Tijd voor thee: De tweede citytrip van 2016 is geboekt!

Hoi lieve allemaal! Zin om even bij te kletsen met een kopje thee? 🙂 Vorige keer vertelde ik jullie dat ik in april een paar dagen naar IJsland ga, maar ik heb nog een reisje geboekt! Zet je waterkoker aan en kies je favoriete smaakje zodat we samen bij kunnen kletsen. Pak er ook wat lekkers bij, het is tenslotte weekend!

tijd voor thee de tweede citytrip van 2016 is geboekt

Kijk, eigenlijk heb ik een beetje gesmokkeld door dit artikel nu pas te plaatsen, want dit reisje is vorige maand al geboekt. Op 23 januari vertelde ik jullie hier op mijn blog dat we een tripje naar IJsland hebben geboekt, en op 25 januari boekten we alweer een nieuwe citytrip. Maar omdat ik het er niet te veel in wilde wrijven bij jullie, vertel ik jullie vandaag pas over reisje nummer twee 😀

Heb je alwéér een reisje geboekt? Ik ben nu eenmaal een reis- en boekenblog begonnen, wat inhoudt dat ik ook wat te vertellen moet hebben over reizen, vind ik. Daarnaast zag ik een super mooie aanbieding voorbij komen die ik niet zomaar aan me voorbij wilde laten gaan. Toen ik alleen nog maar droomde over reisjes van 2016 en jullie mijn reisplannen vertelde, zei ik al dat ik ook graag een citytripje wilde maken. Gewoon lekker een paar daagjes weg naar het buitenland om daar de natuur en cultuur te bekijken, even weg van de alledaagse sleur. Ik zei toen dat ik graag een keer naar Krakau, Praag, Moskou, Riga, Marrakech of Ljubljana zou willen gaan, maar het is een andere bestemming geworden, namelijk:

Boedapest!

Samen met mijn vriend ga ik in maart vier dagen naar Boedapest. Ik ben hier nog nooit geweest, laat staan dat ik ooit in Hongarije ben geweest. We hebben hier drie volle dagen. Ik wil graag een bezoek brengen aan het Hongaars parlementsgebouw, de koffiehuizen, de grote markthal, de Donau, de Széchenyibaden, de burcht van Boeda en de Vajdahunyadburcht. Genoeg te bezoeken dus, maar ik kijk er ook naar uit om gewoon lekker rond te struinen, op ons gemakje te doen en ons te laten verwonderen door een nieuwe stad. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

Ben jij al weleens in Boedapest geweest en heb je nog tips voor ons? 🙂

tijd voor thee de tweede citytrip van 2016 is geboekt

8 Reacties

 1. 6 februari 2016 / 08:44

  Super leuk! Ik ben nooit veel weggeweest, maar heb me voorgenomen dit jaar wat toffe reisjes te maken. Deze maand nog ga ik naar Praag én naar Londen! 😀

  • 8 februari 2016 / 14:37

   Wauw, twee reisjes in een maand, dat doe je beter dan ik haha 😉 Have fun alvast!

 2. Aesa
  6 februari 2016 / 11:58

  Wohoo, de eerste twee reisjes zijn al gepland voor het jaar 2016. Super leuk mop! Mijn moeder zegt dat je er ook heerlijk kan eten en lekker kan wandelen. Je komt altijd wel wat tegen in Budapest! Ik ga eind deze maand een weekendje weg naar Antwerpen, lekker dichtbij, maar toch even weg!
  P.S. Je ziet er ook heel mooi uit op je foto! X

  • 8 februari 2016 / 14:38

   Ja ik ben erg benieuwd! En ons reisje naar Rome staat ook zeker op de planning <3 Thanks lieverd!

 3. 6 februari 2016 / 20:54

  Aah echt super gaaf, Ijsland en Boedapest! Ben stiekem wel een beetje jaloers, ik heb voor de zomer ook nog naar Boedapest gekeken op de vakantiebeurs. Helaas heb ik dus geen tips voor je, maar als je je verveelt schijnt er wel een heel leuk zwembad te zitten daar haha.

  • 8 februari 2016 / 14:38

   Oh dat is een goede tip, dankjewel! Ik hoop dat ik Boedapest straks aan je kan aanraden haha 🙂

 4. 7 februari 2016 / 13:24

  Hoi Anouk, ik ben in mijn jonge jaren 2x in Boedapest geweest. Beide in de tijd toen het nog een echt Oostblokland was. Het is een erg mooie stad in een heel mooi land. Vanuit de heuvel aan de ene kant van de Donau kijk je zo op het parlementsgebouw en de rest van de stad. Destijds opende McDonald’s daar volgens mij haar eerste restaurant in het Oostblok en had daar Adidas een winkel waar de bewoners van Boedapest zich voor de etalage stonden te vergapen aan de spullen die daar lagen. De stad is echt een aanrader en mocht je nog tijd over hebben dan is het stadje Eger ook een aanrader. Veel plezier daar. Groetjes Erik

  • 8 februari 2016 / 14:37

   Super leuk dat je er al geweest bent! Ben blij om te horen dat het een mooie stad is, ben er erg benieuwd naar. Als we nog vragen hebben, weten we je te vinden haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.