Klaar voor de winter: 5 tips

Het is hartje herfst! Wat word ik blij van de mooie herfstkleuren tijdens onze wandelingen in de bossen. Nu het kouder wordt en de dagen korter, maak ik me stiekem alvast klaar voor de winter. Ik deel mijn tips in deze blog!

Klaar voor de winter: 5 tips

Het ene moment ben je op wereldreis en het volgende moment ben je weer aan het werk in Nederland. Mijn leven bestaat momenteel uit thuiswerken en als ik niet aan het werk ben, ben ik ook thuis. Wat een gekke periode, hè? De eerste weken thuiswerken waren wennen, maar inmiddels heb ik mijn weg gevonden.

Nieuwe recepten proberen

Eén van de dingen die mijn thuiswerkleven leuker maken, is lekker bezig zijn in de keuken. Ik ben helemaal niet zo’n keukenprinses, maar ik vind het wel altijd leuk om nieuwe recepten te proberen. Een paar weken geleden zijn we begonnen met HelloFresh. We krijgen nu wekelijks een box thuisgebracht met ingrediënten voor drie maaltijden. Ideaal, want we zijn zelf vaak inspiratieloos als het om het avondeten gaat. Vaak kiezen we dan voor gerechten die we vaker eten. HelloFresh brengt dus variatie aan in ons eetpatroon, en doordat we de vegetarische box hebben krijgen we ook een stuk meer groenten binnen! Ik ben enthousiast en als je een beetje van koken houdt, kan ik het zeker aanbevelen.

Minder schermtijd

Ik heb een fulltime baan waarbij ik vooral online bezig ben. Daardoor tuur ik iedere werkdag naar een computerscherm. Als ik ’s avonds op de bank zit pak ik mijn telefoon er regelmatig bij, en dan volg ik ook nog half wat er op televisie is. Veel te veel schermen, dat moet anders. Ik probeer iedere dag een moment te pakken zonder schermen. Dat kan een wandeling door het bos zijn, puzzelen, lezen, bakken, bullet journallen, yoga of mediteren. De ene dag lukt het beter dan de andere dag, maar ik kan het je zeker aanraden om minder schermtijd te hebben op je dag.

Warme winterjas van Protest

Een warme winterjas maakt de winter al een stuk minder erg! Ik mocht een product uitzoeken van Protest en bij de winterjassen viel mijn oog gelijk op deze mooie Jessica ski-jas. Het is dus een ski-jas, maar ook ideaal voor de Nederlandse winter. Hij is lekker warm en ziet er erg mooi uit. Je merkt aan de kleinste details dat het echt goede kwaliteit is. Ik ben klaar voor de koude dagen! Eigenlijk was ik van plan om dit najaar of met de jaarwisseling een tripje te maken naar de sneeuw in bijvoorbeeld Lapland, Noorwegen, Zweden of Finland. In dat geval hadden we bij Protest ook goed kunnen slagen met dames skibroeken en heren skibroeken. Richard is ook nog op zoek naar mooie truien en sweaters, zodat we tijdens onze dagelijkse wandeling tijdens de lunchpauze allebei lekker warm aangekleed zijn.

Klaar voor de winter - 5 tips

Klaar voor de winter - 5 tips

Geurwolkje

Toen ik een tijdje geleden bij de beautysalon was na mijn eerste thuiswerkweek, vertelde ik tegen haar dat ik het thuiswerken soms wel eenzaam vond. Vooral als het buiten grijs en grauw was. Ze raadde mij aan om een aroma diffuser aan te schaffen. Toevallig had ik zelf het merk Geurwolkje al op het oog. Een aroma diffuser houdt je huis fris, verdrijft nare geurtjes en houdt de luchtvochtigheid op peil. Maar de reden waarom ik het heb aangeschaft is omdat geuren een bepaalde werking hebben op je geest en lichaam. Lavendel en sinaasappel verminderen stress, lavendel brengt rust en ontspanning en citroen kan bijvoorbeeld muggen en zilvervisjes wegjagen. Bij het aanschaffen van de diffuser kocht ik de oliën sinaasappel en zilverspar. Sinaasappel is mijn favoriet, die ruikt heerlijk! Voor de afwisseling ga ik binnenkort nieuwe oliën bestellen. Als jullie het leuk vinden, kan ik hier binnenkort nog wel een aparte blog aan wijden.

Maak het binnen fijner

We moeten steeds meer binnenblijven, en met de winter in aantocht geef ik je graag de tip om je huis wat knusser te maken. Nieuwe plantjes, vazen, bloemen, kaarsjes, kussens, of gewoon een heel andere inrichting in je huis.  Voor mij helpen bijvoorbeeld ook warme sokken, schattige pantoffels of een leuk dekentje. Als je een fijne plek hebt om thuis te zijn, dan is dat thuisblijven een stuk minder erg.

Heb jij nog goede tips voor de komende winter? Laat het weten in de reacties!

Liefs, Anouk

Klaar voor de winter - 5 tips

€ Dit artikel is een advertorial

1 Reactie

  1. 10 november 2020 / 17:57

    Blijft inderdaad een SUPER mooie tijd! Hoorde laatst dat je maar een champignonnenbakje aan voorwerpen mag meenemen uit het bos, zoals dennenappels, eikels en kastanjes. Heb stiekem toch iets meer meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.