Kerst 2020: bingo’s en brunchen

Dit keer geen weekoverzicht vanwege het overlijden van mijn oma waar ik vorige week over schreef. De feestdagen zijn daarom extra dubbel dit jaar, maar het leek me toch leuk om jullie wat meer te vertellen over onze kerstdagen. Van een zesgangenmenu tot brunchen en bingo’s: dit was onze kerst in 2020!

Kerst 2020

Kerstavond

Op donderdagmiddag gaan we voor het laatst bij oma kijken. Ze ligt er erg mooi bij en het is mooi om te zien dat veel mensen afscheid komen nemen. Daarna drinken we wat bij mijn ouders. Rond etenstijd gaan we naar huis, we hebben namelijk eerder die dag een kerstbox opgehaald met een zesgangendiner van Kookpunt Oisterwijk. Bij ieder gerecht ben je een paar minuten bezig om het gerecht te bereiden en het mooi neer te leggen, maar het meeste werk is al gedaan. Leuk idee, maar helaas viel het toch een beetje tegen. Er was een stuk minder aandacht gestoken in de gerechten voor vegetariërs (voor mij dus) en daarnaast was het eten niet geweldig, wat je toch wel verwacht voor die prijs. Maar we hebben wel een fijne kerstavond met z’n tweeën en dat is het belangrijkste. Na het eten kijken we de film The Christmas Chronicles 2.

Kerst 2020: bingo's en brunchen

Eerste kerstdag

Op eerste kerstdag begin ik de dag met boodschappen doen en kokkerellen. Ik maak alvast twee soepen voor tweede kerstdag: courgettesoep en zoete aardappel-paprikasoep. Die laatste had ik nog nooit gemaakt maar ik vind hem erg lekker, een nieuwe favoriet! Rond twee uur gaan we naar mijn schoonfamilie. Hier drinken we eerst koffie met zelfgebakken appeltaart en daarna gaan we een rondje wandelen. Het is heerlijk weer en het zonnetje schijnt, fijn om even buiten te zijn. Wanneer we weer terug zijn zetten we alles klaar om te gaan gourmetten. Heel lekker en gezellig! Na het gourmetten eten we een toetje en dan is het tijd voor de bingo. Ik dacht dat ik erg fanatiek was in bingo maar ik had helaas toch een nummertje gemist. Dat lag waarschijnlijk aan de wijn, haha. Er is goed uitgepakt met de cadeaus en we gaan echt met heel veel toffe cadeaus naar huis. Rond 1 uur ’s nachts liggen we weer in bed na een gezellige dag!

Kerst 2020: bingo's en brunchen

Tweede kerstdag

Geen tijd om uit te slapen op tweede kerstdag want we worden om 11 uur alweer verwacht bij de brunch! Het lukt ons om de soepen veilig te vervoeren naar mijn ouders en we zitten een paar uur lekker te brunchen. We spelen een potje Ticket to Ride (London) en twee potjes Rummikub. Aan het einde van de middag zijn we weer thuis en ik kijk de Boer zoekt Vrouw Kerstspecial terug. ’s Avonds kijken Richard en ik nog de film Good Boys op Prime.

Kerst 2020: bingo's en brunchen

Derde kerstdag

De zondag begint lekker rustig: ik kijk het laatste deel van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 en daarna kijk ik Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 er gelijk achteraan. Ondertussen haal ik mijn gelnagellak eraf aangezien de schoonheidssalons nu gesloten zijn. In de middag gaan we langs familie om de verjaardag van mijn nichtje en neefje te vieren.

Mocht je denken dat kerst voorbij is na tweede kerstdag, dan heb je het mis. De laatste jaren vieren we derde kerstdag met vriendinnen. Omdat iedereen dit jaar met de kerstdagen bij familie is geweest doen we een digitale versie, zodat we onze contacten toch wat beperken. We beginnen met een muziekbingo en daarna nog de ”normale” bingo met nummertjes. Ik heb helaas niet vaak bingo maar ik weet toch leuke cadeautjes bij elkaar te verzamelen. Fijn dat we het zo toch een beetje samen kunnen vieren!

Hoe hebben jullie kerst dit jaar gevierd?

Liefs, Anouk

Kerst 2020: bingo's en brunchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.