Slapen in een molen: tips voor Gorinchem en omgeving

Slapen in een molen: het kan in Gorinchem! Ik boekte een verrassingsnachtje weg met een vriendin en we werden verrast door deze toffe bestemming. In deze blog deel ik mijn tips over ons nachtje weg en de stad Gorinchem!

Slapen in een molen

Een van mijn vriendinnen werd 30 en ik was op zoek naar een leuk cadeau. Via Instagram volgde ik Vakantieadres onbekend al en dat leek me een perfect cadeau! Bij Vakantieadres onbekend kun je overnachtingen boeken op een onbekende bestemming. Er is heel veel keuze: van groepsverrassingsreis tot een bestemming voor families. Ik koos voor het ‘Short stay verrassingsreis arrangement’: een nachtje weg met ontbijt voor 2 personen op een onbekende bestemming. Het leuke is dat je zelf een thema kiest: in de natuur, aan zee, in de stad of dorps/historisch. Ook kun je een maximale rijafstand aangeven. Mijn vriendin koos voor het thema dorps/historisch. In de week voor ons nachtje weg zou ik post krijgen met de coördinaten, maar die post kwam helaas te laat. De avond van tevoren heb ik daarom Marjon een berichtje gestuurd, gelukkig kon ze de coördinaten digitaal sturen.

De volgende dag checkten we in bij een molen! De Jan van Arkel is een korenmolen die al sinds 1852 in het kleine dorpje Arkel staat. Onder de omloop van de molen vind je meerdere kamers. Iedere kamer is anders en alle ruimtes zijn met aandacht ingericht. Wij sliepen in de kamer Delfts Blauw met allemaal mooie details. Op de website Slapen in de molen kun je een overnachting in de molen boeken.

Na het inchecken reden we naar het centrum van Gorinchem. Bij de parkeerplaats Paardenwater kun je parkeren voor € 3,00 per dag.  Gorinchem is blijkbaar uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland. Het is dan ook een mooie stad met veel leuke plekjes. Wij wandelden een rondje door het centrum met een koffiestop mét taartje bij Koffie bij Lot en ’s avonds aten we bij de pasta- en wijnbar Snoek & Snoek.

Slapen in een molen: tips voor Gorinchem en omgeving

Slapen in een molen: tips voor Gorinchem en omgeving

Slapen in een molen: tips voor Gorinchem en omgeving

Slapen in een molen: tips voor Gorinchem en omgeving

Tips voor Gorinchem en omgeving

De volgende dag krijgen we een heerlijk ontbijtje op onze kamer. Daarna checken we uit en toevallig is er een molenaar in de molen, dus we krijgen nog een rondleiding. Echt een leuke toevoeging! We pakken de auto weer naar Gorinchem en daar maken we nog een wandeling. We bezoeken twee molens: de Hoop en Nooit Volmaakt. Verder wandelen we langs de Dalempoort, de Zalmvisser en de Lingehaven. Vanaf Gorinchem kun je ook nog de boot pakken naar Slot Loevestein en Woudrichem. Wij zijn daar niet meer aan toegekomen, maar het lijkt me een leuk uitstapje vanaf Gorinchem. Verder had ik graag nog een bezoekje willen brengen aan La Blique, een schattige tearoom met macarons uit Frankrijk, maar die was helaas gesloten toen wij er waren. Wij sloten ons gezellige uitje af met een lunch bij Espressobar Hugo.

Het was een geslaagd uitje naar Gorinchem! Vooral de overnachting in de molen vonden we erg leuk. We werden heel warm ontvangen, we kregen nog tips voor de omgeving en het ontbijt was ook erg lekker. Ik kan het zeker aanraden! En het was echt zo leuk geregeld door Marjon van Vakantieadres Onbekend. Ik heb nu alweer zin om een nieuwe verrassingsreis te plannen. Marjon werkt trouwens ook met cadeaubonnen, dus die gaat zeker op mijn lijstje met de feestdagen dit jaar!

Liefs, Anouk

Slapen in een molen: tips voor Gorinchem en omgeving

1 Reactie

  1. Richard
    29 oktober 2021 / 23:53

    Wat een leuk verjaardagscadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.