Ik lees het liefst via mijn e-reader

Ik was ook iemand die riep dat ik geen e-reader wilde en de voorkeur gaf aan echte boeken. Wat kan er nou op tegen een dik boek met een prachtige voorkant en met de geur van vers papier waar je lekker doorheen kan bladeren? Nou, een e-reader dus. Ik vertel jullie vandaag waarom ik de voorkeur geef aan lezen via mijn e-reader dan een fysiek boek.

♥ Ik lees vaker
Ik pak mijn e-reader er sneller bij dan een fysiek boek. Een fysiek boek is vaak toch zwaarder en onhandiger dan een e-reader. Voordat ik ga slapen, lees ik liever nog met mijn e-reader, omdat daar een ingebouwd lampje in zit.

♥ Ik lees sneller
Ik weet niet of het echt zo is, of dat ik alleen maar dat gevoel heb, maar voor mijn gevoel lees ik sneller wanneer ik via mijn e-reader lees. Ik denk dat dit vooral te maken heeft met het punt hierboven 🙂

♥ Ik weet precies hoever ik ben
Iedere keer wanneer je stopt met lezen, zie je hoever je bent gekomen op je e-reader. Bij mijn e-reader wordt dit aangegeven met procenten. Ik vind het leuk om te zien hoe dit getal steeds omhoog gaat en stel voor mezelf soms ook een doel, bijvoorbeeld: ‘vandaag moet ik tot en met 50% lezen.’ Hiermee stimuleer ik mezelf om meer te lezen dan ik misschien bij een fysiek boek zou doen.

erader

♥ Ik kan in alle mogelijke houdingen lezen
Ik lees vaak nog even voor het slapen gaan. Met een e-reader kan je op iedere zij liggen, maar met een fysiek boek moet je daar toch iets meer moeite voor doen.

♥ Ideaal voor op reis
Dat ik van reizen hou, is inmiddels wel duidelijk. Mijn e-reader heeft al veel reizen met mij mogen maken. Als je net als ik af en toe reist met een backpack op je rug, is een e-reader ideaal. Je zou maar een paar fysieke boeken mee kunnen nemen in een backpack met de kans dat ze beschadigd raken. Met een e-reader kun je zoveel boeken meenemen als je wil. Dan hoef je ook niet te stressen als je te weinig boeken bij je hebt of je te vervelen als je alle meegenomen boeken al uit hebt (wat mijn vriend al twee keer heeft gehad op vakantie).

Leuk weetje: ik kocht mijn e-reader in februari 2013, wat betekent dat ik hem al bijna al drie jaar heb! Toen ik toentertijd tegen mijn vriend zei dat ik hem wilde kopen, zei hij dat dat zonde van mijn geld was, omdat ik hem toch niet zou gaan gebruiken. Ik plaag hem er af en toe nog weleens mee als we het erover hebben, want hij had er niet meer naast kunnen zitten! Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ik ben al bijna drie jaar zeer tevreden met mijn Kobo Glo 🙂

Hoe fijn ik een e-reader ook vind, ik ben het met jullie eens: boeken zijn veel mooier. Hoe geweldig is het om een prachtig boek toe te mogen voegen aan je boekenkast? Om zo’n lekker dik boek in je handen te hebben, de kaft te mogen strelen en de geur van vers papier te mogen ruiken. Daar kan ik ook echt met volle teugen van genieten!

Lees jij ook liever via je e-reader, of geef je de voorkeur aan fysieke boeken?

IMG_20151108_101534

10 Reacties

 1. Anny Hoefmans
  22 december 2015 / 12:58

  Ik lees het liefste een echt boek maar heb in de vorige vakantie wel mogen ervaren wat de voordelen van een e-reader zijn! 7 boeken in amper 2 weken gelezen!!!! Dat had ik niet in mijn koffer mee kunnen nemen!!!

 2. 22 december 2015 / 19:54

  Helemaal met je eens! Ik lees ook graag fysieke boeken vanwege de beleving en omdat de vormgeving dan soms gewoon mooier tot zijn recht komt, maar ik vind ebooks wel echt het allerfijnste.

 3. Richard
  26 december 2015 / 10:07

  Oldskool boeken for the win! Ook al ben ik dan ouderwets… Leuk artikel, hopelijk heb je een paar mensen op weg geholpen om een eej-reejadder te kopen.

 4. 15 februari 2016 / 13:35

  Ik lees op allebei maar ik merk ook echt dat ik de laatste tijd vaker naar de e-reader neig. Misschien komt het wel doordat mijn duim pijn doet (Hypermobiel en daardoor gewrichtjes makkelijk uit de kom) met grote zware boeken. Al neig ik de laatste tijd erg veel naar de e-reader omdat mijn digitale boekenkast ook wel eens opgeruimd mag worden en ook het idee heb dat ik daar sneller op lees. Heel stom maar je slaat toch iets sneller de pagina’s om. Heel gek.

 5. 18 maart 2016 / 16:20

  Ik heb ook een Kobo Glo! Nog steeds superblij mee, maar het zal nooit het fantastische gevoel overtreffen wat ik altijd krijg als ik een nieuw boek in mijn kast kan zetten. Al helemaal als dat boek een mooie cover heeft. Maar een e-reader is handig, en het stimuleert mij inderdaad ook, omdat je jezelf beter doelen kunt stellen.

 6. Eveline
  22 april 2016 / 12:43

  Ik ben nog aan het twijfelen of ik voor m’n verjaardag binnenkort een e-reader zou vragen… 🙂 Ik weet nu wel dat een Kobo Glo een aanrader is. 😉

 7. bianca couwenberg
  17 juli 2016 / 09:22

  ik sluit me hier volledig bij aan. en ik heb trouwens ook nog eens geen ruimte in huis om een boekenkast neer te zetten.

 8. 17 juli 2016 / 23:11

  Ik ben ook ze blij met mijn Kobo Glo. Leesboeken lees ik via mijn e-reader. Boeken als bijv. kookboeken en naslagwerken die wil ik op papier. Ik herken me helemaal in de punten die je hierboven benoemd. Maar vooral geen ongemakkelijke houding wanneer ik nog even in bed een hoofdstuk lees en geen kilo’s boeken sjouwen wanneer ik op vakantie ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.