Wereldreis update: 2 weken quarantaine in Peru (coronavirus)

Een extra wereldreis update: wij zitten 2 weken in quarantaine in Peru vanwege het coronavirus. Nooit gedacht dat ik deze blog zou schrijven en het schopt onze wereldreis plannen in de war, maar er is niks aan te doen. Vandaag vertel ik jullie hier meer over!

Wij zitten in quarantaine in Peru

Toen ik gisteren stond te poseren voor de foto die je bij dit artikel ziet, had ik nooit verwacht dat ik die avond te horen zou krijgen dat we twee weken in complete lockdown zitten in Peru. De afgelopen maanden hebben wij het nieuws rondom het coronavirus natuurlijk goed gevolgd, vooral omdat er steeds meer geïnfecteerden waren in Nederland. In Zuid-Amerika was het echter nog niet zo aan de orde. Drie dagen geleden hadden we nog een binnenlandse vlucht in Peru waarbij nergens naar werd gekeken. Toen we die avond in de nachtbus stapten werd onze temperatuur gemeten, maar verder was er nog steeds niks aan de hand. Twee dagen daarna ging het land op slot.

Voor ons kwam deze beslissing heel abrupt: het ging heel snel van niks aan de hand naar alle grenzen dicht. De ambassade geeft aan dat de gezondheidszorg in het land zwak is en nu al overbelast met een gelijktijdige dengue epidemie (met 12.000 zieken). Peru is dus niet het land waar we willen zijn als het virus zich verder verspreidt, het is hier allemaal minder goed geregeld dan in Nederland. Als we hier ziek worden zijn we nog verder van huis en als er in Nederland iets gebeurt, kunnen we niet terug. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat we in zo’n situatie liever in Nederland zitten dan in een vreemd land, ook al is het in Nederland nu niet beter dan hier. Gelukkig zijn we op dit moment nog helemaal gezond en we gaan er vanuit dat dat ook zo blijft!

Dat wij hier in quarantaine zitten is natuurlijk niet het ergste van de wereld. Ik vind het heel heftig om te zien dat er landen zijn waarbij er gekozen moet worden tussen patiënten en dat patiënten in hun eentje komen te overlijden. Ik begrijp de maatregel van de president van Peru dan ook, het kwam voor ons alleen nogal abrupt en wij hadden hier graag op in willen spelen door het land te kunnen verlaten. Maar het is wat het is, deze twee weken in quarantaine overleven we wel. Ik heb nog een heleboel blogs in te halen dus ik ga lekker aan de slag met schrijven. Ik ben ook van plan om een quarantaine dagboek bij te houden op mijn blog. Niet omdat ik nou zulke interessante dingen ga doen, maar ik moet het toch leuk maken voor mezelf, haha. Ook vermaken we ons wel met films, lezen, spelletjes en ik ga nog kijken of ik online wat cursussen kan volgen. Gelukkig zitten we ook in een fijn en rustig hostel met een eigen kamer.

We balen allebei ontzettend van onze plannen voor Nieuw-Zeeland, hier zouden we namelijk over een week naartoe vliegen. Een bestemming waar we allebei heel erg naar uitkeken en bovenaan ons lijstje staat. Ook enorm zonde van onze vliegtickets, want dat geld zijn we kwijt. Ik heb nu nog geen idee of we tijdens onze wereldreis nog naar Nieuw-Zeeland kunnen. Op dit moment moet je bij aankomst twee weken in quarantaine, en daar heb ik eerlijk gezegd weinig zin in als we hier ook al twee weken in quarantaine hebben gezeten. Gelukkig loopt Nieuw-Zeeland niet weg en ik weet zeker dat we daar ooit nog gaan reizen, maar de vraag is even wanneer. Wij wachten de komende weken even af hoe het nieuws en het virus zich ontwikkelt, daarna kunnen we beslissen wat de meest veilige keuze is voor onze wereldreis. We blijven positief en ik hoop dat we onze reis nog op een mooie manier kunnen voortzetten!

Heeft het coronavirus invloed op jouw reisplannen? Laat het weten in de reacties!

Liefs, Anouk

Wereldreis update: 2 weken quarantaine in Peru

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

3 Reacties

 1. Vienna
  17 maart 2020 / 17:24

  Trots op jullie toppers! Wat een abrupte wending van jullie bijzondere reis. Dat had niemand aan kunnen zien komen. Stay safe & healthy en ik kijk uit naar jullie quarantaine updates. Bijvoorbeeld wat je van De Mol België vindt. En hoe jullie Ries zijn verjaardag gaan vieren. Lots of love.

 2. Anny
  17 maart 2020 / 18:44

  Allemaal enorm balen. Ik hoop dat jullie gezond blijven en voorlopig is het nog even afwachten ???

 3. Eddy Spijkers
  20 maart 2020 / 08:13

  Enorm balen van de quarantine zeg! Goed opletten en gezond blijven. Ik denk aan jullie! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.