Gastblog: Laura over Dubai en Abu Dhabi

In mijn omgeving ben ik niet de enige die van reizen houdt. Ik geniet van alle reisverhalen die ik om me heen hoor en het leek me leuk om deze verhalen ook te delen op mijn blog. De eerste gastblog werd geschreven door mijn zus over haar reis naar Zuid-Afrika, dit keer vertelt ze over haar reis naar Dubai. Lees je mee?

Laura: ”Het leek mij leuk om oud en nieuw een keer in een ander land te vieren en het leek mij al helemaal leuk om dit te combineren met een vakantie in een warm land. Mijn vriend wilde heel graag een keer naar Dubai, dus onze wensen konden mooi gecombineerd worden in een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten! We gingen tien dagen weg en bezochten de steden Dubai en Abu Dhabi.

De Verenigde Arabische Emiraten
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE)  is een land in Azië dat aan Saoedi-Arabië en Oman grenst. Het land omvat zeven emiraten, namelijk Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. De Verenigde Arabische Emiraten zijn rijk aan olie, hierdoor zijn de verschillende emiraten sinds de jaren ’90 in hoog tempo gemoderniseerd. Vooral in de bouw wordt veel geïnvesteerd en het lijkt wel of ze in alles het beste, duurste, hoogste en grootste willen hebben.

dub1

Klimaat
Het weer in de VAE is warm in de winter, zeer warm in het voorjaar en najaar en extreem heet in de zomer. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 50 graden! Er is weinig kans op neerslag (al hadden wij die wel op onze laatste dag!) en veel zon. Door dit klimaat zijn veel plaatsen overdekt met airconditioning, zoals winkelcentra en zelfs een pretpark. Wij waren er dus in de winter en dan is het weer ideaal; zonnig en temperaturen rond de 25 graden. Echt heerlijk.

Dubai
Veel mensen kennen Dubai wel, maar wat kun je er nu eigenlijk doen? Dubai heeft mij eerlijk gezegd wel verrast en we hebben ons zeker niet verveeld. Wij vonden het leuk om alle ‘extreme’ dingen te bekijken en tegelijkertijd te genieten van het heerlijke weer. We hebben ‘Palm Jumeirah’ bezocht waar het ‘Atlantis The Palm’ hotel (inclusief waterpretpark) op staat. Er zijn twee ‘palms’ in Dubai, dit is opgespoten land in de vorm van een palmboom waar vooral hotels en appartementen op gebouwd worden (met allemaal een eigen stukje prive strand natuurlijk…).

dub4

Ook bezochten we Dubai Miracle Garden (een soort park met heel veel bloemen, verwerkt in allerlei huizen, figuren etc.), Global Village (een groot terrein met allemaal winkeltjes en eettentjes van verschilende landen), Mall of the Emirates en Dubai Mall (twee mega grote winkelcentra inclusief skihal, aquarium, ijsbaan, bioscoop etc.) en we gingen een aantal keer naar het strand. Op het strand mag je gewoon in bikini en ‘bloot’ gekleed, maar op andere plekken wordt toch wel verwacht dat je bedekt gekleed bent (schouders en knieën bedekt). Een hoofddoek hoef je niet op. De bevolking is voor een groot deel internationaal, dus je valt niet perse op als ‘blanke’. Wel zie je veel mensen islamitisch gekleed; vrouwen gesluierd en mannen in een soort witte jurk.

dub20
Miracle Garden – Dubai Mall – Global Village

We bezochten een dag het oude gedeelte van Dubai en een ‘Gold souk’; leuk om ook meer historie en traditionele gebouwen te zien in plaats van alle moderne gebouwen, hoewel de moderne gebouwen ook erg indrukwekkend zijn. Het mooiste vond ik de Burj Khalifa; het hoogste gebouw van de wereld van bijna een kilometer hoog! We zijn ook ‘on top’ geweest op de 125e verdieping, waardoor je Dubai mooi van bovenaf kan bekijken. Voor de Burj Khalifa heb je fonteinen die regelmatig een show laten zien. Dit is vooral ‘s avonds leuk om te bekijken. Ook het Burj al Arab hotel is de moeite waard om te bekijken, dit is het duurste hotel van de wereld. Ten slotte vonden wij het ook erg leuk om rond te lopen bij Dubai Marina; een gedeelte van de stad met verschillende haventjes omringd door mooie gebouwen.

dub11
Oude gedeelte – Dubai Marina
dub15
Burj Khalifa – Uitzicht vanaf de Burj Khalifa – Burj al Arab

Abu Dhabi
De tweede helft van de vakantie waren we in Abu Dhabi, iets minder bekend dan Dubai. Ik vond Dubai persoonlijk leuker, maar Abu Dhabi is zeker ook leuk om gezien te hebben. Een aanrader in Abu Dhabi vond ik de Sheikh Zayed Grand Mosque; een erg mooie moskee. Ook zijn er een aantal mooie gebouwen zoals het Abu Dhabi national exhibition centre (een scheef gebouw) en het Emirates Palace (een hotel). Corniche beach is een leuk strand, waar je ook fietsen kunt huren en langs het strand kunt fietsen.

dub19
Sheikh Zayed Grand Mosque – een Lamborghini – rijden door dubai

Mocht je in de winter een leuke stedentrip willen maken naar een warm land, kan ik dit zeker aanraden. Vooral Dubai is leuk, Abu Dhabi is leuk voor een paar dagen erbij. Mocht je een autoliefhebber zijn, kun je hier je hart ophalen: het stikt van de mooie en dure auto’s! Wij hebben gevlogen met Emirates, wat een fijne vliegmaatschappij is. We vlogen met een Airbus A380 (wat mijn vriend geweldig vond), het – daar heb je het weer – grootste vliegtuig met twee verdiepingen. De hotels hebben wij gewoon apart geboekt en zijn prima betaalbaar. Doordat wij er met oud en nieuw waren was het natuurlijk wel duurder dan normaal. Verder hadden wij een huurauto, dus we zijn overal zelf met de auto naartoe gegaan. Het vuurwerk met oud en nieuw is in Dubai trouwens erg mooi – ze hebben een geweldige vuurwerkshow!”

Dubai trok mij nooit zo, maar na dit artikel lijkt het me een leuke bestemming om een keer te bezoeken! Zou jij Dubai willen bezoeken? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.