Peru: tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Wanneer je een reis plant naar Peru, zul je waarschijnlijk ook naar Cusco gaan. Cusco is een heerlijke, sfeervolle stad waar je leuke dagtrips kunt doen. In deze blog tip ik de leukste dagtrips vanuit Cusco!

Tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Let op: wij hebben Peru bezocht in maart (regenseizoen). De natuur kan er heel anders uitzien tijdens andere seizoenen!

Rainbow Mountain

De populariteit van de Rainbow Mountain is de afgelopen jaren flink gestegen. Op 5.200 meter hoogte ligt de wereldberoemde Rainbow Mountain (Vinicunca) met 7 kleuren. Zorg er voor dat je eerst voldoende geacclimatiseerd bent voordat je begint aan deze wandeling. Wij waren voldoende geacclimatiseerd in Cusco, maar we hadden toch veel last van de hoogte. Je begint op een hoogte van 4.200 meter en hier merk je al dat je bij iedere stap die je zet buiten adem bent. Na twee uur lopen ben je op 5.200 meter hoogte met 50% zuurstof. Onderweg kun je snacks en coca tea kopen en je kunt er zelfs voor kiezen om jezelf op een paard naar boven te laten brengen. Ik zou dit niet aanraden, maar als je dit toch wilt, zorg er dan voor dat je een paard kiest dat er goed uit ziet.

Hoe kom je er? Wij hadden samen met twee andere Nederlanders een taxi gedeeld. In totaal betaalden wij 250 soles (€ 67,00) voor de taxi, geboekt via +51 975 204 990. Je kunt ook een tour boeken, maar dan vertrek je al om 3 uur ’s ochtends. Wij vertrokken om zeven uur ’s ochtends en dan is het dus een stuk rustiger op de berg (al waren we nog steeds niet alleen op de berg hoor). Daarnaast vonden wij het ook een voordeel dat we het op ons eigen tempo konden doen vanwege de hoogte.

Peru: tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Humantay Lake

Als je tijdens je reis naar Peru ook naar Huaraz gaat, wordt er vaak gezegd dat je Humantay Lake over kunt slaan. Wij vinden dat Humantay Lake wel echt de moeite waard is! We worden om zeven uur opgehaald en ruim drie uur later begonnen we aan de klim. We begonnen op 3.800 meter en eindigden op 4.200 meter. Zorg er wel voor dat je voldoende geacclimatiseerd bent voordat je aan deze hike begint. Vanwege de hoogte kun je last hebben van ademhalen of zelfs van hoogteziekte. Wij deden rustig aan en we liepen in ongeveer 1,5 uur naar boven. Doe daarom rustig aan en neem genoeg water mee. Ook zou ik aanraden om voldoende snacks mee te nemen en zonnebrand. De natuur is prachtig met besneeuwde bergtoppen en wanneer je aankomt bij Humantay Lake word je getrakteerd op een prachtig uitzicht! Wij hebben hier lekker aan het meer geluncht voordat we weer naar beneden liepen.

Hoe kom je er? Wij boekten een taxi voor 250 soles (€ 67,00) via +51 975 204 990. Je kunt ze gewoon een Whatsappje sturen met je verzoek. Waarschijnlijk moet je wel even onderhandelen over de prijs. Je kunt ook met een tour gaan, maar dan ben je afhankelijk van de tijd en groep. Wij vonden het fijner om het op ons eigen tempo te doen.

Peru: tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Quad tour

Dichtbij Cusco ligt de Sacred Valley, een heilige vallei waar de Inca’s sporen hebben achtergelaten. Wij besloten deze plek te bezoeken met een quad tour! Als je veel tours boekt zit je vaak in een busje en het was fijn om nu zelf een beetje rond te kunnen crossen. Wij bezochten eerst de zoutmijnen van Salineras. Dit is een gebied met zoutpannen waar tijdens de Inca-periode al zout werd gewonnen. Normaal gesproken zijn deze zoutmijnen wit, maar aangezien wij er in het regenseizoen waren, hebben de zoutpannen een bruine kleur. Maar alsnog indrukwekkend om te zien! Vervolgens reden we naar het Inca-laboratorium Moray. Hier heb je uitzicht op perfect cirkelvormige terrassen. Die zijn waarschijnlijk door de Inca’s aangelegd om er te experimenteren met de teelt van verschillende gewassen. Tot slot namen we nog een avontuurlijke route met de quad, erg leuk! Ik kan je dan ook zeker aanraden om deze bezienswaardigheden met een quad te bezoeken.

