Deze 13 e-books las ik in oktober 2019 op wereldreis (via Kobo Plus)

Ook in oktober heb ik weer een heleboel e-books kunnen lezen tijdens onze wereldreis! Ik heb eind september mijn gratis proefmaand van Kobo Plus aangezet, dus ik heb deze maand alleen boeken van Kobo Plus gelezen. Bij deze lees je mijn mini-recensies!

Deze e-books las ik in oktober 2019

Josha Zwaan – Emma wil leven: een aantal jaar geleden kwam de documentaire Emma wil leven op tv. Deze documentaire maakte veel indruk op me, dus toen ik zag dat er ook een boek van was die op Kobo Plus stond, heb ik hem als één van de eerste e-books gelezen. Ook het boek maakte veel indruk. Wat een heftig en bijzonder verhaal, en wat een verschrikkelijke ziekte, voor Emma zelf en voor alle mensen om haar heen. Een must-read! ★★★★☆
* Gelezen via Kobo Plus

Lisette Jonkman – Buren with benefits (Onbreekbaar, #1): ik had al veel voorbij zien komen over de Onbreekbaarserie van Lisette Jonkman, nu kon ik er eindelijk ook zelf in beginnen! Ik raakte al snel gehecht aan de personages, ze voelen levensecht aan. Wel voorspelbaar, maar zeker vermakelijk. ★★★☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Kelly Weekers – Happy Life 365: ik lees graag non-fictie boeken over hoe je je leven leuker kunt maken, dus ik had hoge verwachtingen van Happy Life 365. Ik vond het echter enorm tegenvallen. Ik kwam er maar moeilijk doorheen, een hoop open deuren maar het werd nergens concreet. Ik heb eigenlijk niet echt iets waardevols geleerd. ★★☆☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Lisette Jonkman – Onbegrensde liefde (Onbreekbaar, #2): hoewel ik niet weg was van het eerste deel, vond ik het wel lekker lezen. Ik ben dan ook vrij snel in het tweede deel van de serie begonnen en dit boek vond ik beter dan het eerste deel. Abby en Ferdi voelen levensecht aan en hoewel het boek voorspelbaar is, blijft het heerlijk om te lezen. ★★★★☆
* Gelezen via Kobo Plus

Lisette Jonkman – Op gevoel (Onbreekbaar, #3): het derde deel van de Onbreekbaarserie! Na het tweede deel ben ik meteen in het derde deel begonnen. De boeken lezen gewoon zo lekker weg! ★★★★☆
* Gelezen via Kobo Plus

Emilie Sobels en Martje Haverkamp – Babe, you got this.: dit boek stond al erg lang op mijn lijstje. Een boek waarin ondernemende en inspirerende vrouwen aan het woord komen en hun mening geven over verschillende onderwerpen. Babe, you got this. richt zich vooral op vrouwen die een eigen bedrijf runnen of die droom hebben, maar daarnaast is het wel gewoon een inspirerend boek met wijze levenslessen. Fijn om te zien dat veel succesvolle vrouwen dezelfde onzekerheden, zorgen en twijfels hebben als ieder ander. ★★★☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Lisette Thooft – Kom uit je hoofd: dit boek was heel anders dan ik had verwacht. Ik ben een enorme piekeraar en daar wil ik graag vanaf, dus de titel Kom uit je hoofd sprak me wel aan. Ik had verwacht dat dit boek me zou helpen om minder te piekeren en meer uit mijn hoofd te komen, maar het boek gaat eigenlijk vooral over de weg die de auteur zelf heeft afgelegd om haar jeugd en trauma’s te verwerken. Het was wel interessant om te lezen, maar dus niet helemaal wat ik had gehoopt. ★★☆☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Steve Cavanagh – Dertien: het leuke aan Kobo Plus is dat je van alle genres kunt lezen. Ik lees niet zo vaak thrillers, maar dat wil ik wel vaker doen. Ik vond Dertien echt een toffe thriller met een goed uitgedacht plot waarbij je toch steeds op het verkeerde been wordt gezet. Een spannende pageturner! ★★★★☆
* Gelezen via Kobo Plus

