Bezoek Bryce Canyon in West-Amerika: mijn tips!

Eén van mijn favoriete nationale parken in West-Amerika: Bryce Canyon! Hier vind je hoodoos: rotspilaren in oranje, rode en gele kleuren. Ook heb je hier verschillende trails, van uitzichtpunten tot wandelingen waarbij je zelf tussen de indrukwekkende hoodoos loopt. In deze blog vind je een aantal praktische tips maar natuurlijk ook foto’s!

Bezoek Bryce Canyon in West-Amerika: mijn tips!

Bryce Canyon

Onze eerste stops waren Bryce Point en Inspiration Point. Indrukwekkend om over zo veel hoodoos uit te kijken! Vanaf de uitzichtpunten heb je een geweldig overzicht van de bijzondere natuur. Vanuit deze uitzichtpunten liepen we verder naar Sunset Point, waar we de Queen’s/Navajo Combination Loop hebben gelopen. Deze wandeling is prima te doen en het is erg bijzonder om tussen de grote rotsformaties te lopen. Je krijgt dan pas echt een idee van hoe groot en indrukwekkend Bryce Canyon is. Ik raad je dan ook zeker aan om een trail te lopen waarbij je zelf tussen de hoodoos loopt.

Een paar algemene tips

  • Bryce Canyon wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Zion National Park. Ik zou zeker één volle dag aanraden voor Bryce Canyon. Zo heb je de tijd om meerdere uitzichtpunten te bezoeken en om een wandeling te lopen.
  • Toen wij in Bryce Canyon waren (september), was het ontzettend koud! Bryce ligt wat hoger waardoor het kouder kan zijn, zorg er dus voor dat je je warm (en in laagjes) kleedt.
  • Je verplaatst je in het park met gratis shuttlebussen.
  • Wij reisden door Amerika met een camper dus wij overnachtten bij een RV park. Volgens mij zijn er ook genoeg motels in de buurt te vinden als je met een auto reist.
  • Wij hebben twee trails met elkaar gecombineerd: de Queen’s/Navajo Combination Loop.
  • Als je Bryce bezoekt, is de kans groot dat je ook andere nationale parken gaat bezoeken tijdens je rondreis. Schaf hiervoor een American the Beautiful Pass aan voor $ 80 dollar per auto. Wij hadden onze pas gekregen van een familielid, maar als je even rondkijkt op Marktplaats of in Facebookgroepen kun je een kaart ook overkopen. Officieel mag dat niet, maar bij ons werd er niet gekeken naar de naam op het pasje.

Liefs, Anouk

Bezoek Bryce Canyon in West-Amerika: mijn tips!

Bezoek Bryce Canyon in West-Amerika: mijn tips!

Bezoek Bryce Canyon in West-Amerika: mijn tips!

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.