Mijn geluksmomenten tijdens onze reis door Canada!

We begonnen onze wereldreis in Canada. Wat een prachtige reis was het! Hoewel ik al een heleboel blogs heb geschreven over Canada, vind ik het ook leuk om mijn geluksmomenten met jullie te delen. Ik kijk graag terug op onze mooie reis en de fantastische momenten die we hebben beleefd, dat waren er nogal wat! 😀 Lees snel verder over mijn geluksmomenten!

♥ Op het vliegveld bear spray krijgen van een wildvreemde. Na een paar dagen in Vancouver liepen Richard en ik even binnen bij het vliegveld om te kijken waar we onze huurauto op moesten halen. We werden aangesproken door een Frans meisje dat haar bear spray aan ons weggaf. Superfijn! Die wilden we eigenlijk nog kopen, dus heel erg lief dat wij hem van haar kregen. (Ons plan was overigens om onze bear spray dan ook weer aan iemand anders te geven, maar er ging helaas iets mis met onze bear spray, haha.)

♥ Daarna kregen we ook nog een upgrade bij het ophalen van onze huurauto! Achteraf gezien ook heel fijn en zinvol, want dat hadden we wel nodig met alle bergen in Canada.

♥ Rijden over de Icefield Parkway was echt waanzinnig. Ik heb heel vaak met mijn telefoon tegen het raam gehangen om weer een nieuwe foto te maken van het uitzicht. Het was echt ontzettend mooi om tussen de bergen te rijden, een erg toffe route!

♥ Op Vancouver Island in Victoria op een boerderij kamperen! Na onze tocht met de ferry naar Victoria gingen we op zoek naar een kampeerplek. We belandden bij een camping van een stel dat samen een aantal kampeerplekken heeft, een eigen boerderij met kippen voor de eieren en daarnaast maken ze bijvoorbeeld ook zelf hun jam en granola. Als je aangaf dat je de volgende ochtend graag een zelfgemaakt ontbijtje wilde, werd het ook nog eens naar je tent gebracht. We werden hier heel gastvrij ontvangen en we zijn ook nog eens enorm geholpen met tips voor ons verdere verblijf.

♥ Aardige Canadezen. Ik ben echt verrast door de aardigheid en gastvrijheid van de Canadezen waar we een praatje mee hebben gemaakt.

♥ Zelf een beer spotten tijdens een hike in Jasper! ¨Ik zie een beer!¨ zei ik toen ik Richard krampachtig vastpakte. Op het pad voor ons zagen we op een aantal meter afstand een beer lopen. Ik schoot een beetje in de stress, je komt namelijk niet iedere dag een wilde beer tegen. Na een tijdje besloten we toch maar langs de beer te lopen, hij zat rustig besjes te eten. Dit was ook echt een bijzondere ervaring!

♥ Heel veel toffe hikes! Ik had van tevoren niet verwacht dat ik zo blij zou worden van hiken. Natuurlijk is het niet altijd leuk, het is soms ook zwaar, maar wandelen door de natuur in Canada is echt een feestje.

♥ Na twee hikes relaxen in de hot springs in Jasper! Ik hou ontzettend veel van badderen en hoewel een hot spring natuurlijk geen bad is, was het wel heel fijn om na een lange dag hiken lekker in het warme water te relaxen.

♥ Voor mij was het de eerste keer dat ik in een tent ging kamperen. Het is goed bevallen en ideaal tijdens het rondreizen. We kookten op ons eigen gasstelletje en we doken meestal vroeg onze tent in. Als het regende was het niet altijd leuk, vooral als je de tent dan weer af moest breken en op moest vouwen. Het was in ieder geval een hele ervaring! 😀

♥ Rode stoelen spotten! In Canada staan rode stoelen op specifieke plaatsen waarbij het draait om de tijd te nemen om contact te maken met de natuur. Het voelde altijd als een geluksmomentje als we weer ergens rode stoelen hadden gespot (en hier gingen we dan vaak even van het uitzicht genieten).

