Boekrecensie: Kiera Cass – De koningin en de favoriet

Recensie Kiera Cass – De koningin en de favoriet
We zijn allemaal fan van de boekenserie De Selectie van Kiera Cass. In deze serie volg je America, die samen met een heleboel andere dames mag strijden om het hart van prins Maxon. Ik heb deze boeken echt verslonden en vind dit een erg fijne serie om te lezen. Kiera Cass heeft een geweldige schrijfstijl en heeft levensechte personages gecreëerd, en daarnaast heeft ze ook nog eens een goed verhaal neergezet door er bijvoorbeeld de politiek bij te betrekken. Naast de drie boeken De Selectie, De Elite en De One is er een novella uitgekomen die het verhaal vertelt van Maxon voor de Selectie en de lijfwacht Carter. Dit boek, De koningin en de favoriet, is hetzelfde opgedeeld en vertelt het verhaal over koningin Amberly terwijl zij meedeed aan de Selectie en over deelnemer Marlee, de favoriet, die tegelijk met America deelnam aan de Selectie.

Het is maar een dun boekje, waardoor het een fijn boek is om even tussendoor te lezen. Het verhaal van De koningin en de favoriet is al redelijk snel afgelopen, daarna is er nog wat bonusmateriaal (wat overigens een leuke toevoeging is). Toch heeft dit boek mij niet echt weten te verrassen. Het eerste verhaal vertelt het verhaal van Amberly, de moeder van Maxon. Het ging hier vooral om het introduceren van de personages en de ontwikkeling van hen, in plaats van om het verhaal. Je komt zo wel meer te weten over de relatie tussen de ouders van Maxon en ook hun relatie met hem. Het verhaal is een beetje te vergelijken met De Selectie, maar dan in een sneltreinvaart. Amberly was wel een fijn personage, net zoals Marlee in het tweede verhaal. Dat verhaal was leuker dan het eerste verhaal, je leest hier over hoe de liefde is ontstaan tussen Marlee en haar lover. Ik vind de vriendschap tussen America en Marlee nog steeds prachtig.

De boeken van De Selectie waren heerlijk om te lezen, maar de novella’s voegen wat mij betreft niet veel toe. Het is leuk om weer terug te zijn in de wereld van De Selectie, maar ik vind dat het nu te veel wordt uitgemolken. Als je onwijs fan bent van de serie, snap ik dat je dit boek graag wil lezen. Maar je mist niets als je de novella’s niet leest, want je kent het verhaal al, alleen nu wordt het verteld vanuit andere personages. Wel krijg ik weer zin om de hele serie opnieuw te lezen!

Beoordeling: ★★☆☆☆

Boekrecensie: Kiera Cass - De koningin en de favoriet

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. 23 februari 2016 / 12:23

  Ik heb ook de Prins & de Lijfwacht gelezen, maar die novelle vond ik ook vrij weinig toevoegen om eerlijk te zijn. Als ik het zo lees, is dat bij deze ook het geval, dus ik denk dat ik dit boek dan maar oversla. Kleine opmerking: je bent vergeten om het aantal pagina’s in te vullen bij x 🙂

  • 23 februari 2016 / 12:54

   Vond ik ook inderdaad! Super leuk om weer over de Selectie te lezen, maar voegde weinig toe aan het verhaal. En thanks voor je oplettendheid trouwens, heb het gelijk aangepast! 🙂

 2. 25 februari 2016 / 15:49

  Leuk hoe je nagellak er precies bij past 😛 Ik heb deze nog in de kast staan, ga binnenkort de hele reeks lezen dus ben ook erg benieuwd naar deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.