Tijd voor thee: De eerste reis van 2016 gaat naar…

Goedemorgen! Zet de waterkoker maar alvast aan en kies je favoriete theesmaakje, want ik ga je vandaag vertellen waar mijn eerste reis van 2016 naartoe gaat! Als je mijn artikel over mijn reisplannen voor 2016 hebt gelezen, is het waarschijnlijk geen verrassing welke reis het is geworden. Ik zal jullie daarom niet langer in spanning houden, de winnaar isss…

IJSLAND!

12576282_10156375207245702_651650196_n

Blue Lagoon, walvissen spotten, het Noorderlicht en spuitende geisers
Jaaa, we gaan naar IJsland! Deze bestemming stond al heel lang bovenaan mijn lijstje. Nu is het dan eindelijk zover: samen met Richard ga ik in april vijf dagen naar IJsland! Vanwege de vliegtijden hebben we bijna vier volle dagen waarin we dit bijzondere land kunnen ontdekken. We hebben al een aantal excursies geboekt en ik kan echt niet wachten. Als we geland zijn in Reykjavik gaan we gelijk naar de Blue Lagoon, dit is een geothermisch bad in een lavaveld. In dit water zitten veel mineralen, silicaten en blauwwieren waardoor het water een mega mooie blauwe kleur heeft en het is ook nog eens goed voor je huid! Super om even optimaal te ontspannen aan het begin van onze trip 🙂 Verder gaan we de tour ”Golden circle” doen, waarbij we onder andere spuitende geisers bezoeken, de Gullfoss watervallen en Thingvellir National Park, waar twee tectonische platen ieder jaar een paar centimer van elkaar af schuiven. Ook gaan we walvissen spotten, oh mijn god! Ik vind dit echt prachtige beesten en ik hoop dan ook dat een aantal walvissen zich laat zien. Verder hopen we natuurlijk het Noorderlicht te zien! Dit lijkt me echt magisch. Ik heb natuurlijk al een hele hoop research gedaan, haha. (Wist je dat er in IJsland meer schapen dan mensen zijn? En wist je dat er in IJsland twee James Bond films zijn opgenomen? En wist je dat ze hier walvisbiefstuk en gekookt schapenhoofd eten?) Zo kan ik nog wel even doorgaan, haha. Arme Richard! 😉

Ploggen
Ik ben van plan om te gaan ploggen als we in IJsland zijn. De meeste zullen het wel kennen, maar voor degene die het nog niet kennen zal ik het even kort uitleggen: een plog is een ”picture blog”, oftewel een artikel met foto’s. Op vakantie maak ik altijd wel redelijk veel foto’s, maar nu wil ik dus per dag een soort dagboek maken met foto’s, zodat ik mijn mooie ervaringen in IJsland straks met jullie kan delen. Het wordt dus een soort online fotoboek per dag. Hopelijk kan mijn Instagram boyfriend Richard hier mee leven (mocht je dit niet snappen: kijk dit hilarische filmpje Instagram Husband and feel his struggle) 😀

Hebben jullie al reizen gepland in 2016? 🙂 Ik ben heel benieuwd!

WIN_20160122_14_11_48_Pro

6 Reacties

 1. Aesa
  23 januari 2016 / 09:20

  Jaaaaa! Eindelijk naar Ijsland! Super gaaf dat jullie hebben geboekt lieverd. Ik ben nu al benieuwd naar jouw plogs en verhalen! Ik moest trouwens ook hard lachen om het instagram husband filmpje. Richard, you better prepare… :p

  P.S. Je ziet er goed uit lieverd! Dikke X

 2. Janneke
  23 januari 2016 / 10:54

  Aah super vet! Jullie gaan het erg leuk hebben daar. Ook een tof idee om je foto’s zo te delen! Ben nu al benieuwd haha:) geniet nog van de voorbereidingen! Liefs x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.