Week 1 (2021): thuiswerken en veel wandelen

De eerste week van 2021 zit er weer op! Week 1 van 2021 stond in het teken van thuiswerken maar ook twee keer naar kantoor, veel wandelen en een gezellig weekend. Ik maakte deze week niet zo veel foto’s dus ik moet er weer even inkomen, maar ik vertel je toch graag over mijn week. Gezellig als je meeleest!

Week 1

Maandag

De eerste werkdag van het jaar 2021! Na de digitale dagstart met ons team ga ik aan de slag maar ik moet er weer even inkomen. In de pauze gaan Richard en ik wandelen in het bos, een gewoonte die we er ook dit jaar tijdens het thuiswerken graag in willen houden. In het kader van goede voornemens start ik vandaag ook met de cursus ”Eat the rainbow” van Lobke Faasen, een plantaardige diëtist die ik volg op Instagram. Het doel van de cursus is om er een gewoonte van te maken om 1 kilo groente en fruit per dag te eten. Ik ben heel benieuwd of het haalbaar is en of ik er op de lange termijn nieuwe gewoontes uit haal. ’s Avonds maak ik een stamppot van zoete aardappel met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Ik maak ook nog een smoothie van banaan en courgette, dus met die fruit en groenten zit het vandaag wel goed, haha. Richard en ik kijken een aflevering van The Office en verder bestaat mijn avond uit puzzelen, lezen in Ik pleit voor jou! van Marijke Vos en ik kijk de eerste aflevering van Big Brother.

Dinsdag

De dinsdag is een drukke en stressvolle werkdag die ik met veel hoofdpijn afsluit. We gaan wel weer wandelen in de pauze. Ik krijg vandaag een cadeautje bezorgd van mijn opdrachtgevers waar ik als freelancer teksten voor schrijf, een erg leuke verrassing! In de avond ga ik een paar uur naar het werk om te ondersteunen bij een social media sessie. Gelukkig voel ik me dan alweer een stuk beter. De sessie gaat gelukkig ook goed. Ik ben rond 9 uur weer thuis en ik kijk de eerste aflevering van Married at First Sight, één van mijn favoriete programma’s. Zo leuk dat er weer een nieuw seizoen is!

Woensdag

Ook de woensdag is niet zo spannend, ik heb best een fijne werkdag en we gaan weer wandelen in de pauze. Na de werkdag vink ik een paar taken van mijn eigen lijstje af zoals de belastingaangifte, een nieuwe tandartsafspraak maken en een tekst schrijven voor de website van een oud-collega. Verder kijk ik ’s avonds de nieuwe aflevering van Prince Charming, De Slimste Mens en de tweede aflevering van Married at First Sight.

Donderdag

Na de meetings van de ochtend ga ik naar kantoor. Eigenlijk zou ik op donderdag ook de hele dag thuiswerken, maar ik ga vandaag een collega helpen met het maken van een filmpje. ’s Middags ben ik weer terug om thuis verder te werken. Vandaag schiet de wandeling er helaas bij in. Aan het einde van de werkdag kijk ik Temptation Island, we kijken weer een aflevering van The Office en ’s avonds kijk ik naar De Casting Kantine. Verrassend leuk!

Vrijdag

Ik ben om de vrijdag vrij, vandaag is de vrijdag dat ik moet werken. Ik heb ’s ochtends twee meetings, verder lekker aan het werk en in de pauze gaan we weer wandelen. Aan het einde van de werkdag komt er helaas nog iets tussen waardoor ik uiteindelijk tot half 7 nog zit te werken. Daarna toch echt de laptop dicht en genieten van het weekend! Richard en ik kijken een aflevering van The Office en verder bestaat mijn avond uit The Voice of Holland kijken en puzzelen! Ik kreeg met kerst een puzzel van 3.000 stukjes van mijn schoonmoeder. Normaal gesproken leg ik puzzels van 1.000 stukjes en ik heb ook weleens een puzzel van 2.000 gelegd, maar 3.000 is wel een nieuwe uitdaging, haha. Hij past nét op onze bar. Toch ben ik wel trots op het resultaat na een week puzzelen!

Zaterdag

Yesss, weekend! Een leuke dag voor de boeg. Na wat gedoe met mijn auto wat ik jullie zal besparen, ga ik rond 11 uur wandelen met vriendinnen. We halen eerst een cappuccino to go en daarna lopen we ruim twee uur. Ondanks de koude temperatuur is het echt heerlijk wandelweer vanwege het zonnetje. De tijd vliegt voorbij, voor je het weet heb je weer heel wat kilometers in de benen. Na het wandelen doen we boodschappen om samen nog even een broodje te eten.

Rond drie uur ben ik weer thuis. Ik lees wat in Ik pleit voor jou! maar ik merk dat mijn ogen iets te moe zijn om te lezen. Ik kijk daarom de eerste twee afleveringen van De Veerkracht van Volendam, 20 jaar na de brand. Een indrukwekkende documentaire die ik zeker kan aanraden. Richard en ik kijken nog twee afleveringen van The Office en ’s avonds ga ik weer naar vriendinnen. We kletsen eerst even bij en daarna gaan we aan de slag met de Instagramhype kaarsen draaien. Het is niet echt een groot succes, maar het is wel leuk om te doen en we hebben toch wat mooie kaarsen kunnen draaien. We doen nog een spelletje Dixit, wij hebben dit jaren geleden weleens met vrienden gespeeld en ik kon me herinneren dat dit best een tof, creatief spel was. Ook nu is het weer leuk en ik win ook nog! Rond 1 uur ben ik weer thuis na een fijne, geslaagde dag.

Zondag

Ook op zondag weer een fijne dag. Ik slaap flink uit en om half 12 ga ik een uurtje bij mijn ouders op de koffie om bij te kletsen. Daarna ga ik naar een vriendin om samen met haar en haar dochtertje een stuk te wandelen. Ook vandaag is het weer fijn wandelweer! Na het wandelen halen we broodjes die we bij haar thuis opeten. We kijken samen Wie is de Mol? terug. Rond half 5 ben ik weer thuis en ik werk dit weekoverzichtje bij. ’s Avonds kijken we weer twee afleveringen van The Office, ik werk aan mijn puzzel en ik kijk Heel Holland Bakt.

Liefs, Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.