Bezienswaardigheden in Death Valley: mijn tips

Death Valley was één van mijn favoriete nationale parken tijdens onze roadtrip door het westen van Amerika op onze wereldreis. Als je de mogelijkheid hebt, is een bezoek aan Death Valley zeker aan te raden. In deze blog deel ik graag mijn tips met je!

Death Valley

Wanneer je naar Las Vegas gaat, kun je Death Valley ook mooi bezoeken. Let er wel op dat het extreem warm kan zijn, aangezien je je in de woestijn bevindt. Het wordt dan ook aangeraden om per persoon genoeg water mee te nemen en het wordt afgeraden om te gaan hiken. Wij hebben met onze camper overnacht in Death Valley (begin oktober) en dat was gelukkig goed te doen qua warmte. Zorg trouwens wel voor voldoende benzine! Wij reisden met een camper waardoor we helaas Dante’s view niet konden bezichtigen, dus houd daar rekening mee als je een camper hebt.

Sand Dunes

Onze eerste stop in Death Valley waren de Sand Dunes. Je kunt hier naar de hoogste duinen wandelen. Niet heel fijn wandelen, want je loopt door los zand. Wij hebben het vanwege de warmte overigens niet gedaan en ook dan heb je een geweldig uitzicht. Leuk voor een korte fotostop!

Badwater Basin

Badwater Basin is het laagste punt van Noord-Amerika met 86 meter onder de zeespiegel. Heel bijzonder, je loopt hier over de bodem van een opgedroogd zoutmeer. Je kunt hier zo ver lopen als je wilt, maar dat zou ik vanwege de warmte niet aanraden. Wel een must stop als je in dit nationale park bent!

Red Cathedral

Bij de Golden Canyon kun je een hike lopen naar de Red Cathedral, de roodgekleurde rotsen op onderstaande foto. Het wordt (vooral in de zomer) afgeraden om te hiken in Death Valley. Bij ons was het begin oktober goed te doen, maar het was wel ontzettend warm. We hadden veel water mee en ons goed ingesmeerd met zonnebrand. Toch leuk om een hike te kunnen doen in de woestijn!

Zabriskie Point

Bij Zabriskie Point kijk je uit over gouden, bruine en oranje rotsen. Je kunt hier ook nog een wandeling maken, maar vanwege de warmte hebben wij gewoon van het uitzicht genoten. Prachtig!

Zou jij Death Valley willen bezoeken? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.