Onze verrassingstrip ging naar…

picmonkeyturijn

Voor mijn 22e verjaardag kreeg ik een geweldig cadeau van mijn vriend: een verrassingstrip! We gingen met een organisatie waarbij je de bestemming te weten krijgt de week nadat je hebt geboekt. Spannend! Ik kon niet wachten totdat we een datum hadden geprikt, vrij hadden gevraagd, hadden geboekt en de bestemming in onze inbox konden vinden…

2015-08-18

Na een vlucht van nog geen 1,5 uur vanaf Eindhoven landden we in… Turijn! Eenmaal geland gingen we op zoek naar een bus of taxi die ons richting ons hotel zou brengen. De laatste reizen die ik maakte waren naar Mexico, New York en China, dus ik maakte de snuggere opmerking dat we eerst geld moesten wisselen… mijn vriend keek me grijnzend aan en vroeg of ik dat nog een keer wilde herhalen, wat ik ook vol overtuiging deed. Uiteindelijk viel het kwartje: we waren in Italië, waar ze gewoon betalen met de euro… deze opmerking moest ik uiteraard nog vaak aanhoren, haha! Na een busritje van tien minuten kwamen we aan in ons hotel. Even opfrissen, met de bus naar het centrum, een plattegrondje scoren en we waren klaar om de stad te verkennen!

2015-08-181

We bezochten eerst Piazza San Carlo, een enorm plein in het midden van de stad. Hier staan ook de twee kerken San Carlo en Santa Christina. Op een van de vele terrasjes naast het plein ploften we gelijk neer om te lunchen. Daarna liepen we door naar Piazza Castello, het centrale plein. Op de rechtse foto zie je het indrukwekkende Palazzo Madama (een historisch museum).

2015-08-182

Na een wandeling over deze twee pleinen begon het te regenen, een perfect moment om de plaatselijke specialiteiten te proberen: bicerin en cremini’s. Bicerin is een drankje van koffie, chocolade en melk. Cremini is een lekkernij van drie lagen praline. We waren er allebei niet echt weg van, maar het was wel leuk om te proberen! We wilden ook de beroemde marrons glacés proberen, zoete gekonfijtje kastanjes, maar die zijn in het zomerseizoen helaas niet te krijgen. Turijn staat bekend om zijn chocola, je vindt dan ook erg veel winkeltjes waar je allerlei verrukkelijke zoetigheden kunt krijgen 🙂

Collages

We namen de metro naar Eataly: een supermarkt van elfduizend vierkante meter waar je ook kunt eten. Hier heb je echt alles: kaas, vleeswaren, pasta, koffie, olijfolie, brood, (kook)boeken en meer. We keken onze ogen uit en bestelden een voorgerecht met een goed glas wijn. Daarna aten we wat in het centrum van Turijn en gingen we richting ons hotel. Een geslaagde dag waarbij eten centraal staat zie ik, haha.

2015-08-19

De volgende dag huurden we fietsen: een leuke manier om de stad te verkennen! We reden langs veel parkjes, pleintjes, kerken en markten. We reden ook een stuk langs de rivier de Po, erg mooi om te zien! Daarna bezochten we het romantische Parco del Valentino en Borgo Medievale, een nagebouwd Middeleeuws dorp.

DSC08690

We reden met onze fiets de berg op en genoten vanaf Monte dei Cappuccini van het uitzicht over Turijn, waar de Mole Antonelliana met kop en schouders bovenuit steekt.

2015-08-192

Na onze fietstocht haalden we een ijsje en gingen we uitrusten in een parkje. We genoten van het lekkere weer en zaten precies goed om mensen te kijken. Ik had uiteraard mijn e-reader bij me en las verder in Grey. Er gingen een paar uur voorbij en het werd tijd om te dineren. Hoe kun je nu naar Italië gaan zonder een goede pizza te eten? Precies wat wij dachten. De pizza’s waren verrukkelijk en de rode wijn smaakte er heerlijk bij. De serveerster keek me wel raar aan toen ze zag hoe mijn ”lege” bord eruit zag 😉 Als toetje haalden we nog een ijsje, oeps! Het was een goede afsluiting van twee fijne dagen in Italië.

Ik vind Turijn echt een leuke stad. Het is geen stad waar je perse naartoe moet zoals Parijs of Londen, maar als je van de Italiaanse cultuur en sfeer houdt, vind ik Turijn echt een aanrader. Het is een stad waarbij je bijna alles lopend kunt doen en anders is het een leuk idee om fietsen te huren. Mocht je ook een bezoekje aan Turijn brengen, dan zou ik zeker de twee grote pleinen bezoeken en het uitzichtpunt over de stad. En vergeet het Italiaanse eten niet!

Ik vond het erg leuk en spannend dat we een citytrip boekten waarbij we zelf niet in de hand hadden welke bestemming het zou worden. Hierdoor kom je toch op plaatsen waar je zelf misschien niet aan zou denken of naartoe zou willen gaan! Ik ben gezegend met het feit dat ik alweer uit kan kijken naar een volgende vakantie: eind oktober gaan we een weekje naar Corfu. Alle tips zijn welkom! 🙂

Ben jij ook gek op de Italiaanse cultuur met haar mooie gebouwen, relaxte mentaliteit en overheerlijk eten? 

5 Reacties

 1. Richard
  12 september 2015 / 07:15

  Fijn om te lezen dat het je zo goed bevallen is en dat het dus een geslaagd cadeau was. Ik vond het ook een leuke trip. Je hebt alles goed weten te verwerken in je artikel!

 2. lisa
  12 september 2015 / 11:18

  Heel leuk om te lezen wat jullie hebben gedaan en wat Turijn te bieden heeft. Ga zo door! ☺

 3. Tessa
  13 september 2015 / 21:20

  Leuk om te lezen over jullie heerlijke verassings weekendje Italië!
  Weer heel leuk geschreven, klinkt als een aanrader ?.
  Mocht je vragen hebben over Corfu zijn ze welkom! Zelf een dagje een quat huren waarmee je veel mooie plekjes van Corfu kunt bewonderen vonden wij een echte aanrader.
  Lekker nagenieten en veel plezier op jullie volgende reis!

 4. Aesa
  15 september 2015 / 16:24

  Wat eem geweldig leuk artikel lieverd! Vlot geschreven met mooie foto’s erbij. Door jouw artikel heb ik zin om spontaan een trip naar Italië te boeken! Keep up the good work love, je doet het geweldig! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.