Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Alweer de laatste dag in IJsland en daarmee ook de laatste plog! Hopelijk vonden jullie het leuk om over de eerste dag, de tweede dag en de derde dag te lezen. Vandaag sluit ik af met de laatste plog van IJsland waarbij we walvissen gaan spotten en de Hallgrímskirkja bezoeken!

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Goedemorgen! Ik ben vandaag vroeg wakker dus ik heb na het douchen nog wat tijd over om te lezen in Wacht op mij.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

”Ons” bakkertje is dicht vandaag, dus we ontbijten bij Dunkin’ Donuts! Hier ontbeten we bijna iedere dag toen we in New York waren.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Onze boot! Vandaag gaan we walvissen spotten tijdens een boottocht van 3,5 uur.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Vandaag is het weer echt een stuk beter. Toch hebben we allebei wel een beetje last van zeeziekte. Het duurt even voordat we in het voedingsgebied van de dieren zijn. Dan is het afwachten en goed om je heen kijken of je ergens een teken van leven ziet.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Het is nog best wel lastig om wilde dieren te spotten! We zien een aantal white beaked dolphins die eventjes boven water komen. Echt heel leuk om ze te zien! Het is alleen wel wat lastiger om ze op de foto te zetten, daar moet je echt snel voor zijn. Als de tourguide een dier spot roept ze dat door de luidspreker – ”there’s something at one o’clock!” – en dan moet je zelf dat beest nog zien te vinden en proberen er een foto van te maken. Dan is het dier natuurlijk allang weer onder water, haha.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Op een gegeven moment zagen we de minke whale! Het was echt gaaf om deze walvis in zijn natuurlijke leefomgeving te zien. Het is me gelukt om een klein deel van hem op de foto te zetten, haha. Niet echt een duidelijke foto, maar op een gegeven moment heb ik me er bij neergelegd dat het nogal moeilijk werd om een goede foto te maken. De herinneringen van zwemmende dolfijnen en een walvis staan in ieder geval vers in mijn geheugen!

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Na deze ochtend liepen we richting de Hallgrímskirkja, het hoogste gebouw van IJsland. Deze kerk is gebouwd in 1986. Je kunt met de lift omhoog en vanuit daar schijn je een mooi uitzicht over Reykjavik te hebben.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

En het uitzicht was zeker mooi! Zo schattig, die gekleurde daken op de huisjes.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

We lopen langs de haven van Reykjavik. Ook hier heb je weer een mooi uitzicht over de besneeuwde bergen. Wat is Reykjavik toch mooi!

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Dit vikingschip staat ook aan de haven en is een bekend uitzichtpunt.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Na wat rondlopen door Reykjavik en genieten van het zonnetje, belanden we bij Ostabúðin. Ik bestelde de vissoep, maar deze was helaas niet zo lekker als bij Kaffivagninn, waar we de derde dag in IJsland aten. Er zaten stukjes in de soep die ik niet helemaal kon plaatsen.

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

En Richard had als voorgerecht walvis biefstuk, nooo! 🙁 Ik heb het niet geproefd omdat ik het niet over mijn hart kon verdragen om een stuk walvis te eten. Dit vlees kwam trouwens ook van de minke whale, de walvis die we die ochtend nog hadden gespot!

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Als hoofdgerecht at ik kabeljauw en Richard at ridderforel. Best lekker maar niet heel bijzonder.

We gaan die avond vroeg naar bed, want de wekker staat om 01:30 uur. We zijn allebei moe, want de boottocht van die ochtend was best vermoeiend. De volgende ochtend vliegen we weer terug naar Schiphol. Net als op de heenvlucht zit er weer niemand naast ons én we hebben de stoelen bij de nooduitgang, waardoor we lekker veel beenruimte hebben. En leuk weetje: Everon Hooi zat voor ons in het vliegtuig, haha (Bing uit GTST) 😀

Wat vond ik van IJsland?

IJsland is écht prachtig. Wat heb ik genoten van alle mooie dingen die we hebben gezien. Ik vind het geweldig dat IJsland over zoveel ongerepte natuur beschikt en dat ze er ook alles aan doen om dit te behouden. Het is echt een aanrader voor natuurliefhebbers. Wij hebben alleen Reykjavik en omgeving gezien, maar als ik ooit tijd en geld te veel heb zou ik nog wel een rondreis door IJsland willen maken, want er is nog zo veel dat we niet gezien hebben. Jökulsárlón bijvoorbeeld, een gletsjermeer met ijsschotsen, moet echt geweldig zijn (hier is ook een James Bond film opgenomen). Ook met een sneeuwscooter over de Vatnajökull gletsjer rijden lijkt me super. Maar er zijn nog een heleboel andere bestemmingen die ik waarschijnlijk eerst wil afstrepen, haha 😉 Ik vond het ploggen trouwens ook echt heel leuk om te doen!

Dit waren mijn plogs van IJsland! Zou jij IJsland ook willen bezoeken? 🙂

Plog IJsland: Walvissen spotten en de Hallgrímskirkja

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. Anny
  30 april 2016 / 10:14

  Ziet er weer mooi uit Anouk!
  Leuk om je ervaringen zo te lezen en de mooie foto’s te zien.

 2. Richard
  1 mei 2016 / 21:12

  Leuk, je plogs. Het was er inderdaad mooi! Super vakantie xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.