Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Een bezoek aan de Grand Canyon kan eigenlijk niet ontbreken tijdens je rondreis door West-Amerika. Wij bezochten de South Rim en de North Rim dus we hadden meerdere geweldige uitzichten over deze indrukwekkende kloof. Bij deze een mini reisgids met onze tips voor je bezoek aan de Grand Canyon!

De Grand Canyon

De Grand Canyon is misschien wel één van de bekendste plekken van Amerika. Het is een kloof van maar liefst 435 kilometer lang waar jaarlijks een heleboel toeristen op afkomen. Ook zie je hier de Colorado rivier die zich door de kloof heen heeft gesleten. Als je aan de kloof staat en om je heen kijkt kun je bijna niet bevatten hoe onwijs groot deze kloof is. Er zijn meerdere plekken vanuit waar je een geweldig uitzicht op de Grand Canyon hebt. De meeste mensen bezoeken de South Rim, ongeveer een half uur rijden vanaf Las Vegas. Hoewel de North Rim en de South Rim hemelsbreed maar zestien kilometer van elkaar af liggen, moet je om de kloof heen rijden. Een rit van zo’n 350 kilometer en ruim vijf uur rijden. Wij bezochten de North Rim en de South Rim.

North Rim

Wij bezochten als eerst de North Rim van de Grand Canyon. We begonnen met de Bright Angel trail. Supermooie uitzichten over de Grand Canyon, we kunnen heel ver kijken! We kunnen zelfs de San Francisco peaks zien, waar ons Amerika-avontuur is begonnen. Na de trail rijden we verder en stoppen we bij Cape Royal, Angels Window, Walhalla Overlook, Roosevelt Point en Vista Encantada. De meeste uitzichtpunten hebben we voor onszelf! Wij zijn hier ruim een dagdeel geweest, maar je kunt hier zo lang blijven als je zelf wilt. Er zijn meerdere hikes die je kunt maken en je kunt ook op het park overnachten.

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

South Rim

We bezochten de South Rim vanaf de Horseshoe Bend, een rit van ongeveer 2,5 uur. Hoe rustig het ook bij de North Rim was, zo anders en druk is het bij de South Rim. Hier word je rondgereden door shuttlebusjes van het ene punt naar de andere. Omdat we er toch waren, besloten we bij iedere stop uit te stappen. De eerste stop was in een soort western dorpje waar wat saloons staan, niet zo heel boeiend maar wel leuk om even rond te lopen. De volgende twee stops waren beide uitzichtpunten over de Grand Canyon waar je zelf rond kunt lopen. Bij de laatste stop hebben we ook nog een rondje gelopen bij de tipi’s en zweethutten met uitleg over de leefwijze van vroeger. Maar vooral het uitzicht maakte indruk, wauw! We zagen ook meerdere keren een helikopter door de canyon vliegen en dan besef je pas hoe ontzettend groot en diep deze kloof is. Ook hier zijn we ongeveer een dagdeel geweest en dat vonden wij wel genoeg, maar wij hadden dan ook de North Rim al bezocht.

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Conclusie en tips

  • Wij bezochten Amerika tijdens onze wereldreis van een jaar en daardoor moesten we het budget in de gaten houden. Wij hebben het niet gedaan, maar ik denk dat een helikoptervlucht door de Grand Canyon echt fantastisch is.
  • De North Rim was onze favoriet. We hadden de meeste uitzichtpunten voor ons alleen en ik vond het uitzicht hier ook indrukwekkender.
  • Als je meerdere nationale parken gaat bezoeken tijdens je rondreis door Amerika, raad ik je aan om een American the Beautiful Pass aan te schaffen voor $ 80 dollar per auto.

Heb jij nog goede tips voor een bezoek aan de Grand Canyon? Deel ze in de reacties, zo helpen we elkaar verder!

Liefs, Anouk

Reisgids + tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.