Mijn reisplannen voor 2016

Hoi lieve lezer! Leuk dat je weer een kijkje neemt op mijn blog en geïnteresseerd bent in mijn reisplannen voor 2016. Ik krijg regelmatig de vraag welke bestemming er bovenaan mijn lijstje staat en wanneer ik weer een reis ga maken. Vandaag vertel ik jullie uitgebreid over mijn reisplannen voor 2016! Het is helaas geen Tijd voor thee vandaag, maar pak er gerust een kopje thee bij 😉

DSC06022

2015 was een mooi jaar wat betreft reizen: ik startte het jaar in New York, ik backpackte een maand door China, ik ging op verrassingstrip naar Turijn, met vriendinnen een weekendje weg naar Boorsem en ik ging met mijn vriend een week naar Corfu. Over 2016 kan ik het kort houden: er zijn geen concrete reisplannen. Waarom niet? Ik ben twee weken geleden begonnen met het schrijven van mijn scriptie. Mijn inleverdatum is 24 mei, dus tot die tijd hoor ik druk bezig te zijn met het behalen van mijn diploma. Ik moet mijn weg nog zien te vinden in het schrijven van de scriptie, maar ik heb gelukkig een leuk onderwerp (reisbloggen). Ik kan dus in de tussentijd niet zomaar een paar weken op reis gaan… des te meer redenen om goed na te denken over de volgende tripjes!

IJsland
Natuurlijk heb ik in mijn hoofd al wel wat plannen gemaakt, er ligt alleen nog niets vast. Een land dat me de laatste tijd heel erg trekt is IJsland: ik wil hier echt heel, heel, héél graag naartoe! Tijdens het schrijven van mijn scriptie is mijn cursor op wonderlijke wijze op reisblogs en boekingswebsites terecht gekomen en vrolijk aan het zoeken naar de beste prijs en de leukste excursies. Het liefst zou ik eind maart of begin april samen met Richard een korte week naar IJsland gaan. IJsland is wel erg duur, maar WOW air heeft redelijke vliegprijzen. Ik zou heel graag de Blue Lagoon bezoeken (een warmwaterbron waar je in kan zwemmen), het Noorderlicht zien, spuitende geisers fotograferen, walvissen spotten en een sneeuwscootertocht doen. Nu ik dit zo typ, heb ik alweer zin om een vliegticket te boeken. Waar wacht ik nou op? Een week geleden was er een aanbieding waarbij je voor €309,- per persoon naar IJsland kon voor drie dagen, inclusief vervoer en verblijf. Die aanbieding is inmiddels afgelopen en nu ben ik aan het kijken of we zelf kunnen gaan voor ongeveer die prijs als we alles los boeken. To be continued… 😉

Scriptiestress
Dan is het nog even afwachten of ik mijn diploma ga halen in de zomer. De inleverdatum is dus 24 mei en hopelijk mag ik dan in juni mijn verdediging doen en een fles champagne laten poppen! Mocht dat niet zo zijn, dan heb ik een tweede kans in augustus of september. Ik hoop natuurlijk dat ik het bij mijn eerste kans haal, maar er kan van alles gebeuren. Daarom durf ik voor de zomer nog geen definitieve reisplannen te maken, want als ik pas in augustus mag afstuderen ga ik waarschijnlijk de hele zomer aan mijn scriptie werken.

Vietnam of toch Brazilië?
Maar stel nou dat ik in juni afstudeer, dan zou ik heel graag drie weken (of langer) op reis gaan in de zomer. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe mijn leven er op dat moment uit ziet: ga ik doorstuderen of werken? Als ik ga doorstuderen moet ik er rekening mee houden dat ik in september weer in de schoolbanken zit en als ik al ga werken moet ik goed plannen wanneer ik op reis wil gaan. Ik zou in ieder geval weer heel graag teruggaan naar Azië. Ik ben zelf verliefd geworden op de Aziatische cultuur na mijn reizen door Nepal en China en Richard is nog nooit in Azië geweest, dus ik zou graag samen met hem gaan reizen. In Azië zou ik graag nog India, Sri Lanka, Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam en de Filippijnen bezoeken. Daarnaast trekken de landen Peru, Costa Rica en Brazilië me ook heel erg. Op dit moment gaat Vietnam aan kop, maar mijn favoriete bestemmingen wisselen erg vaak, dus wie weet hebben we binnenkort weer een nieuwe koploper 🙂

Rome
Ik schreef er laatst al over toen we het over de zeven wereldwonderen hadden: samen met mijn beste vriendin wil ik deze zomer naar Rome gaan. We kennen elkaar dan ongeveer tien jaar (waarschijnlijk langer) en we roepen al heel lang dat we samen naar Rome willen. Nu hebben we een goed excuus waar we elkaar regelmatig aan herinneren. Het plan is om waarschijnlijk in juni of juli drie of vier dagen naar Rome te gaan.

Weekendje weg naar…
Is het al te merken dat ik liever reisplannen maak dan mijn scriptie schrijf? 😉 Aangezien ik dus niets concreets heb om naar uit te kijken, is een weekendje weg ook altijd leuk om te plannen. Ik zou wel een weekendje weg willen naar Krakau, Praag, Moskou, Riga, Marrakech of Ljubljana.

Wat zijn jouw reisplannen voor 2016? 🙂

reading traveller blog reizen boeken lezen

 

7 Reacties

 1. 16 januari 2016 / 09:19

  Ik ben net zo reislustig als jij en krijg al helemaal kriebels als ik lees waar je allemaal naartoe wilt! Ik ga in februari altijd op skivakantie naar het Montafon in Oostenrijk. Verder ga ik met mijn man naar de Dordogne in mei, deels voor de lol en deels omdat ik er locatie-scouting wil doen voor een van m’n boeken, en in juli en augustus ga ik naar het Lakedistrict en de East Coast van de VS. De combi van boeken schrijven en het onderwijs geeft me gelukkig genoeg tijd om allerlei reizen te maken 🙂 heel veel succes met je scriptie!

  • readingtraveller
   Auteur
   16 januari 2016 / 10:05

   Haha, heerlijk hè, die reislust? Jij hebt ook al hele mooie reisjes op de planning staan! En helemaal geen straf om naar een locatie te gaan voor research voor je boek 😉 Dankjewel!

 2. Irma
  16 januari 2016 / 09:27

  Super leuk geschreven weer!
  Waarschijnlijk ga ik dit jaar niet op vakantie. Maar jij hebt een mooi lijstje met reisplannen en leuk om te lezen hoe enthousiast je daar van wordt 🙂
  IJsland lijkt mij ook erg mooi!
  Misschien kun je veel praktijkonderzoek gaan doen voor je scriptie 😉

  • readingtraveller
   Auteur
   16 januari 2016 / 10:03

   Thanks voor je lieve berichtje Irm! Super jammer dat jij dit jaar niet op vakantie gaat, maar je hebt wel iets anders heel leuks om naar uit te kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.