Boekrecensie: After #4

‘Tessa weet dat Hardin haar nodig heeft. Maar heeft zij nog de kracht om te vechten voor hun liefde? Al is het tussen Hardin en Tessa nooit alleen maar rozengeur en maneschijn geweest, elke nieuwe uitdaging heeft hun band wel sterker gemaakt. Wanneer de schokkende waarheid over hun families aan het licht komt, komen de geliefden erachter dat ze niet zo verschillend van elkaar zijn als ze dachten. Tessa is niet langer het lieve, eenvoudige meisje dat ze was toen ze Hardin leerde kennen – net zo min als Hardin nog de wrede, humeurige jongen is voor wie Tessa ondanks alles viel. Tessa begrijpt de heftige gevoelens die Hardin verbergt achter zijn stoere façade, en ze weet dat hij haar nodig heeft. Maar hoe meer oude pijn er aan het licht komt, hoe duisterder hij wordt, en hoe harder hij Tessa – en alle anderen in zijn leven – wegduwt. Tessa twijfelt soms of ze hem wel kan redden zonder zichzelf op te offeren…’ (www.boekerij.com)

Wow! Ik weet bijna niet wat ik moet zeggen na het lezen van het vierde en laatste deel van de After serie. Het was een achtbaan van duizenden emoties, wat een avontuur! Deel drie eindigde sowieso met een giga cliffhanger, maar in deel vier gebeuren nog veel meer dingen die je nooit had verwacht. Gelukkig gaat het in dit deel niet zoveel meer om het oneindige gekibbel tussen Hardin en Tessa, maar over de obstakels die ze samen moeten overwinnen en hoe zij aan zichzelf werken om een beter mens te worden. Van deel twee in deze serie werd ik namelijk best een beetje depri, vanwege alle negativiteit in het boek waardoor ik me liet meeslepen in hun negatieve cirkel. Deel drie beviel me al een stuk beter en deel vier maakt het plaatje helemaal af.

Het is geweldig om te zien hoe Tessa en Hardin volwassen keuzes maken en elkaar de tijd en ruimte geven om een beter mens te worden. Wat ben ik gaan houden van deze personages! Het einde, met enorme stappen in de tijd, had wat mij betreft nog veel meer uitgewerkt mogen worden, simpelweg omdat ik er nog niet klaar voor ben om afscheid te nemen van hen. Een groot applaus voor Anna Todd omdat zij Hardin en Tessa tot leven heeft geschept en ons een eerlijk verhaal over liefde heeft verteld.

Beoordeling: ★★★★☆

IMG_20151108_101534

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.