Deze 6 e-books las ik op vakantie in Zwitserland

Vorige maand maakten mijn vriend en ik een roadtrip door Zwitserland. Mijn e-reader ging uiteraard ook mee en ik zat weer lekker in de leesflow. In deze blog vertel ik welke e-books ik las tijdens de vakantie!

Deze 6 e-books las ik op vakantie in Zwitserland

Gillian King – Ik vergeet je niet ★★★★☆

Ik vergeet je niet vertelt het verhaal van Maddy. Op een dag loopt zij Frenkie tegen het lijf, de ex van haar overleden zusje. Verwarring, verdriet en aantrekkingskracht strijden om de eerste plek. Een mooi en hoopvol boek, wat laat zien hoe belangrijk het is dat je altijd blijft praten over je gevoelens.

Marijke Vos – Champagneglazen en tranentrekkers ★★★☆☆

Het is al een tijdje geleden dat ik de Weddingplanner serie van Marijke Vos las. Ik was nog niet aan het laatste deel toegekomen. Deze korte verhalen lezen lekker weg en nemen je mee in de wereld van bruiloften, liefde en vriendschap. Leuk dat dit deel een ander perspectief had en een fijne afsluiting van de serie!

Astrid Boonstoppel – Dit is hoe het ging ★★★★☆

Een tijdje terug las ik De Academie van Astrid Boonstoppel en dat boek smaakte wel naar meer. Dit is hoe het ging gaat over Cato, een scholier die op het eerste gezicht alles lijkt te hebben. Toch worstelt ze met zichzelf en haar pijnlijke verleden. Wat een boek is dit! De schrijfstijl van Astrid Boonstoppel is top en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je door het boek heen vliegt. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de ontknoping niet heel schokkend vond en best wel voorspelbaar, maar het boek heeft wel indruk op me gemaakt. Het laat zien hoe erg de gevolgen van pesten kunnen zijn en hoe makkelijk mensen te manipuleren zijn.

Sally Thorne – 99 procent van mij ★★★☆☆

Het boek Ik niet op jou van Sally Thorne vond ik erg vermakelijk, dus ik was ook heel benieuwd naar 99 procent van mij. Dit boek gaat over Darcy en Tom die het huis van Darcy’s oma op gaan knappen, nadat ze elkaar jaren niet hebben gezien. Het verschil is dat Tom nu vrijgezel is. Ook dit boek las weer goed weg. Zo leuk om te lezen als de vonken over en weer springen. Het was een vermakelijk boek, maar het heeft me niet van m’n sokken geblazen. Wel leuk voor tussendoor.

Matt Haig – Middernachtbibliotheek ★★★☆☆

Ik zag Middernachtbibliotheek vaak voorbij komen, dus ik werd wel benieuwd! Het idee is tof: in een bibliotheek kun je een boek kiezen waarin je een ander leven leidt. Nora beleeft meerdere andere levens: als Olympisch zwemkampioen, een pub runnen met haar ex of een leven waarin ze gletsjeronderzoeker is geworden. Het zet je aan het denken over keuzes die je in je leven hebt gemaakt en hoe anders je leven er uit zou kunnen zien. Middernachtbibliotheek laat zien dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het leven somber inziet. Een mooie boodschap! Verder is het wel goed om te weten dat je in dit boek leest over depressieve gevoelens.

Dani Atkins – Duet met jou ★★★★☆

De boeken van Dani Atkins maken indruk. Duet met jou gaat over Ally en Charlotte, twee vrouwen die vroeger bevriend waren. Ze krijgen beide het slechte nieuws dat hun partners, David en Joe, in het ziekenhuis liggen. Daar vechten ze allebei voor hun leven. Ally en Charlotte treffen elkaar in het ziekenhuis. Hun verleden is meer met elkaar verweven dan ooit, meer dan ze zelf hadden gedacht. In Duet met jou wisselen het verleden en het heden elkaar af. Je leert de personages en hun relaties steeds beter kennen. Zoals ik gewend ben van de boeken van Dani Atkins, kruipt het boek langzaam onder je huid. Het grootste deel van het boek kabbelt het verhaal een beetje voort, maar aan het einde kun je bijna niets anders dan huilen. Een erg mooi boek weer!

Heb jij deze boeken al gelezen?

Liefs, Anouk

Deze 6 e-books las ik tijdens onze vakantie in Zwitserland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.