Must visit in Mexico: Cataratas de Agua Azul

In 2014 maakte ik met mijn vriend een reis door Mexico. Naast Chitzen Itza, een van de zeven wereldwonderen, zijn er nog veel meer plekken in dit land die een behoorlijke indruk hebben achtergelaten. Cataratas de Agua Azul was er daar een van. Lees je mee?

Cataratas de Agua Azul

Mijn vriend en ik reisden door Mexico met een huurauto: een fijne manier om je gemakkelijk door Mexico te verplaatsen. Ik was tijdens deze vakantie nog te jong om te mogen rijden in het buitenland, dus voor mijn vriend was het erg vermoeiend: op sommige dagen waren de afstanden erg lang! Cataratas de Agua Azul, ook wel de watervallen van blauw water, ligt op de weg tussen Palenque en San Cristóbal de Las Casas in de deelstaat Chiapas. Op de dag dat we naar Cataratas de Agua Azul gingen, bezochten we ’s ochtends de tempels in Tonino (wat trouwens ook echt een aanrader is). We waren maar een paar uurtjes bij Agua Azul, je hoeft hier geen hele dag voor uit te trekken.Op onderstaande foto’s zie je hoe bijzonder mooi deze watervallen zijn! Het water dat naar beneden stroomt lijkt af en toe wel wit en eindigt in helderblauw water. Ik keek hier mijn ogen uit. Je moet wel entree betalen voordat je deze watervallen mag bewonderen, dit was omgerekend ongeveer € 0,75. Je kan er tegen betaling ook voor kiezen om bijvoorbeeld met een vlot over het water te gaan, maar ik raad je aan om dit niet te doen. Als je naar boven loopt en zelf op ontdekkingstocht gaat, kom je rustige plekken tegen waar je zelfs kan zwemmen en zonder dat je extra hoeft te betalen. We hebben hier dus ook gezwommen en zijn even heerlijk tot rust gekomen voordat we verder reisden naar de watervallen van Misol ha.

DSC05447

DSC05432

DSC05449

DSC05438

DSC05483

DSC05546

Zou jij Cataratas de Agua Azul willen bezoeken? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.