Doen in de buurt van Las Vegas: Valley of Fire!

Maak je een rondreis door West-Amerika, dan moet je wat mij betreft het Valley of Fire State Park echt niet overslaan! Dit was een van mijn favoriete natuurparken. Ik was echt onder de indruk van de rode rotsformaties. In deze blog geef ik je mijn tips, inclusief een heleboel foto’s!

Valley of Fire

Op nog geen uur rijden van Las Vegas vind je het Valley of Fire State Park. Je kunt hier zelf naartoe rijden met je camper (zoals wij) of auto, met het openbaar vervoer kun je hier niet goed komen. Wij bezochten Valley of Fire State Park vanaf Las Vegas, als tussenstop naar Zion National Park. Dus mocht jij deze twee plaatsen ook bezoeken, dan raad ik je van harte aan om Valley of Fire ook te bezoeken! Je wordt continu getrakteerd op mooie uitzichten op de rode rotsformaties. Met warme temperaturen lijken de rotsen in vuur te staan, vandaar de naam van het park.

Hikes in Valley of Fire State Park

Je betaalt $ 10 dollar per voertuig om het park in te komen. Je kunt overigens ook in het park kamperen, maar je kunt er ook prima in een dag doorheen rijden. Onze route was als volgt: we stopten eerst bij Beehives, Atlatl Rock en Arch Rock. Nadat we hadden geluncht bij het visitor center reden we door naar Mouse’s Tank waar we een korte hike (0.5 mile) liepen. Een stukje verderop lopen we de Fire Wave trail (1.5 miles, dit was mijn favoriet!), nog iets verder de White Domes trail (1 mile) en op de terugweg ook nog de Rainbow Vista trail (1.5 miles). Hoewel het vier korte hikes waren, was het wel pittig vanwege het warme weer. Neem daarom altijd genoeg drinken mee als je gaat hiken en smeer jezelf goed in met zonnebrand. Maar ik kan je verzekeren dat je geen spijt krijgt van deze toffe hikes met geweldige uitzichten!

Zou jij Valley of Fire State Park ook willen bezoeken? 

Liefs, Anouk

Valley of Fire

Valley of Fire

Valley of Fire

Valley of Fire

Valley of Fire

Valley of Fire

Valley of Fire

Valley of Fire

Valley of Fire

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. 19 november 2019 / 14:01

  Wow, die foto’s zijn zo mooi! Om dit te mogen bezoeken lijkt me een hele bijzondere ervaring.

 2. 22 november 2019 / 16:56

  Gave plek zeg! Die laatste foto lijkt wel wat op ’the wave’ bij Coyote Buttes, een plek waar maar heel weinig mensen per dag een permit voor krijgen om te mogen wandelen. Wij hebben Valley of Fire overgeslagen maar in de buurt van Bryce kwamen we ook soortgelijke plaatsen tegen met dit rode gesteente. Erg gaaf! En zeker als je een beetje uit de toeristische drukte bent 🙂

  • 24 november 2019 / 02:02

   Oh wauw, ik had nog nooit van Coyote Buttes gehoord maar dat is ook echt prachtig! Wij zijn inderdaad ook naar Bryce geweest, zo’n mooie omgeving ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.