Een kijkje in het fotoboek van onze wereldreis + tips

Na een wereldreis van zeven maanden wilde ik graag een fotoboek maken om deze geweldige herinneringen te bundelen. Een mooi aandenken van een prachtige reis. Het leek me leuk om het fotoboek aan jullie te laten zien en wat tips te geven. 

Een kijkje in het fotoboek van onze wereldreis + tips

Voorkant en eerste bladzijde

Ik heb eerst de binnenkant van het fotoalbum gemaakt, daarna ben ik pas aan de voor- en achterkant van het fotoboek begonnen. Ik had geen idee wat ik met de voorkant wilde. Zo veel foto’s, welke gebruik je dan voor de voorkant? Ik was er al wel snel uit dat ik meerdere foto’s op de voorkant wilde. We hebben nou eenmaal veel gezien in die zeven maanden, dus dan is het ook leuk om bij de eerste aanblik al gelijk een beeld te krijgen van de diverse landen die we hebben bezocht. Ik ben gaan zoeken naar voorbeelden van andere fotoboeken en uiteindelijk kwam ik deze indeling tegen. Even knutselen in het programma en de voorkant was gemaakt! Voor de achterkant heb ik uiteindelijk één grote landschapsfoto gebruikt.

Op de eerste bladzijde heb ik een overzichtspagina gemaakt. Bovenin vind je wat getallen van onze reis, in het midden onze gehele route en onderaan de pagina staan de vlaggen van de acht landen die we hebben bezocht. Het was even knutselen, maar ik ben heel blij met deze eerste pagina! Zo krijg je gelijk een overzicht van wat we allemaal hebben gedaan in die zeven maanden.

Een kijkje in het fotoboek van onze wereldreis + tips

Een kijkje in het fotoboek van onze wereldreis + tips

Routes per land

We bezochten acht landen in zeven maanden, dus het leek me leuk om per land een landkaart met route toe te voegen. Zo kun je in één oogopslag zien hoe we hebben gereisd. Ook is het handig om aan anderen te laten zien als zij ook naar dat land willen reizen. Ik maakte deze routes via de app Travelmap. Daarna heb ik er in Paint de namen bij gezet.

Een kijkje in het fotoboek van onze wereldreis + tips

Cliparts

Het fotoprogramma van Kruidvat heeft heel veel keuzes. Van verschillende indelingen tot achtergronden, kaders en cliparts. De keuze in cliparts is ook echt enorm. Je kunt helemaal losgaan met allerlei leuke plaatjes als je wilt. De cliparts die ik heb gebruikt zijn subtiel en allemaal in dezelfde stijl. Zelf vind ik het een leuke toevoeging aan bepaalde bladzijdes, het maakt het iets speelser.

Een kijkje in het fotoboek van onze wereldreis + tips

Indelingen

Ik heb de indeling per pagina anders gedaan. De ene keer heb ik een grote foto op één bladzijde, de andere keer loopt de foto over twee bladzijdes en staan er foto’s overheen. Ook heb ik per bestemming een balkje toegevoegd met de naam van de bestemming, dat zie je op de foto’s hierboven. Ook heb ik af en toe een stuk tekst toegevoegd.

Een kijkje in het fotoboek van onze wereldreis + tips

Overige tips

Ik heb mijn fotoboek besteld bij Kruidvat. Eerdere fotoboeken heb ik hier ook gemaakt en ik vind het een fijn fotoprogramma om mee te werken. Ik heb gekozen voor het XL fotoboek (30 x 30 cm) met 114 pagina’s. Ook heb ik gekozen voor een liggende rug zodat ik het boek plat neer kan leggen als je een bladzijde omslaat. Zo valt de zijkant van de foto ook niet weg in het midden. Verder nog wat tips:

 • Albelli Facebook groep: wist je dat er een speciale Facebookgroep is met mensen die de mooiste fotoboeken maken via Albelli? Ik werk dus zelf niet met Albelli maar je kunt hier alsnog veel inspiratie opdoen met de mooiste lay-outs en voorkanten. De fotoboeken die hier gedeeld worden zijn prachtig!
 • Kortingscode: zowel Albelli, Kruidvat en Hema werken regelmatig met kortingscodes. Hier zou ik zeker op wachten. Mijn fotoboek kostte eigenlijk € 161,99 maar met de kortingscode van dat moment werd het nog maar € 114,89. Scheelt toch een hoop!

Maak jij ook fotoboeken van je reizen? 🙂

Liefs, Anouk

Een kijkje in het fotoboek van onze wereldreis + tips

Volg je mij al op Bloglovin’ en Instagram?

4 Reacties

 1. Lisa
  19 mei 2020 / 19:54

  Ziet er mooi uit!! Ik ben benieuwd naar het echte exemplaar en de verhalen!

 2. Anny
  19 mei 2020 / 20:03

  Echt prachtig geworden!!!!

 3. Aesa
  20 mei 2020 / 10:45

  Wauw, super mooi! Ik hoop het boek (en jou uiteraard) snel in real life te kunnen bewonderen. Dikke kus!

 4. 25 mei 2020 / 22:25

  Wat een prachtig fotoboek heb je gemaakt. Die voorkant, eerste bladzijde en het kaartje vind ik echt geweldig. Ik heb van onze wereldreis van elke maand 1 apart boek gemaakt, ik had teveel foto’s en ik wilde ze echt graag mooi uit laten komen (en doe dus ook max 9 foto’s over 2 pagina’s). Heel blij mee, maar ergens wil ik ook graag een boek maken met alles in één overzicht. Alle boeken van de wereldreis van ons hebben een zelfde soort lay-out, dus ze horen wel overduidelijk bij elkaar. Dat vond ik belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.