♥ Met countrymuziek door de Rockies rijden! Onze radiozender stond eigenlijk altijd afgesteld op een countryzender. Heerlijk om op deze manier door het westen van Canada te rijden. Een paar liedjes die ons zijn bijgebleven: God’s Country van Blake Shelton, Rednecker van Hardy, There’s a drink for that van James Barker Band en Beer Never Broke My Heart van Luke Combs.

♥ Lekker veel lezen op mijn e-reader. Sinds ik fulltime ben gaan werken heb ik minder tijd gehad om te lezen. Ik vind het echt heerlijk om te lezen en ik heb nog een heleboel boeken op mijn lijstje staan. Nu we op reis zijn gebruik ik mijn e-reader dagelijks. Hij staat vol met boeken die ik nog wil lezen, heerlijk om weer veel te kunnen lezen (in dit artikel lees je welke e-books ik heb gelezen tijdens de eerste wereldreis maand).

♥ De allermooiste blauwe meren. Ik heb nog nooit zulke mooie blauwe meren gezien als in Canada!

♥ In een leuk koffietentje in Revelstoke ontbijten en pannenkoeken en wafels eten als ontbijt in plaats van boterhammen met jam. Tijdens het kamperen ontbeten we eigenlijk altijd met boterhammen met een kop thee. We hadden al een tijdje het idee dat er ’s nachts een muis in onze auto kroop om hapjes van ons eten te nemen. We hebben een paar keer de hele auto leeggehaald op zoek naar gaatjes waar de muis zou kunnen zitten, maar we hebben hem nooit gevonden. Op een ochtend was het brood dus aangevreten, waardoor we besloten bij een leuk koffietentje te ontbijten in plaats van die eeuwige boterhammen. Een onverwacht geluksmomentje!

♥ We genoten van een enorm heldere sterrenhemel bij Pyramid Lake in Jasper waar we ook nog wat sterren probeerden te spotten.

♥ Slapen in een bed na een heleboel nachten in de tent. Het was zo fijn om na een heleboel nachten in de tent weer eens in een bed te slapen, al was het op een gemengde slaapzaal in Banff. Dan waardeer je pas hoe enorm fijn het is om in een normaal bed te slapen.

♥ Walvissen spotten in Victoria was heel erg tof! De walvissen kwamen heel dichtbij, dat was echt een bijzondere ervaring.

♥ Nederlandse programma’s terugkijken. Voor mij is het echt even ontspannen als ik afleveringen terugkijk van Temptation Island, Holland’s Next Top Model en Expeditie Robinson. Dit geeft me op de een of andere manier het gevoel dat ik weer even terug ben in Nederland. Heerlijk om mijn hoofd leeg te maken, nergens aan te hoeven denken en naar deze programma’s te kijken!

♥ Een bad nemen tijdens onze laatste dag in Canada. Oh, dit was zo heerlijk! Ik geniet er nog steeds van als ik er aan terugdenk, haha. Na ons avontuur in Canada pakten we op onze laatste dag de ferry terug naar Vancouver, waar we eindelijk weer in een bed sliepen. Maar beter nog: we hadden ook een bad! Ik heb in bad heerlijk programma’s teruggekeken op Videoland en genoten van het warme badwater.

♥ Na onze reis van 3,5 week het vliegtuig pakken naar San Francisco in plaats van naar huis omdat we een wereldreis maken! We zeiden op het vliegveld nog tegen elkaar dat we normaal gesproken nu weer terug naar Nederland zouden vliegen. Toen we eenmaal in het vliegtuig naar San Francisco zaten voelde ik ook dat ik nog helemaal niet klaar was om naar huis te gaan. Klaar voor een nieuw avontuur!

Ben jij weleens in Canada geweest? 😀 Ik kan je een rondreis door het westen van Canada van harte aanraden!

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. Anny
    16 oktober 2019 / 09:22

    Wat een geluksmomenten zeg! Heerlijk dat jullie zo genieten en wij een beetje kunnen meegenieten want dat maakt het gemis ook wel een beetje goed. Ga nog maar lekker verder genieten en vergeet ons niet ???

  2. 17 oktober 2019 / 15:11

    Wat genieten! Ik krijg nu zo ontzettend veel zin om naar Canada te gaan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.