Tips voor je bezoek aan Yosemite National Park in West-Amerika!

Onze eerste stop na San Francisco was Yosemite National Park, één van de bekendste nationale parken in het westen van Amerika. Het eerste natuurpark dat wij bezochten in Amerika en absoluut de moeite waard! In deze blog vertel ik je wat voor moois wij allemaal hebben gezien. Reis je mee?

Yosemite National Park

Grote kans dat je Yosemite National Park bezoekt tijdens jouw vakantie naar het westen van Amerika. Yosemite staat bekend om gigantische sequoia bomen en om het geweldige uitzichtpunt Tunnel View. Wij bezochten Yosemite eind september en het was nog lekker warm. Wel kan ik je aanraden om in mei of juni het park te bezoeken als je voor de watervallen komt, bij ons was er steeds maar een dun straaltje te zien. Maar wij hadden al een heleboel mooie watervallen gezien in Canada, dus wij bezochten vooral de andere mooie plekken! We hadden toegang tot het park met de National Park Pass, voor $ 80 heb je per voertuig een jaar lang toegang tot alle nationale parken in Amerika. Zorg er trouwens voor dat je op tijd je accommodatie hebt vastgelegd. Wij reizen flexibel, maar dat betekende wel dat we met onze camper soms een heel stuk het park uit moesten rijden voor een kampeerplek. Het is maar net waar je voor kiest: een planning of de vrijheid van flexibel reizen.

Bridalveil Fall en Lower Yosemite Fall

Ons bezoek aan Yosemite begon met twee korte hikes: Bridalveil Fall (0.5 miles) en Lower Yosemite Fall (1 mile). Hoewel we de watervallen dus niet in volle glorie konden aanschouwen, zijn het wel twee erg leuke hikes om te doen. Vooral de tweede hike is tof omdat je tussen ontzettend hoge bomen loopt. Heel indrukwekkend!

 

Glacier Point

Mijn favoriete uitzicht in Yosemite! Op 2.199 meter hoogte kijk je uit over Yosemite Valley, Half Dome en Yosemite Falls. Je kunt naar dit punt hiken (volgens mij is dit wel een heel intensieve hike), je kunt met eigen vervoer naar boven rijden of je kunt met de bus gaan. Aangezien onze camper vrij groot is, zijn wij met de bus gegaan. Daar waren we achteraf ook heel blij mee, want het was wel krap geweest met onze camper. Glacier Point mag je echt niet overslaan tijdens je bezoek aan Yosemite!

Tunnel View

Tunnel View is misschien wel het bekendste uitzichtpunt van Yosemite. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op El Capitan en Bridalveil. Het is niet ver van Glacier Point, dus deze twee stops kun je perfect met elkaar combineren!

Mariposa Grove

Bij Mariposa Grove in Yosemite liepen we de Big Trees Loop Trail (1.3 miles). Aangezien dit nogal een klein rondje was, liepen we daarna ook nog de Grizzly Giant Loop Trail (2 miles). Heel indrukwekkend om tussen zulke hoge bomen te lopen. Als Sequoia National Park niet in je planning staat, dan is dit een heel goed alternatief!

Heb jij nog goede tips voor Yosemite National Park? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 26 oktober 2019 / 16:50

    Supergrappig, want we zijn toevallig gisteren een beetje aan het oriënteren gegaan voor onze reis volgend jaar! We zitten vooral een beetje te dubben hoelang je overal nodig hebt en hoe lang je overal wilt/moet slapen! Maar jouw tips helpen al een heel eind! <3

    • 27 oktober 2019 / 01:27

      Ahh leuk, ben heel benieuwd naar jullie planning! Je mag me altijd inschakelen voor vragen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.