10 dingen waar ik naar uitkijk na corona

Wat leven we in een bijzondere tijd, hè? Ik maakte een lijstje met punten waar ik naar uitkijk na de coronacrisis. Vorige week hoorden we in de persconferentie dat enkele maatregelen de komende maanden versoepeld kunnen worden. Toch zal het nog wel een hele tijd duren voordat het leven weer ‘normaal’ wordt. Ik vertel je waar ik het meest naar uitkijk na corona!

10 dingen waar ik naar uitkijk na de coronacrisis

 1. Knuffelen met vriendinnen. Terugkomen in Nederland na zeven maanden reizen en niet eens je vriendinnen kunnen knuffelen… dat is niet echt fijn. Ik heb inmiddels bijna al mijn vriendinnen gezien, maar wel op gepaste afstand. Als het over een hele tijd weer kan, ga ik mijn vriendinnen zeker weer een dikke knuffel geven.
 2. Naar de bioscoop. Richard en ik vinden het altijd fijn om naar de bioscoop te gaan, iets wat we regelmatig deden voordat we op reis gingen. Hoewel de bioscopen bijna open gaan, denk ik dat het nog wel even duurt voordat we ook daadwerkelijk een bezoekje brengen. Toch mis ik het wel hoor, met een bak zoute popcorn naar een toffe film kijken in de bioscoop.
 3. Sushi eten bij restaurant Banzai in Tilburg. Dit heb ik tijdens de reis zo gemist! Je kunt tegenwoordig op heel veel plekken sushi eten en we hebben in ons eerste avondje terug in ons appartement ook sushi besteld bij Banzai in Tilburg. Dit is mijn favoriete sushitent omdat ze hier heerlijke sweet potato maki hebben, zo ontzettend lekker! Absoluut mijn favoriet. Ook de crispy mayo maki vind ik heerlijk. Ik krijg helemaal honger van het schrijven van dit artikel, haha. Ik kan in ieder geval niet wachten om hier weer uit eten te gaan en ondertussen zullen we hier vast nog weleens eten bestellen!
 4. Escape rooms spelen. Ik kan niet wachten om weer escape rooms te spelen! Dit is wel een favoriete activiteit om te doen met vriendinnen. Met mijn vriendinnengroep spelen we af en toe een escape room en het is ook zo’n beetje traditie geworden tijdens ons jaarlijkse vriendinnenweekend. Ook met een ander groepje vriendinnen spelen we regelmatig escape rooms. Ik heb inmiddels 28 (!) escape rooms gespeeld en ik hoop dat we er snel weer een kunnen spelen! (Tip: als je ook regelmatig escape rooms speelt kun je op escapetalk.nl bijhouden welke kamers je al hebt gespeeld en nog wilt spelen.)
 5. Mooie plekken in Nederland ontdekken. Reizen naar het buitenland zal voorlopig nog niet mogelijk zijn. Tijdens onze reis hebben Richard en ik het er over gehad om er wat vaker op uit te trekken in ons eigen kikkerlandje. Ik kan me nog herinneren dat ik in Amerika in gesprek raakte met een Canadese vrouw. Zij was lyrisch over Keukenhof en ik ben er nog nooit geweest… Ook zou ik graag de Waddeneilanden eens bezoeken. Nog genoeg mooie plekjes in Nederland!
 6. Onze reis plannen en maken naar Nieuw-Zeeland. Richard en ik stellen ons er op in dat we in ieder geval dit jaar geen (verre) reizen meer gaan maken. Toen we in quarantaine zaten in Peru zouden we eigenlijk naar Nieuw-Zeeland reizen. Pijnlijk! Dit is een bestemming waar we allebei heel erg naar uitkeken. Als het allemaal weer kan, willen we deze reis alsnog maken. Ook Japan staat hoog op mijn lijstje!
 7. Naar de kapper. We kunnen allemaal weer naar de kapper! Toch wacht ik de grootste drukte nog even af. Een kappersbezoek is overigens wel hard nodig. Ik ben tijdens onze wereldreis niet naar de kapper geweest, dus het is al ruim negen maanden geleden dat ik voor het laatst bij de kapper was.
 8. Efteling. Ik vind het altijd erg leuk om naar de Efteling te gaan. De Efteling opent zijn deuren weer vanaf 20 mei, maar het zal nog wel even duren voordat ik een bezoek zal brengen aan dit mooie pretpark.
 9. Sauna. Een dagje opladen in de sauna… heerlijk! Richard is geen fan van de sauna dus ik ga graag samen met vriendinnen een dagje weg. Hier kan ik echt van genieten en optimaal ontspannen.
 10. Winkelen. Onbezorgd door het centrum lopen en nieuwe kleding passen. Dat is ook wel nodig, want veel kledingstukken zijn te groot omdat ik wat ben afgevallen. Ik kan niet wachten om een dagje zorgeloos te kunnen shoppen!

Hoewel sommige maatregelen al versoepeld zijn of binnenkort versoepelen, ben ik nog wel voorzichtig met waar ik naartoe ga. Het kappersbezoek stel ik nog even uit en ik zal niet snel naar de sauna, de bioscoop of de Efteling gaan. Hopelijk wordt het leven over een tijdje weer wat normaler. Waar kijk jij het meest naar uit? 🙂

Liefs, Anouk

10 dingen waar ik naar uitkijk na corona

Volg je mij al op Bloglovin’ en Instagram?

1 Reactie

 1. 12 mei 2020 / 16:26

  Heel simpel, weer met de trein reizen en vrienden zien is wat ik het meest mis!
  Zelf vind ik Schiermonnikoog erg mooi. Daar ben ik twee keer geweest. Eén keer op schoolkamp toen ik nog op de basisschool zat en daarna ook weer op schoolkamp als onderwijsassistent toevallig op dezelfde school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.