Checklist: Ik bezocht 2 van de 7 wereldwonderen

Ik zou graag alle zeven wereldwonderen willen bezoeken. Waarom? Deze plaatsen hebben niet voor niets de naam ”wereldwonder” gekregen en ik geloof dan ook dat ze allemaal het bezoeken waard zijn. Ik heb er nu twee bezocht en ik hoop dat ik deze lijst snel mag uitbreiden! 

♥ Chitzen Itza in Mexico
Mijn vriend Richard en ik maakten in 2014 een rondreis van drie weken door Mexico. We begonnen onze reis in Cancun en bezochten onder andere Chitzen Itza, Uxmal, Campeche, Villahermosa, San Cristobal de las Casas, Palenque, Chetumal, Playa del Carmen en Tulum. Dit was een heel bijzondere reis en ik heb hier mijn ogen uit mogen kijken! Mexico beschikt nog over heel veel tempels uit de tijd van de Maya’s en Chitzen Itza is een van de zeven wereldwonderen. Ik vond het heel bijzonder om deze plek te mogen bezoeken. Het was dan ook de eerste Maya tempel die we zagen en ik vond het heel indrukwekkend om zo’n grote en prachtige tempel te zien. In de weken daarna bezochten we nog heel veel andere tempels en was het bijzondere er wel een beetje vanaf, maar Chitzen Itza was toch wel een van de mooiste!

DSC04294DSC04361

PicMonkey Collage♥ De Chinese Muur in China
Tijdens mijn reis door China in 2015 bezocht ik ook de Chinese Muur. Wat indrukwekkend om dit te mogen zien en meemaken! Helaas was het geen lekker weer toen wij er waren, wat ook wel te zien is op de foto’s. Toch vond ik het nog steeds erg mooi en bijzonder om hier te zijn. We hebben een heel stuk gelopen en vooral geklommen, wat best zwaar was. Het is echt bizar om te zien hoe lang deze muur nog doorloopt. Ik had het niet willen missen en vond het bezoeken van de Chinese Muur een van mijn hoogtepunten van mijn reis door China!

nouk

DSC07351

DSC07375

Nu is het dus tijd om de andere vijf ook nog te bezoeken: het Colosseum in Rome, de Taj Mahal in India, de rotswoningen in Petra in Jordanië, Machu Picchu in Peru en Cristo Redentor in Brazilië. Mijn beste vriendin en ik hebben het er al heel lang over om een keer samen Rome te bezoeken. Komende zomer kennen we elkaar waarschijnlijk 10 jaar (we weten de precieze ”startdatum” van onze vriendschap natuurlijk niet, haha) en het leek ons een mooi moment om onze vriendschap te vieren met een tripje Rome! Hopelijk gaan we dit ook echt uitvoeren en mag ik deze plaats ook van mijn lijstje strepen. De andere wereldwonderen wil ik natuurlijk ook heel graag bezoeken, maar dat worden verre reizen en daar moet ik eerst nog wat voor sparen. Ik hoop in ieder geval heel snel een nieuwe post te kunnen publiceren waarin ik meer wereldwonderen heb bezocht! 🙂

Hoeveel wereldwonderen heb jij al bezocht?

4 Reacties

 1. Aesa
  7 januari 2016 / 09:16

  Ha lieffie! Super leuk artikel en mooie foto’s van Mexico en China! Zo gaaf dat je deze wereld wonderen al hebt mogen zien! <3
  Ik vind het ook super leuk om te lezen dat je over onze plannen hebt geschreven. Ik hou veel van je en ons "10 jarig jublieum (misschien wel meer jaar? Hahaha) gaan we mooi vieren in Rome! Jij kan daar dan natuurlijj ook weer een mooi artikel over schrijven voor je blog en ik zal ondertussen veel pasta's en pizza's naar binnen werken ;-)! Ik kijk er nu al naar uit lieverd, we gaan het zsm plannen!

  Ciao Bella! XXXX

 2. Lindy
  7 januari 2016 / 14:32

  Ik heb er 2 gezien! Machu Picchu en het Colloseum ✌?️ Sowieso allebei een aanrader. Ik wil zelf nog heeeel graag naar Mexico, dus hopelijk kan ik die er ook nog eens aan toevoegen. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.