Wereldreis update maand #2: West-Amerika en de route 66 naar Chicago

Wow, de tweede maand van de wereldreis zit er alweer op! Op 27 augustus vlogen we van Amsterdam naar Vancouver, en nu op 27 oktober zit ik op een kwartiertje rijden van de Niagara Falls deze tweede wereldreis update te typen. Aan de ene kant gaat de tijd heel snel, maar aan de andere kant heb ik ook het idee dat we al langer weg zijn dan twee maanden. Ook onze tweede maand zat weer vol met geweldige momenten. Ik klets je graag bij in deze blog!

West-Amerika

Ons rondje door het westen van Amerika heeft me zeker verrast! Ik dacht dat we onze portie geweldige natuur al wel hadden gehad in Canada, maar de nationale parken in Amerika waren ook ontzettend tof en divers. We wisselden drukke, grote steden (San Francisco, Los Angeles en Las Vegas) af met prachtige natuurparken. Op mijn wereldreis pagina kun je trouwens bijhouden waar we zijn en welke route we precies gereden hebben. Binnenkort komt er ook nog een artikel online met onze complete route. Death Valley, Valley of Fire en Bryce waren denk ik mijn favoriete parken, maar ik vond Yosemite, Grand Canyon en Zion ook prachtig. Heel veel mooie natuur en toffe hikes: daar word ik blij van! Hoewel een roadtrip door het westen van Amerika niet per se op mijn lijstje stond (dat doet iedereen immers al), ben ik blij dat we het gedaan hebben. Zeker de moeite waard!

★ Mijn favoriete parken: Death Valley, Valley of Fire, Bryce
★ Richards favoriete parken: Yosemite, Death Valley, Grand Canyon

Route 66

Ook ons route 66 avontuur zit er alweer op. De volledige route 66 is 3.940 kilometer, een flinke roadtrip! Wij hebben eerst een rondje gereden door het westen van Amerika, dus wij hebben niet de volledige route 66 gereden. Wij begonnen in Oatman, vanaf hier is het alsnog meer dan 2.945 naar Chicago als je in één keer door rijdt, maar je hebt natuurlijk een heleboel stops onderweg. Veel kilometers in de camper dus! Bij de route 66 gaat het vooral om de roadtrip zelf dan om de daadwerkelijke stops. Ja, er zitten wel leuke stops tussen, maar ze zijn vaak ook gewoon heel random. Ineens een heel groot standbeeld langs de weg, een supergrote rocking chair, cadillacs die met hun neus in de grond staan: je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het langs de route 66. Binnenkort zal ik er nog een uitgebreid artikel over schrijven, maar ik loop nog achter met de andere artikelen. Het was in ieder geval zeker een avontuur!

★ Mijn favoriete stops van de route 66: Oatman, Mr .D’z diner, Fantastic Caverns
★ Richards favoriete stops van de route 66: Oatman, Mr. D’z diner, automuseum

Hoe bevalt de wereldreis tot nu toe?

Goed! We hebben twee hele mooie maanden achter de rug. Canada was fantastisch en ook het rondje door het westen van Amerika vond ik heel mooi. Ook de route 66 was tof, maar ook wel heel veel in de camper zitten. Het reizen met de camper bevalt overigens heel goed. Bij mijn vorige wereldreis update hadden we onze camper pas net en ik maakte me toen wel zorgen over de grootte van de camper (meer dan 9 meter lang!). Aangezien we twee maanden lang met deze camper reizen, is het wel fijn dat je altijd je huisje bij je hebt. We hebben veel ruimte: overdag kunnen we ruim zitten met het rijden, met het eten kunnen we aan tafel zitten en ons eten bereiden in de keuken (inclusief magnetron, oven, gasstel, koelkast, vriezer) en ’s avonds hebben we allebei een lekker chillplekje voordat we in ons bed gaan liggen. Oh ja, en we hebben onze eigen toilet en douche! Ook heel fijn. Het parkeren is alleen niet altijd fijn. In een grote stad (Los Angeles, Las Vegas, Chicago) parkeer je je camper op een RV park en dan neem je een Uber naar het centrum. Dat is ook prima te doen hoor, maar je moet er wel rekening mee houden dat je met een camper niet overal makkelijk kunt komen.

