Week 51 (2020): harde lockdown en afscheid

Week 51 was helaas één van de minst leuke weken van 2020. Het begon natuurlijk met de harde lockdown en aan het einde van de week zijn we ook nog mijn omaatje verloren. In deze blog neem ik je weer mee in mijn week, lees je mee?

Maandag

Ben ik de enige die opstartproblemen heeft op maandag of hebben meer mensen daar last van? Gelukkig heb ik niet veel meetings vandaag, dus ik kan op mijn eigen tempo aan de slag en zelf bepalen welke taken ik oppak. In de pauze gaan Richard en ik weer een rondje wandelen en verder werk ik lekker door vandaag. Ook maak ik mijn puzzel af en ik kook ’s avonds quiche met broccoli en oude kaas van HelloFresh, een geslaagd recept! We hebben dit keer trouwens ook een kleine fruitbox besteld, die extra vitamines kunnen we wel gebruiken in deze gekke tijden. Tijdens het eten kijken we weer een aflevering van The Office en daarna is het tijd voor de persconferentie. De strengste lockdown tot nu toe, dat maakt toch wel even indruk. Voor mij en Richard verandert er niet zo veel (wij werken allebei fulltime thuis en we zien weinig mensen), maar dat de sociale contacten nog meer worden beperkt, vind ik wel lastig. Dat zijn toch mijn geluksmomentjes van de week. Maar niks aan te doen, we slepen ons er weer doorheen. ’s Avonds kijk ik weer één van mijn favoriete programma’s, Kopen zonder Kijken. Helaas alweer de laatste aflevering van het seizoen!

Dinsdag

Na een digitale dagstart pak ik de auto. Naast mijn werk bij de gemeente verricht ik ook wat werkzaamheden als freelance tekstschrijver. Het bedrijf waar ik dat voor doe heeft hun kantoor verbouwd en daar ga ik een dagje werken. Het bevalt goed om eens een dagje niet thuis te werken, thuis raak ik toch sneller afgeleid. In de avond kook ik spinazie-kokoscurry van HelloFresh en we kijken heel verrassend weer een aflevering van The Office. Ook lees ik een paar hoofdstukken in Hemelse Modder en ik kijk een deel van Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Woensdag

Woensdag is een drukke werkdag. Ik merk dat veel collega’s hun werk aan het afronden zijn voordat ze vrij zijn en dat zorgt voor een enorme piek. ’s Ochtends breng ik mijn auto ook nog naar de garage voor de apk en die kan ik aan het einde van de dag weer ophalen, inclusief twee nieuwe autobanden. Midden op de werkdag rijden Richard en ik ook nog naar zijn werk om zijn kerstpakket op te halen (en een latte macchiato caramel bij de McDrive). Ik vind het echt leuk om zo’n groot kerstpakket uit te pakken, haha. Helaas heb ik vandaag best veel stress op het werk, waardoor ik tot 20:00 uur nog zit te werken. Daarna de laptop aan de kant en toch nog proberen te genieten van de avond. Ik kijk de eerste twee afleveringen van Prince Charming op Videoland (de mannelijke versie van de Bachelorette en dan in gayvorm). Genieten, ik kijk alweer uit naar volgende week!

Donderdag

De laatste werkdag van de week! Weer een drukke, stressvolle dag. Aan het einde van de ochtend ga ik even naar kantoor om een filmpje te maken voor social media. Als ik thuis ben ga ik weer aan het werk en om drie uur zit ik klaar voor de online bingo met ongeveer 120 collega’s. Erg leuk gedaan! Dit keer val ik niet in de prijzen maar het was een leuke middag. Ik werk nog even door zodat ik in het weekend echt vrij ben en om half zeven klap ik mijn laptop dicht. ’s Avonds zou ik met een clubje vriendinnen een online escape room doen, maar uiteindelijk verplaatsen we de escape room naar volgende week en we houden het bij bijkletsen. Ook gezellig!

Vrijdag

Op vrijdagochtend rijd ik naar mijn ouders. We drinken eerst een kopje koffie en daarna gaan we langs bij mijn oma, waarschijnlijk mijn laatste bezoekje omdat het niet goed met haar gaat. Daarna drink ik nog wat bij mijn ouders en dan ga ik weer naar huis. De rest van de dag gun ik mezelf de tijd om lekker te niksen. Ik lees verder in Hemelse Modder en ’s middags kijk ik Harry Potter and the Half-Blood Prince af. Ik kook tortilla’s met pittige bloemkool van HelloFresh en we kijken weer The Office. ’s Avonds begin ik met een Disneypuzzel met The Voice of Holland op de achtergrond en ik speel een potje Ticket to Ride via de app. Voor het slapen doe ik nog een paar yoga oefeningen.

Zaterdag

Een rustig dagje op zaterdag. Mijn dag staat vooral in het teken van veel puzzelen, veel lezen (ik lees eindelijk Hemelse Modder uit!), een wandeling door de bossen en een beetje rommelen thuis. Er komen wat pakketjes binnen: de nieuwe goodiebox, mijn schoonheidsspecialist geeft een pakketje af om mijn gelnagellak er netjes af te halen én er wordt een schaakbord bezorgd. Na het kijken van The Queen’s Gambit en vanwege de lockdown leek het ons wel wat om nu dan eindelijk een schaakbord te kopen. En we bestellen weer een keer sushi, zo lekker! Dat was alweer een tijdje geleden. ’s Avonds hebben we een filmavondje, we kijken Greenland op Prime. Niet echt een aanrader, trouwens.

Zondag

We beginnen de zondag met twee potjes schaken. Ik heb nooit eerder geschaakt, dus ik verlies uiteraard, haha. Maar ik vind het best leuk! Verder staat de middag in het teken van lezen, puzzelen, prei-mosterdsoep maken en opruimen. Aan het einde van de middag krijg ik het telefoontje: mijn lieve omaatje is overleden. We gaan naar het bejaardentehuis waar ze een mooie uitgeleide doen en daarna gaan we nog naar familie. Rond 10 uur ’s avonds zijn we weer thuis na deze verdrietige dag.

Hoe was jouw week?

Liefs, Anouk

Week 51 (2020): harde lockdown en afscheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.