Bezienswaardigheden in San Francisco: mijn tips!

If you’re going to San Francisco… be sure to wear some flowers in your hair! Na ons avontuur in Canada was San Francisco de stad waar ons avontuur in Amerika is begonnen tijdens de wereldreis. Ik deel graag mijn tip met je voor deze bruisende stad! 

Lombard Street

Lombard Street staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld. Wij hadden fietsen gehuurd en Lombard Street was onze eerste stop. Je ziet hier een heleboel auto’s over de bochten naar beneden rijden. Wij deden het met onze fiets, wat ook prima te doen was, maar wel heel steil! Als je hier in de buurt bent, is het wel leuk om even een kijkje te nemen. Ook heb je vanaf het beginpunt een mooi uitzicht over de stad!

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf is erg toeristisch, maar ik vind dat je hier toch wel even langs moet gaan als je toch in San Francisco bent. Als je geluk hebt, kun je hier ook zeeleeuwen spotten! Ook heb je een mooi uitzicht over de Golden Gate Bridge en Alcatraz. Verder zijn er een heleboel winkeltjes en restaurants te vinden.

Palace of Fine Arts

Een stukje rust in de drukke stad! Palace of Fine Arts ligt op de route als je van Fisherman’s Wharf naar de Golden Gate Bridge fietst. Ik vond het leuk om hier even een rondje te lopen en te genieten van de mooie bouwwerken!

Fiets over de Golden Gate Bridge

Je kunt over de Golden Gate Bridge rijden, fietsen en lopen. Als echte Dutchies hadden wij fietsen gehuurd om op deze manier zo veel mogelijk van de stad te zien. De Golden Gate Bridge is hét symbool van San Francisco en ik vond het erg leuk om hier overheen te fietsen! Er zijn overigens ook veel verschillende uitzichtpunten vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de brug. Ideaal voor als je een fiets ter beschikking hebt!

Painted Ladies

Aan het einde van onze fietstocht reden we langs de Painted Ladies. Dit zijn huizen in een Victoriaanse en Edwardiaanse bouwstijl die in drie of meer verschillende kleuren zijn geverfd. Ze staan symbool voor de architecturale tradities in San Francisco. Als je toch in de buurt bent is het wel leuk om er even naartoe te gaan!

Cable Car

Een ritje met de cable car hoefde van mij niet per se, maar ik ben toch wel blij dat we dit gedaan hebben! Het is erg leuk om met zo’n karretje door de heuvels van San Francisco te rijden. Erg leuk om een plekje aan de zijkant te hebben waardoor je echt door de straten lijkt te zweven. Je hebt ook een erg mooi uitzicht over de stad! Wij gingen met de Powell-Hyde cable car, de meest populaire route. Mensen staan hier meer dan een uur in de rij voordat ze in de cable car kunnen stappen. Tip: loop naar de eerste halte (volgens mij was dit vijf minuten lopen) en je kunt direct opstappen, zonder dat je hoeft te wachten! Ze houden namelijk altijd wat plekjes vrij zodat ze onderweg mensen op kunnen pikken bij de haltes. Dit scheelt je weer een hoop tijd! Een enkeltje voor de cable car kost trouwens $ 6,00 per persoon.

Coit Tower

Ik vind het altijd leuk om een uitzichtpunt op te zoeken in een grote stad. In San Francisco zit je goed bij de Coit Tower, waar je voor $ 8,00 per persoon met de lift omhoog kunt om van het uitzicht te genieten. Een beetje prijzig, maar het uitzicht is wel heel tof! Je hebt een mooi uitzicht over de gebouwen van de stad inclusief alle heuvels, maar ook op de Golden Gate Bridge en Alcatraz!

Bezoek Alcatraz

Een bezoek aan Alcatraz kan tijdens je bezoek aan San Francisco eigenlijk niet ontbreken. Zorg er voor dat je je kaartjes op tijd hebt gereserveerd, anders heb je de kans dat het al volgeboekt zit tijdens je vakantie. Wij keken voordat we naar Alcatraz gingen ook nog de film Escape from Alcatraz, dat kan ik je ook zeker aanraden! Vooral de audiotour waarin ex-gedetineerden en bewakers aan het woord komen is erg interessant. Ook heb je vanaf Alcatraz Island een heel mooi uitzicht op de skyline van San Francisco!

Heb jij nog goede tips voor een bezoek aan San Francisco? Ik ben benieuwd! 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 23 oktober 2019 / 14:19

    Wow! Zo tof, zeker een stad die op mijn lijst staat om ooit te bezoeken. Ik kijk uit naar je blogposts over Route 66. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.