Boekrecensie: Colleen Hoover – Sterrenhemel

Samenvatting
‘Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?’ (www.zomerenkeuning.nl)

Mijn recensie over Sterrenhemel
Sinds kort heb ik het genre New Adult ontdekt (shame on me) en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik had veel positieve recensies gelezen over het boek Sterrenhemel, waarvan de meesten het boek een waardering van vijf sterren gaven. Ondanks dat ik andere boeken al langer had liggen die nog gelezen moesten worden, ben ik begonnen in Sterrenhemel. Tijdens de eerste helft van het boek vroeg ik me af waarom het boek nou zo bijzonder was. Ja, Colleen Hoover heeft een fijne schrijfstijl en de personages Sky en Holder zijn fijn gezelschap. De liefde die zich ontwikkelt tussen Sky en Holder is in het begin wat ongemakkelijk en vreemd, maar hun band is zo sterk en je gaat van ze houden. Hun band is zo sterk en intens, een genot om hen te leren kennen en dit te mogen lezen. Je merkt dat er iets gaat gebeuren vanwege de flashbacks naar vroeger. Maar waarom is iedereen nou zo lyrisch over het boek?

Na de eerste helft kwam de grote verrassing die ik niet aan had zien komen. Ik ga ook niet verklappen wat er allemaal gebeurt, het is denk ik het beste als je blanco aan dit boek begint. Er volgen een heleboel heftige gebeurtenissen en stukje bij beetje vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Sky is een ontzettend sterk personage en Holder is het perfecte vriendje: volwassen, stoer en beschermend. Het boek behandelt serieuze onderwerpen en laat zien dat je keuzes moet maken op basis van liefde. Ik had verwacht dat de personages ouder zouden zijn, maar dat doet verder niets af aan het verhaal.

Ik vind de titel geweldig passen bij het verhaal. Ik heb Sterrenhemel in mijn hart gesloten en ik gok dat het verhaal me nog wel een tijdje bijblijft. Colleen Hoover heeft een gedenkwaardig boek geschreven, ik twijfel alleen nog of ik het vervolg Sterrenregen moet gaan lezen, dat is geschreven vanuit het oogpunt van Holder. Voor mijn gevoel is het wel afgesloten zo en ik ben benieuwd of Holders verhaal hier iets aan toevoegt. Maar aangezien ik van nature erg nieuwsgierig ben, zal ik het boek waarschijnlijk wel gaan lezen.

Beoordeling: ★★★★☆

sterrenhemel

3 Reacties

  1. 24 december 2015 / 16:34

    Ik wil wel graag eens een boek van haar uitproberen en ik denk dat ik dan voor deze ga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.