Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Metershoge waxpalmen, koffiebonen plukken op een plantage, kleurrijke huisjes en een spelletje met ontploffende explosieven… Salento in Colombia moet je zeker niet overslaan! Tijdens onze wereldreis bezochten wij dit heerlijke plekje en ik deel graag mijn tips!

Tips voor je bezoek aan Salento

Hiken in Valle de Cocora

Dit is waarschijnlijk de reden dat je naar Salento komt: de waxpalmen van wel 60 meter! In Valle de Cocora vind je de hoogste palmbomen ter wereld.

Wandelroute: er is een lange en een korte route. Er wordt vaak geadviseerd om de lange route te lopen. Je loopt dan eerst via de jungle en komt op het einde bij alle uitzichtpunten. Wij hebben ook de lange route gelopen. Ik zou je echter aanraden om te beginnen met de korte route, waarbij je eerst langs de mooiste uitzichtpunten komt. ’s Middags trekt er namelijk vaak een heleboel mist over dit natuurgebied. Als je vooral voor de foto’s komt, kun je het beste eerst de korte route lopen en daarna nog verder lopen over de lange route. Dan begin je met de mooie uitzichten en dan loop je daarna terug via de jungle (of je loopt daarna dezelfde weg terug op de korte route). Wij hadden dus het ongeluk dat we de lange route liepen en we konden bij een aantal uitzichtpunten niks zien vanwege de mist. Zonde!

Hoe kom je er? Op het centrale plein in Salento staat een loketje omringd met jeeps (Willy’s). Hier koop je een kaartje. Ik zou aanraden om ’s ochtends te gaan zodat je ruim de tijd hebt voor de hike. De jeep vertrekt op bepaalde tijdstippen of wanneer er genoeg mensen in een volle jeep zitten. Om het avontuurlijker te maken kun je ook nog achterop gaan staan!

Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Bezoek een koffieplantage

Salento is de koffiestreek van Colombia. Hoewel wij geen koffiedrinkers zijn, wilden we wel graag een plantage bezoeken. We kozen voor Finca del Ocaso waar we uitleg kregen over het koffieproces van plant tot kopje koffie. We kregen allemaal een mandje waarbij we zelf koffiebonen mochten gaan zoeken. De gids laat ons ieder onderdeel van het proces zien. We eindigen uiteraard met een kopje koffie! Er zijn overigens verschillende koffieplantages, dus je kunt zelf kiezen welke je het leukste lijkt. De prijs voor een koffietour ligt tussen de 10.000 en 20.000 pesos per persoon (€3 – €6) voor een tour van 1 tot 2 uur.

Hoe kom je er? Net als bij de hike naar Valle de Cocora, kun je met de Willy’s naar verschillende koffieplantages gaan. Bij het loket kun je om meer informatie vragen over de verschillende plantages.

Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Bezoek het uitzichtpunt Alto de la Cruz

Vanuit het centrale plein in Salento kun je via de hoofdstraat Calle Real doorlopen naar het uitzichtpunt. Het is al ontzettend leuk om door de hoofdstraat te lopen: je vindt hier veel gekleurde huisjes, restaurants, winkeltjes en gezelligheid. Aan het einde van de straat vind je een hoop trappen die je naar het uitzichtpunt over de stad brengen.

Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Speel een potje Tejo

Tejo is een sport in Colombia waarbij je met een metale schijf gooit op een bak met klei met kleine explosieven. Het is de kunst om één van die kleine explosieven te laten exploderen. Dat is nog best lastig! Wij hebben het ongeveer een uur gespeeld en ik heb maar twee keer een explosief laten exploderen, haha. Wij zijn naar binnen gelopen bij Cancha De Tejo Los Amigos. Hier betaal je voor je drankje en dan krijg je uitleg over het spel. Leuk om ’s avonds te spelen na een dag hiken!

Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Eten en drinken

Ontbijten en lunchen kun je perfect doen bij Brunch de Salento. Veel lekkere opties en ook ideaal voor vegetariërs of veganisten. Bernabé en El Cacharrito waren allebei de moeite waard om te gaan dineren. Wij hebben ook ’s avonds gegeten bij La Gran Trucha, dit vonden we allebei geen aanrader. Ook de lunch bij La Tertulia was lekker en we zijn er zelf niet geweest maar Coco Bowl blijkt ook erg goed te zijn!

Heb jij nog goede tips voor Salento in Colombia? Laat het weten in de reacties! 🙂

Liefs, Anouk

Colombia: tips voor je bezoek aan Salento!

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. Aesa
    26 maart 2020 / 14:01

    Die palmbomen <3! Wauw. Ik hoop dat ik er ooit eens naar toe kan gaan. Leuke blog met mooie foto’s mop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.