Kosten: wij boekten een tour via GetYourGuide en we betaalden ongeveer € 53,00 met z’n tweeën (voor één quad). Wij waren ongeveer een dagdeel op pad. Bij de zoutmijnen moet je nog 10 soles entree betalen en bij de cirkels 70 soles. Aangezien wij alleen de cirkels bezochten bij Moray mochten wij 70 soles voor twee personen betalen.

Machu Picchu

Machu Picchu, één van de zeven moderne wereldwonderen. Voor veel mensen is dit één van de redenen om een reis naar Peru te maken. Machu Picchu werd waarschijnlijk gebouwd rond 1450. Binnen een eeuw werd de stad verlaten na de Spaanse verovering. De Spanjaarden hebben de stad nooit gevonden, dus ze werd niet verwoest zoals andere Inca-steden. In plaats daarvan werd Machu Picchu langzaam opgeslokt door de jungle en verborgen. Wij wilden het liefst naar Machu Picchu lopen met de Salkantay trek, maar deze wandeling was helaas gesloten op het moment dat wij er waren in verband met land slides. Daarom hebben wij er voor gekozen om met de bus en trein te gaan.

Hoe kom je er? Wij boekten onze tickets via Inca Rail. Je rijdt eerst ongeveer twee uur met de bus naar Ollantaytambo. Daar stap je op de trein naar Aguas Calientes, het dorpje bij Machu Picchu, waar je ook ongeveer twee uur over doet. Wij trokken twee dagen uit voor ons bezoek aan Machu Picchu. Op de eerste dag vertrokken wij om half negen ’s ochtends en de dag erna gingen we weer om zeven uur ’s avonds terug. Vanaf Aguas Calientes kun je er trouwens voor kiezen om naar Machu Picchu te lopen (1,5 tot 2 uur) of de bus te nemen. Deze bus is wel erg prijzig (€ 24,00 per persoon voor een retourtje), maar aangezien wij ook al de Machu Picchu Mountain gingen beklimmen hebben wij er voor gekozen om wel de bus te pakken.

Kosten: de retourtickets voor de trein kostten ons ongeveer € 115,00 per persoon. Er zijn verschillende tarieven en prijzen voor de trein. Onze tickets voor Machu Picchu kostten ongeveer € 55,00 per persoon. Er zijn verschillende tickets voor Machu Picchu. Wij hebben er voor gekozen om ook de Machu Picchu Mountain te bezoeken, waarbij je een supermooi uitzicht van bovenaf hebt. Wel een flinke klim met meer dan 2.000 stappen!

Peru: tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Peru: tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Cusco

Cusco zelf is ook enorm leuk om te verblijven en een dagje rond te lopen in de stad! Wij zaten bovenaan in de San Blas wijk in hostel La Cassona Feliz met een prachtig uitzicht over de stad. Bij Native Burgers kun je goedkoop burgers eten (vlees en vega) en voor lekkere crêpes raad ik je aan om naar La Bo’M te gaan. Wij hebben ook lekker (vegetarisch) geluncht bij The Churro en je kunt lekker Westers eten bij Papachos.

Heb jij nog goede tips voor Cusco?

Liefs, Anouk

Peru: tips voor de leukste dagtrips vanuit Cusco

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 19 maart 2020 / 20:22

    Wow, al die plekken die je in deze blogpost laat zien zijn prachtig. En die foto van Machu Picchu die is zo ontzettend mooi! Alsof ik door een reismagazine blader. <3_<3

    • 20 maart 2020 / 18:38

      Ah wat ontzettend lief! Dankjewel ? En de plekken zijn in het echt ook zo prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.