Estelle Maskame – In het diepe: na de hele hype rondom de DIMILY duurde het niet lang voordat Estelle Maskame met een nieuw boek kwam. Ook dit boek stond al lang op mijn to be read lijstje, maar ik ben blij dat ik hem destijds niet zelf heb gekocht. Het verhaal is opzich goed, maar de uitwerking en schrijfstijl lieten te wensen over. Ik ergerde me mateloos aan het vele gebruik van uitroeptekens, dat haalde voor mij echt het plezier uit het lezen. Ook het einde gaf me geen bevredigend gevoel, het verhaal voelde nog niet ¨af¨. Wat mij betreft dus een tegenvaller. ★★☆☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Jamie Li – No filter: ik heb nog nooit een vlog van Jamie Li bekeken, maar vorige maand las ik haar boek Sexy, but tired. But sexy. Dat boek vond ik niet geweldig, maar wel vermakelijk. No filter vond ik daarentegen wel leuker om te lezen. Het zijn eigenlijk columns over gebeurtenissen uit haar leven waar ze leuk over verteld. Je krijgt een kijkje in het leven van een ¨influencer¨ en dat vond ik wel leuk gedaan. ★★★☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Lisette Jonkman – Verknocht: na de boeken van Onbreekbaar wilde ik ook graag Verknocht lezen. Ik kan me herinneren dat ik Verkikkerd en Verslingerd erg tof vond om te lezen. Ik vond Verknocht weer vermakelijk, maar niet fantastisch. Op een gegeven moment wordt het irritant dat er wordt gehint op een bepaalde gebeurtenis die de personages pas na vijf hints doorhebben, terwijl je het als lezer al meteen doorhebt. Verder is het wel weer heel leuk om alle personages terug te zien! ★★★☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Marcel Langedijk – Gordon: biografie van een entertainer: ik ben absoluut geen fan van Gordon, maar ik heb ook geen hekel aan hem. Ook over dit boek was er een tijd geleden veel ophef (ik vind het blijkbaar leuk om boeken te lezen waar ophef over is), dus ik was wel nieuwsgierig wat er nou allemaal in het boek stond. De schrijfstijl van het boek was fijn en ik heb tot op een zekere hoogte ook wel compassie gevoeld voor Gordon. Hoewel ik niet met honderd procent zekerheid kan zeggen dat alles waar is (maar aan de andere kant, waarom niet? Omdat andere mensen zeggen dat hij liegt?), is het zeker wel een vermakelijk en interessant boek. Leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen van zijn glamourleven en bijvoorbeeld de Toppers. ★★★☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Volker Wittkamp – Bij de uroloog: dit boek is voornamelijk gericht op mannen, dat vond ik jammer. Daardoor waren alleen de hoofdstukken over de nieren en de blaas interessant voor mij. Verder gaat het vooral over anatomie en aandoeningen, niet wat ik ervan verwacht had! ★★☆☆☆
* Gelezen via Kobo Plus

Richards gelezen boeken

Ook Richard heeft weer veel gelezen afgelopen maand, met als favoriet The Firm van John Grisham. Hij kan tot nu toe steeds boeken ruilen op campings waar we komen (al ligt de e-reader al wel klaar), dus dat is fijn!

♥ James Wesley, Rawles – Survivors ★☆☆☆☆
♥ John Grisham – The Firm ★★★★☆
♥ Joe McKinney – The Plague of the Undead ★★★☆☆
♥ Jim Butcher – The Aeronaut’s Windlass ★★★★☆

Mijn favorieten van deze maand waren Emma wil leven en Dertien. Ook in november heb ik Kobo Plus nog aan staan, dus dan zal ik hopelijk weer een heleboel toffe boeken lezen! Binnenkort lees je ook mijn artikel over wat ik van Kobo Plus vind. Heb jij nog een goede boekentip? Ik hoor het graag! 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 8 november 2019 / 15:08

    Bij ‘In het diepe’ heb ik gemerkt dat vertaling niet geweldig is. Ik heb het namelijk naast het origineel gehouden en die is absoluut een stuk beter! Nog steeds heeft de auteur absoluut meer tijd nodig om te groeien. Maar de reden dat ik dit boek minder vond, was voornamelijk door de vertaling.

    • 19 november 2019 / 14:44

      Oh, wat ontzettend zonde! Worden er in het originele boek ook zo veel uitroeptekens gebruikt? Dat was één van de dingen die mij het meest stoorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.