5 x de mooiste Maya tempels van Mexico

In 2014 maakte ik samen met mijn vriend een rondreis door Mexico. Mexico staat bekend om zijn Maya tempels en die hebben we dan ook zeker bezocht tijdens deze reis. Ik vond deze tempels erg bijzonder om te bezoeken en zette voor jullie de vijf mooiste Maya tempels op een rijtje.

♥ Chitzen Itza
Chitzen Itza is een van de zeven wereldwonderen, en niet voor niets! Het was de eerste Maya tempel die we bezochten en het maakte dan ook zeker indruk op ons. De tempel is ontzettend groot en heel indrukwekkend. Rondom de grote tempel zijn er hier nog veel andere overblijfselen te vinden.

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

♥ Tulum
Tulum is misschien niet het meest indrukwekkend qua bouwwerken en architectuur, maar wel qua ligging! De stad ligt op een twaalf meter hoge klif en direct aan het strand, waar je ook kan zwemmen. Het is een heel populaire plek onder de toeristen, het was dan ook erg druk.

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

♥ Palenque
Ook de Maya tempels van Palenque mogen zeker niet ontbreken in dit rijtje. Sommige van deze tempels staan half in het regenwoud, waardoor het hier tropisch warm was. De overblijfselen van deze Maya tempels zijn nog in best goede staat en ook weer enorm groot en indrukwekkend. Sommige tempels mocht je beklimmen waardoor we een mooi uitzicht hadden.

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

♥ Toniná
Toniná was een van de meest rustige tempels die we bezochten. Volgens mij is Toniná over het algemeen sowieso niet zo bekend, terwijl ik het echt een van de mooiste overblijfselen van de Maya tijd vond. Ook hier konden we een heel stuk omhoog klimmen (70 meter hoog) en hadden we een adembenemend uitzicht. In het begin van de 10e eeuw was dit een van de belangrijkste steden binnen de Mayacultuur!

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

♥ Uxmal
Als ik terugdenk aan Uxmal vond ik dit niet het meest bijzonder, maar als ik de foto’s terugkijk verbaas ik me weer over de grootte en indrukwekkendheid van deze tempels. We hebben hier ook best lang rondgelopen, er was zoveel te zien! Ook hier konden we de tempels weer beklimmen en genieten van alle mooie overblijfselen.

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

5 x de mooiste Maya tempels in Mexico

De Mayacultuur speelt een grote rol in de geschiedenis van Mexico en daarom raad ik je ook aan om je te verdiepen in de Mayacultuur als je naar Mexico gaat. Super bijzonder trouwens, tot op de dag van vandaag worden er nog steeds nieuwe ruïnes ontdekt. Ik vond het erg indrukwekkend om deze Maya tempels te bezoeken en heb mijn ogen uitgekeken.

Ben jij al weleens in Mexico geweest? 🙂

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. Richard
    25 februari 2016 / 16:56

    Leuk artikel! Het was inderdaad bijzonder om te zien, ook al was het na x locaties een beetje more of the same. Het bleef desondanks erg indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.