Random weetjes

Landen bezocht: Canada, Amerika

Vervoersmiddelen gehuurd: een auto in Canada en een camper in Amerika

Aantal miles gereden in Amerika: 5.170 (= meer dan 8.320 kilometer)

Dit vind ik lastig: ik vind het lastiger dan gedacht dat er zo veel geld van je rekening af gaat en dat er niks bij komt. Misschien doet het extra veel pijn omdat we de eerste drie maanden van onze wereldreis in Canada en Amerika zijn, dit zijn natuurlijk geen goedkope landen. Als we in dit tempo doorgaan, wordt het lastig om een jaar weg te blijven, haha. De huur van de camper én de benzine zijn de grootste kostenposten tot nu toe. Als het goed is gaan we hierna naar landen die goedkoper te bereizen zijn 😛 Videobellen met het thuisfront vind ik ook lastig. Niet het videobellen zelf, maar het plannen! En ik heb ook niet altijd ergens een goede internetverbinding. Ik heb gelukkig al een aantal keer kunnen videobellen met familie en vriendinnen, maar er zijn nog een heleboel vriendinnen waar ik even mee wil kletsen. Het tijdsverschil is daarbij niet heel handig. Ik heb eigenlijk iedere avond wel tijd, maar dan is het midden in de nacht in Nederland. Op een rustdag app ik dan gewoon een heleboel mensen of ze tijd hebben om te videobellen zodat ik even lekker bij kan kletsen!

Slechtste overnachting: oeh, we hebben een paar heel koude nachten gehad! We kunnen onze verwarming alleen aanzetten als we met onze camper zijn aangesloten aan een hook-up. Dat was niet altijd het geval, dus we hebben het een aantal nachten héél koud gehad. In Bryce was het ’s nachts zelfs -11 graden! Gelukkig hadden we toen wel verwarming 😉

Grappig: het gebeurde een paar keer dat we vertelden dat we uit Nederland komen en dat een Amerikaan dan zei dat het naast Denemarken lag, haha. Ook werd er een keer aan ons gevraagd of we uit Australië komen. Oh, en ik moest mijn identiteitsbewijs laten zien toen we gingen gokken in Las Vegas, haha. We zijn trouwens gisteren ook aangehouden door de politie omdat we iets te hard reden. Niet per se grappig, wel weer een hele ervaring. We mochten wel nog met de politieauto en de desbetreffende agent op de foto, haha.

Pech: die keer dat ik de dop van de oliefles blijkbaar niet goed dicht had gedaan, en dat alles er toen uit is gelopen tijdens het rijden en dat alles enorm plakte. Ook een keer half gebeurd met de fles fanta trouwens, maar toen was de schade gelukkig minder erg.

Tussenstand van de spelletjes

Haha, dit vind ik zo leuk om bij te houden! Hoe leuk is het om na de wereldreis te kunnen zeggen dat de stand van een spelletje 200 tegen 300 is? We zitten nog lang niet aan die aantallen, maar wie weet 😉 Regenwormen is een nieuwe favoriet en dat doen we dan ook vaak even na het eten. Ook zijn we allebei flink aan het lezen!

 • Pesten (kaartspel): Anouk 15 – Richard 8
 • Rummikub: Anouk  6 – Richard 6
 • Regenwormen: Anouk 16 – Richard 13
 • Mijn Candy Crush level: 1169
 • Aantal boeken uitgelezen tijdens de wereldreis: 20 (tot nu toe 12 in oktober)
 • Aantal boeken uitgelezen tijdens de wereldreis door Richard: 8

Wat staat er nu op de planning?

Onze volgende wereldreis update zal ook nog vanuit Amerika zijn. Als het goed is hebben we dan de Niagara Falls bezocht (dat gaan we morgen al doen), maar ook Washington D.C., Orlando en Miami. We lopen een beetje voor op schema, dus misschien komen er nog wat extra stops bij. Na ons avontuur in Amerika gaan we een nieuw land bezoeken: Cuba! Stiekem heb ik nu al heel veel zin in weer een totaal nieuw land!

Wat wil jij nog graag weten over onze wereldreis? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. 28 oktober 2019 / 09:50

  Route 66 is echt een droom van mij om die ooit te mogen maken. Het lijkt me zo onwijs fantastisch!
  Nog heel veel plezier in Amerika. 🙂

 2. Babette
  28 oktober 2019 / 13:25

  Wat fijn Anouk om te lezen dat het zo goed met jullie gaat en dat jullie lekker aan het genieten zijn.
  Geniet nog van Amerika en alvast veel plezier in Cuba!
  Liefs Babette en Maurice

 3. Janneke
  28 oktober 2019 / 14:02

  Zo leuk om te lezen dit!

 4. Anny
  28 oktober 2019 / 17:26

  Wauw wat een mooi stuk om te lezen!!!
  Je mag me trouwens altijd videobellen hoor ?

 5. Judith
  28 oktober 2019 / 22:56

  Ahh, zo leuk om allemaal te lezen!! Echt super tof! 2 maanden alweer joh. Zoveel plekjes die wij ook graag nog wel willen zien. Ik ben echt heel erg benieuwd naar de volgende landen die jullie gaan bezoeken ?.
  Heel veel plezier en tot de volgende update! ?

 6. Ella
  14 januari 2020 / 18:32

  Geweldig om alles te lezen. Zo trek je ons een beetje mee in jullie avonduur. Je schrijft alles ook zo goed op.
  Wat veel wat jullie meemaken. En telkens iets anders.
  Prachtig ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.