Mijn citytrip wensenlijstje

Klaar voor een flinke dosis reiskriebels? Ik ben een groot fan van verre reizen maken en ik heb al een paar prachtige bestemmingen mogen afstrepen. Het reizen werkt verslavend en ik ben regelmatig bezig met het zoeken naar nieuwe reisjes. Op dit moment ben ik druk bezig met studeren en is het dus niet mogelijk om meer dan een keer per jaar een verre reis te maken. Naast de verre bestemmingen, kan ik ook ontzettend genieten van het ontdekken van een nieuwe stad dichter in de buurt. Citytrippen vind ik geweldig en daarom deel ik vandaag met jullie mijn citytrip wensenlijstje!

Ik heb al een aantal steden van mijn lijstje af kunnen strepen, zoals: Antwerpen, Barcelona, BoedapestBrugge, Dublin, Granada, Londen, Lissabon, Milaan, Parijs, Porto, Pisa, Reykjavik, Sevilla, Turijn en Venetië. Hieronder bespreek ik de steden die ik graag nog zou bezoeken, maar ik sta ook heel erg open voor jullie tips! Mist er een stad die ik écht moet bezoeken of kan jij een van onderstaande steden aanraden en heb je tips voor me? Laat het me dan zeker weten in een reactie!

Mijn citytrip wensenlijstje
Citytrip Reykjavik

Krakau, Polen

Het is bijna zover! Eind deze week gaan mijn vriend en ik een citytrip maken naar Krakau. Het afgelopen half jaar heb ik niets anders gedaan dan studeren en ben ik ook niet meer op reis geweest. Je kan je dus wel voorstellen dat ik echt behoefte heb om er weer even tussenuit te gaan. Het maakt mijn vriend meestal niet zoveel uit waar we heen gaan: meestal kies ik een bestemming en ter plekke vindt hij het vaak ook tof. Ik vroeg hem ook deze keer weer welke stad zijn voorkeur heeft en dit keer antwoordde hij met de stad Krakau, dus daar gaat onze eerste trip van 2017 naartoe. Ik ben heel benieuwd naar deze stad, het schijnt echt een aanrader te zijn. Onze timing is misschien niet ideaal (het kan -10°C zijn in januari) maar we kleden ons gewoon extra dik aan. We gaan sowieso Auschwitz en de zoutmijnen bezoeken en verder de stad verkennen, de highlights bezoeken en het Poolse eten proeven. Ik heb er zin in!

Rome, Italië

Rome staat al erg lang op mijn lijstje. Een vriendin en ik roepen al heel lang dat we naar deze stad willen en ik hoop echt dat we dit jaar deze citytrip kunnen gaan plannen. Ik ben enorm benieuwd naar het Colosseum, ik wil een wens doen bij de Trevi-fontein en chillen op de Spaanse trappen. Ik vind Italië sowieso een heel fijn land en kan niet wachten om deze bijzondere hoofdstad te gaan bezoeken.

Berlijn, Duitsland

Berlijn is maar zo’n 6 uur rijden en toch ben ik er nog nooit geweest. Het lijkt me wel een heel mooie stad en ik hoop deze stad ook snel van mijn lijstje af te kunnen strepen. Volgens mij is Berlijn echt zo’n stad waar je een keer geweest moet zijn. De Berlijnse muur, Brandenburger Tor en het Holocaust monument zijn bezienswaardigheden die ik graag zou bezoeken.

Mijn citytrip wensenlijstje
Citytrip Lissabon

Kopenhagen, Denemarken

Deze stad staat niet bovenaan op mijn lijstje, maar ik zou de stad wel graag een keer bezoeken. Ik weet dat Kopenhagen van die schattige, gekleurde huisjes aan de rivier heeft en natuurlijk de zeemeermin, maar verder heb ik me er nog niet zo in verdiept. Ik zie het als een levendige, hippe en bruisende stad en ben erg benieuwd wat deze stad verder allemaal te bieden heeft.

Ljubljana, Slovenië

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en ik heb op meerdere blogs gelezen over een tripje naar deze stad. Als ik de plaatjes op Google moet geloven, is het een heel kleurrijke, sfeervolle en schattige stad.

