Een bezoek aan de Horseshoe Bend: dit moet je weten

Maak je een rondreis door West-Amerika, dan staat de Horseshoe Bend waarschijnlijk in je planning. Tijdens onze roadtrip van twee maanden brachten wij ook een bezoek aan dit indrukwekkende natuurverschijnsel. Ik deel graag mijn tips!

Een bezoek aan de Horseshoe Bend

De Horseshoe Bend is misschien wel de bekendste haarspeldbocht ter wereld. De Colorado rivier maakt hier een scherpe bocht wat zorgt voor indrukwekkende uitzichten. Je kijkt meer dan 300 meter naar beneden, wow! Het is echt heel bijzonder om hier te staan en van het uitzicht te genieten. We zagen hier ook bootjes en kajaks varen, dan heb je pas een goed besef van de afstand en omvang van de Horseshoe Bend (en je kunt dus ook een boottour doen of zelf kajakken of kanoën!). Laat je overigens niet misleiden door de rust op de foto’s, het is namelijk ontzettend druk. Je ziet hier veel mensen fotograferen met hun statief om de prachtige natuur vast te leggen, maar ook ontzettend veel selfiesticks. Er is bijna geen vrije plek te vinden om te staan en het is dus een uitdaging om geen andere mensen op de foto te zetten, haha. Desondanks is het natuurlijk wel een erg indrukwekkend natuurverschijnsel, ik zou er zeker even langs rijden als je in de buurt bent.

Tips

  • Wij bezochten de Horseshoe Bend vanaf Bryce Canyon, dit is ruim 2,5 uur rijden.
  • Parkeren kost 10 dollar per voertuig.
  • Vanaf de parkeerplaats moet je ongeveer een kwartier over een zandweg lopen om bij het uitzichtpunt te komen.
  • Wij zijn ongeveer een uur bij de Horseshoe Bend geweest, inclusief de weg er naartoe.
  • Wees alsjeblieft altijd voorzichtig met het maken van foto’s en selfies.
  • In de buurt van de Horseshoe Bend vind je ook Lake Powell en Antelope Canyon. Wij zijn hier niet geweest dus ik kan je er geen tips over geven, maar als ze op je lijstje staan kun je ze dus combineren!

Liefs, Anouk

Een bezoek aan de Horseshoe Bend: dit moet je weten

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.