Tips voor je bezoek aan Zion National Park in Amerika

Tijdens onze wereldreis brachten wij een bezoek aan het prachtige Zion National Park, aan de westkust van Amerika. We deden hier een pittige hike (The Narrows) maar ook wat kleinere hikes. In deze blog deel ik graag mijn foto’s en tips!

Zion National Park

Zion National Park mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je bezoek aan West-Amerika. Dit prachtige park staat bekend om de prachtige natuur en toffe hikes. Er zijn groene bossen, droge woestijnachtige gebieden, canyons, hoge uitzichtpunten en diepe dalen.

Tips voor je bezoek aan Zion National Park in Amerika

The Narrows

Een erg bijzondere en populaire wandeling in Zion National Park is The Narrows, de natste hike die ik ooit heb gelopen, haha. Vrienden van ons hadden deze hike ook gelopen en Richard wilde hem graag wandelen. Ik was niet zo heel enthousiast toen ik zag dat je acht uur lang door het water moet lopen.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent met speciale wandelschoenen die nat mogen worden, een wandelstok, voldoende water, eten, zonnebrand, pet of hoedje en dergelijke. De wandelschoenen en wandelstok hebben wij gehuurd in een winkeltje bij de ingang van het park. Deze items zijn echt onmisbaar. Je loopt soms door erg ondiepe stukken en je gaat soms ook nog eens tegen de stroming in, dus voor je eigen veiligheid is het slim om goed voorbereid op pad te gaan. Soms sta je echt met je middel in het water. Houd daarnaast de weersvoorspellingen goed in de gaten en doe navraag bij het visitor center, omdat er kans kan zijn op flash floods (plotselinge overstromingen). Richard vond deze wandeling erg leuk maar we waren het er allebei over eens dat het wel veel van hetzelfde is. Je kunt ook prima een paar uur lopen om een goed gevoel te krijgen van deze hike. Dan heb je ook nog tijd om andere mooie plekken van het park te zien!

Tips voor je bezoek aan Zion National Park in Amerika

Tips voor je bezoek aan Zion National Park in Amerika

Tips voor je bezoek aan Zion National Park in Amerika

Andere hiking trails

Wij hebben nog een aantal korte hikes gelopen: de Grotto Trail, Lower Emerald Pool Trail en Upper Emerald Pool Trail. Achteraf gezien had ik nog heel graag de Angels Landing willen lopen, een hike van 5 miles. Bij aanvang van deze trail stond een bordje waarop stond dat er negen mensen zijn overleden tijdens deze hike en hij werd ook niet aangeraden voor mensen met hoogtevrees. Als ik foto’s zie van deze hike, had ik hem toch wel heel graag gelopen, maar het is ook een hike die je blijkbaar niet moet onderschatten. Je kunt ook een deel van de hike lopen: Scouts Lookout. Toen wij wegreden uit Zion National Park naar Bryce National Park, wilden we eigenlijk nog stoppen bij de Canyon Overlook Trail, maar wij konden onze grote camper hier niet parkeren. Het lijkt erop dat we nog een keertje terug moeten naar Zion!

Tips voor je bezoek aan Zion National Park in Amerika

Overige tips

  • Overnachten: zorg ervoor dat je op tijd je overnachtingen hebt geregeld. Wij reisden flexibel met onze camper en daardoor hadden wij niet altijd een slaapplek in de buurt van het park en moesten we een heel stuk reizen. Dat is zonde, dus die fout hebben wij alvast voor je gemaakt.
  • Shuttle busjes: verder reis je in dit park tussen de stops met shuttle busjes. De bussen rijden iedere 7 tot 15 minuten dus je hoeft niet lang te wachten.
  • America the Beautiful Pass: als je Zion bezoekt, is de kans groot dat je ook andere nationale parken gaat bezoeken tijdens je rondreis. Schaf hiervoor een American the Beautiful Pass aan voor $ 80 dollar per auto. Wij hadden onze pas gekregen van een familielid, maar als je even rondkijkt op Marktplaats of in Facebookgroepen kun je een kaart ook overkopen. Officieel mag dat niet, maar bij ons werd er niet gekeken naar de naam op het pasje.

Heb jij nog tips voor Zion National Park?

Liefs, Anouk

Tips voor je bezoek aan Zion National Park in Amerika

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 29 december 2019 / 19:49

    Prachtig park he? Volgens mij is het trouwens officieel toegestaan om de America the Beautiful pas aan iemand anders over te dragen, er staan immers 2 handtekeningenvakjes op. Dus je zou gek zijn als je er geen Marktplaats-zoekopdracht aan waagt, of hem na je reis doorverkoopt. Alhoewel het geld natuurlijk goed wordt besteed, want het zijn prachtige bestemmingen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.