Riga, Letland

Riga is de hoofdstad van Letland en is ook een stad waar ik over heb gelezen op verschillende blogs. Ik vind het leuk om steden te bezoeken die nog niet zo heel populair zijn in mijn omgeving, dus in plaats van Londen of Parijs, gaat mijn hart uit naar de minder populaire steden zoals dus Ljubljana of Riga. Ook Riga beschikt over schattige en kleurrijke gebouwen en andere bijzondere highlights. Dichtbij Riga ligt ook een voormalig concentratiekamp dat ik zou willen bezoeken.

Citytrip Granada

Marrakech, Marokko

Marrakech stond eigenlijk op de planning voor eind februari, maar het duurde bij mij redelijk lang voordat ik wist of ik vrij was van het werk. Helaas was de periode waarin wij wilden gaan al vrij snel volgeboekt, dus Marrakech zal nog een tijdje op ons moeten wachten. Deze stad lijkt me echt betoverend en magisch mooi. Tijdens mijn research heb ik al veel gelezen en gezien over Marrakech en ik kan echt niet wachten om deze stad te bezoeken. Lekker over de markten struinen met verschillende specerijen met de mooiste kleuren en de bijzondere gebouwen die je het gevoel geven dat je je in een sprookje bevindt. Marrakech staat wel vrij bovenaan mijn lijstje, dus wie weet kan ik deze stad in 2017 nog afstrepen.

Moskou, Rusland

Tijdens een van de opdrachten op mijn HBO studie moest ik met een groepje een land kiezen en daarbij moesten we ons focussen op cultuurverschillen. We kozen voor Rusland en sindsdien ben ik eigenlijk wel gefascineerd door de super mooie gebouwen, bijzondere leefomstandigheden. Het lijkt me heel bijzonder om een keer in Rusland te zijn en ik denk dat Moskou een verrassend mooie stad is. Ik zou graag het Kremlin bezoeken en de Basiliuskathedraal (dat gebouw met die kleurrijke torentjes) en ik denk dat er verder genoeg te doen is.

Praag, Tsjechië

Volgens mij is Praag ook een stad die je gewoon een keer bezocht moet hebben. Ik denk dat de gebouwen een heel mooie en historische bouwstijl hebben. De Karelsbrug, de burcht, het stadsplein en de joodse wijk: volgens mij hoef je je in Praag echt niet te vervelen en gaat de stad je verrassen met zijn charme.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij zijn de reiskriebels weer volop aanwezig! Mocht je nog goede tips hebben, laat het me dan zeker weten. Welke citytrip zou jij nog graag maken? 😀

Mijn citytrip wensenlijstje
Citytrip Turijn

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

11 Reacties

 1. 17 januari 2017 / 10:06

  Wat een leuk artikel! En wat ben je al in veel plaatsen geweest! Reykjavik staat ook nog hoog op mijn lijstje!

  Tip voor Krakau: Ga naar de Joodse wijk met het Schindler’s museum. Helemaal leuk als je vooraf de film hebt gezien, haha!

  • 18 januari 2017 / 19:22

   Ik vond Reykjavik echt prachtig! Echt een aanrader, al had ik nog wel langer in IJsland willen blijven om ook de rest van het land te verkennen.
   Bedankt voor de tip! We hebben de film inderdaad deze week gekeken, haha. Heel benieuwd naar Krakau!

 2. 17 januari 2017 / 10:13

  Praag is echt supermooi. Ik wil graag een aantal steden in Italië bezoeken en nog heel graag naar Edinbrough

  • 18 januari 2017 / 19:23

   Italië is zo fijn! Het staat nog niet helemaal vast maar ik hoop in februari Praag te gaan bezoeken. Lijkt me inderdaad een mooie stad!

 3. 17 januari 2017 / 11:21

  Van jouw wensenlijstje heb ik Riga, Ljubljana en Marrakesh bezocht. En ze zijn het allemaal enorm waard, geweldige steden! En allemaal bijzonder op hun eigen manier. 🙂

  • 18 januari 2017 / 19:23

   Wat tof dat je die steden al bezocht hebt! Kan niet wachten om ze te bezoeken 😀

 4. 18 januari 2017 / 18:11

  Praag, Ljubljana, Rome en Berlijn heb ik hiervan al bezocht, en alle vier is het echt de moeite waard! Vooral Ljubljana is verrassend leuk. Ik wil zelf heel graag een keer naar een stad in Spanje en naar Krakau, lijkt me echt heel mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.