April: IJsland, scriptie en Koningsdag

April was een drukke maar leuke maand. Ik ging een paar dagen naar IJsland, werkte hard aan mijn scriptie en vierde de verjaardag van de koning. Kijk je mee naar afgelopen maand? 🙂

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

Samen met Richard ging ik een aantal dagen naar IJsland. Deze bestemming stond al heel lang op mijn lijstje en afgelopen maand was het dan zover, we gingen vier dagen naar Reykjavik! Ik had van tevoren besloten om hier te gaan ploggen en dat vond ik echt heel leuk om te doen. Ik heb namelijk een hekel aan het maken van fotoboeken en nu heb ik toch een soort online fotoboek. Mocht je deze artikelen gemist hebben, ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

Verder komt de deadline van mijn scriptie helaas steeds dichterbij. De échte scriptiestress heeft nog niet toegeslagen, maar ik vind het wel spannend dat ik nog maar een paar weken heb tot de deadline. Wel had ik afgelopen maand een scriptie dipje die zo’n vijf dagen duurde, maar daar ben ik gelukkig weer bovenop. Ik probeer elke week samen met een klasgenootje op school te zitten wat me wat meer motiveert om een hele dag goed aan mijn scriptie te werken, anders word ik toch vaak afgeleid of ga ik thuis een filmpje kijken of zo. Op de foto zie je mijn klasgenootje Loulou die ook sinds kort een eigen blog is begonnen!

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

Verder kreeg ik deze maand tof nieuws: ik ben toegelaten tot de premaster Communication and Information Sciences aan Tilburg University. Ik wist niet helemaal zeker wat ik na mijn studie wilde doen, maar ik heb de knoop doorgehakt en wil nog gaan doorstuderen. Ik vind het nog te leuk om nieuwe kennis op te doen en ik denk ook zeker dat er nog veel te leren valt op het gebied van communicatie. Ik wil mezelf nog verder ontwikkelen voordat ik aan het werk ga. Het plan is nu om in september te starten aan de universiteit, maar dan moet ik dus wel in juni of augustus slagen voor mijn HBO studie. Dat ik dit nu in het vooruitzicht heb, is een extra motivatie om nog even een paar tandjes bij te zetten voor mijn scriptie!

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

Op Koningsdag ging ik met mijn vriendinnetjes naar Kingsland in Den Bosch. Er was natuurlijk slecht weer voorspeld en in het begin leek het allemaal nog wel mee te vallen, totdat de regenbuien kwamen. Het motto was poncho aan en gaan, maar in de regen in een poncho dansen op de muziek van Afrojack was toch niet zo’n succes. Tijdens de buien zijn we dan ook naar binnen gegaan waar ook muziek gedraaid werd. Ik kon het sowieso niet laat maken die dag, ik had de dag erna ochtenddienst. We sloten de avond af bij de McDonald’s en ik was blij toen ik lekker warm in mijn bedje lag. Het was wel weer gezellig met mijn vriendinnetjes!

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

Deze boeken las ik in april:

 • Jonathan Stroud – Lockwood & Co
 • Kim van Kooten – Lieveling (ebook)
 • J. Lynn – Wacht op mij (ebook)
 • J. Lynn – Ga voor mij (ebook)
 • Emma Garcia – Google nooit gebroken hart

Verder won ik deze maand het boek Girl Online On Tour via de Twitteractie van Best of YA Books (hier lees je mijn recensie van het eerste boek), super leuk! En ik kreeg het boek Aan alle jongens van wie ik hield binnen, zo veel dank aan uitgeverij Moon daarvoor! De voorkant is echt super mooi en ik heb veel goede dingen gelezen over het verhaal zelf. Helaas moet ik nog even wachten totdat ik dit boek daadwerkelijk kan lezen. Huh, hoezo dan? Daarover later meer… 😉

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

Oh ja, en 22 april kwam de eerste Celebrate Books Box binnen! Een super leuk nieuw initiatief waarbij je een box bestelt waar een nieuw verschenen Nederlands boek in zit met drie tot vijf boekgerelateerde cadeautjes. Elk boek heeft een thema en deze keer was het thema Fandom. Ik twijfel nog steeds of ik de tweede box ga bestellen, maar ik denk het wel!

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

Deze maand ging ik ook twee keer naar de bioscoop, namelijk naar The Jungle Book en The Huntsman: Winter’s War. Twee films die echt de moeite waard zijn! Mijn favoriet was The Jungle Book, waar ik al heel lang naar uitkeek, en deze film heeft zijn hoge verwachtingen echt waargemaakt. De visuals zijn zó mooi gemaakt! Echt prachtig. Richard vond The Huntsman leuker en dat was ook een toffe film! Ik blijf het nog steeds leuk vinden om naar de bioscoop te gaan, voor mijn gevoel beleef ik een film dan veel intenser dan thuis op de bank. Ik moet trouwens ook nog steeds Allegiant zien, shame on me!

Mei wordt een spannende maand: op 24 mei moet ik namelijk mijn scriptie inleveren. Ik heb op mijn werk aangegeven dat ik in mei het liefst maar één keer per week werk, zodat ik al mijn aandacht op mijn scriptie kan richten. In mei ga ik me dus opsluiten om mijn scriptie af te ronden, hopelijk met een goed eindresultaat! Verder wordt mijn vader deze maand 60 jaar (partytime!), ga ik naar het concert van Mumford & Sons en vertrek ik voor drie weken naar Vietnam. No worries, je kan nog steeds drie keer per week terecht op Reading Traveller voor je dosis reis- en boekenliefde ♥

Heb jij leuke dingen meegemaakt afgelopen maand? 🙂

April: IJsland, scriptie en Koningsdag

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

9 Reacties

 1. 3 mei 2016 / 09:52

  Leuk geschreven! Ijsland lijkt me echt mooi, ik zou er ook wel een keer heen willen. En ik wil de film Jungle Book ook nog zien, dus ik moet binnenkort maar even naar de bios haha. Veel succes met je scriptie 🙂

  • 3 mei 2016 / 19:56

   Wat lief, dankjewel! En IJsland en The Jungle Book zijn allebei echt aanraders haha 😀

 2. Anny
  3 mei 2016 / 10:10

  Vanuit Madeira: heel veel succes met je scriptie! You can door it!
  Je kunt nu in ieder geval thuis lekker rustig werken! Geen ouders die je storen!
  Wat een leuk stuk heb je weer geschreven!
  Kan ik hier lekker een beetje bijblijven!

  • 3 mei 2016 / 19:56

   Wat lief, dankjewel! 🙂 En ik heb nu thuis inderdaad alle rust om aan mijn scriptie te werken haha. Fijne vakantie en geniet van het zonnetje!

 3. Vienna
  3 mei 2016 / 18:32

  Heel veel succes lieve Snooks!!!! Nog even knallen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.