisd. Om deze highlights te bezoeken heb je dus ongeveer één dag nodig (of twee dagdelen zoals wij het deden).

★ Voor Yoho National Park heb je ook de Discovery Pass nodig.

★ Yoho National Park ligt bij het plaatsje Field. Er zijn hier niet zo veel eetgelegenheden en supermarkten, dus houd daar rekening mee voordat je Yoho bezoekt!

Heb jij nog goede tips voor Yoho National Park? Laat het weten in de reacties! 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.