5 leuke films om samen met je vriend te kijken #3

Wat een vreselijk weer, hè? Perfect excuus om samen met je vriend een avondje op de bank door te brengen. Het is alweer even geleden dat ik wat film tips met jullie deelde. Ik kijk de laatste tijd vooral series, maar ik vind het ook heerlijk om af en toe even een filmpje op te zetten. Het duurt vaak een eeuwigheid voordat Richard en ik een film hebben gevonden die we allebei leuk vinden. Bij deze weer 5 film tips! 🙂

Jurassic World

Genre: action, adventure, sci-fi
IMDB score: 7,1

Deze film zag ik samen met Richard in de bioscoop. Ik ben niet echt opgegroeid met Jurassic Park dus ik ging er blanco in, maar ik vond het een toffe film! Jurassic World gaat over een bekend en goed draaiend themapark, dat vooral om dinosaurussen draait. Omdat de mensen de dinosaurussen op een gegeven moment wel hadden gezien, besluit het park een nieuwe dinosaurus te ontwikkelen. Dit wezen is nogal agressief en is zo intelligent dat hij de bewaking kan omzeilen en ontsnapt. Vooral de visuele effecten vond ik erg mooi in deze film!

Ted

Genre: comedy, fantasy
IMDB score: 7

Ted is een komische en leuke film die je op moet zetten als je houdt van droge humor en flauwe grappen. Ik heb hem in de bioscoop gezien toen hij net uitkwam en zou hem best nog een keer willen zien. Ted is de levende teddybeer waar John mee opgegroeid is. Op een gegeven moment moet John kiezen tussen zijn geliefde teddybeer of zijn vriendin Lori. Ik heb zelfs een traantje moeten wegpinken aan het einde van deze film haha, no joke. Een aanrader als je je verstand even op nul wil zetten!

World War Z

Genre: action, adventure, horror
IMDB score: 7

Ik ben niet zo’n fan van zombies in films of series, ik heb vaak het gevoel dat het meer draait om de zombie zelf in plaats van dat er een inhoudelijk goed verhaal wordt verteld. World War Z vond ik dan weer wel een goede film! Deze film volgt Gerry die voor het leger en de overheid werkt. Als er een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt hij gevraagd om de invasie tegen te gaan. Oh ja, Brad Pitt speelt in deze film 😉

We’re The Millers

Genre: adventure, comedy, crime
IMDB score: 7

Vooral flauwe en droge humor, maar we vonden deze film allebei wel leuk. We’re The Millers is een komedie waarbij een drugsdealer een neppe familie creëert om een lading cannabis de V.S. binnen te smokkelen. Haha, nu ik de trailer opnieuw kijk moet ik weer lachen. Niet per se een goede film, maar wel vermakelijk!

12 years a slave

Genre: biography, drama, history
IMDB score: 8,1

Misschien wel mijn favoriet uit het rijtje. Ook deze film zag ik in de bioscoop en hij maakte echt indruk. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een vrij man die wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. Het waargebeurde aspect zorgt er bij mij vaak voor dat het verhaal nog harder binnenkomt. Aan het einde zijn er dan ook een paar tranen gevallen. Echt een mooie film!

Heb je deze films al gezien of wil je er nog meer kijken? Lees dan ook deze artikelen:

Heb jij een van deze films al gezien? 🙂 Mocht je nog film tips hebben: ik hoor het graag!

5 leuke films om samen met je vriend te kijken #3

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. Anny
  28 april 2016 / 13:12

  “12 years a slave” heb ik ook gezien. Echt een aanrader!

  • 29 april 2016 / 08:40

   Volgens mij hebben we deze zelfs samen in de bioscoop gezien (met papa en Richard)! Echt een aanrader inderdaad.

 2. 28 april 2016 / 15:39

  We’re the millers vond ik zo’n leuke film!

  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.