Boekrecensie: Holly Smale – Gouden Bergen (Geek Girl #4)

Samenvatting Holly Smale – Gouden Bergen (Geek Girl #4)
‘Harriet Manners – fotomodel tegen wil en dank en zelfverklaarde nerd – heeft goede hoop voor het nieuwe schooljaar: in dit eindexamenjaar gaat alles anders worden, beter, spannender. Maar vooralsnog lijkt er zich weinig spannends in Harriets leven voor te doen. Haar vriendin Nat is nu ze studeert alleen nog maar bezig met jongens en vriend Toby heeft alleen maar aandacht voor zijn ‘Supergeheime Project’. Gelukkig dient zich een bijzondere modellenklus aan: in de gouden zandduinen van Marokko.’ (www.gottmer.nl)

Mijn recensie over Holly Smale – Gouden Bergen (Geek Girl #4)
Na deel een, deel twee en deel drie van de Geek Girl serie was dan eindelijk ook deel vier aan de beurt. Ik begon met lezen en wist weer gelijk waarom ik deze serie zo kon waarderen: Holly Smale schrijft ontzettend grappig en heeft met Harriet een levensecht personage gecreëerd, die aan gaat voelen als een vriendin.

In dit boek gebeurt er naar mijn idee minder dan in de andere boeken. Dit boek richt zich meer op Harriet die weer terug naar school gaat en flink haar best doet om nieuwe vrienden te maken. Ze doet een kleine modellenklus in Marokko, die niet veel toevoegt aan het verhaal. In plaats daarvan staat de personageontwikkeling van Harriet centraal. Ik hou echt van de schrijfstijl van Holly Smale, af en toe zit je echt met plaatsvervangende schaamte te lezen: sommige momenten zijn zo ongemakkelijk! Ik miste de personages Wilbur, Nick en Bunty ontzettend in dit boek, vooral Wilbur is echt een dynamisch personage. Gelukkig moet ik ook altijd lachen om de vader van Harriet. Holly Smale weet perfect te beschrijven hoe het leven op de middelbare school er aan toe gaat, inclusief de onzekerheden van tienermeisjes. Harriet wil er zo graag bij horen en doet te erg haar best, waardoor dit vaak tegen haar werkt. Naast de schrijfstijl vlieg je zo door dit boek heen vanwege de korte hoofdstukken. Toch moet ik zeggen dat dit boek niet mijn favoriet was uit de serie: er gebeurt niet zoveel en ik heb het gevoel dat het hele concept nu wel een beetje uitgemolken wordt.

Eerlijk is eerlijk: het boek bevat niet veel diepgang. Het is een serie die je moet lezen als je even je verstand op nul wil zetten en hardop wil lachen bij het lezen. De schrijfstijl van Holly Smale zorgt ervoor dat je door blijft lezen en dat je van Harriet gaat houden!

Beoordeling: ★★★☆☆

IMG_20150922_143358

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.