Dit wil ik nog doen voordat ik 30 word

Door de titel lijkt het misschien alsof ik binnenkort 30 word, maar ik ben gelukkig ”pas” 22! Ik vond de 30 wel een mooie leeftijd om naartoe te werken. Het is geen bucketlist, daar houd ik niet zo van, maar gewoon een lijstje met dingen die ik nog wil doen in mijn leven, en dan het liefst voordat ik dertig word, zodat ik mezelf een beetje een schop onder mijn kont geef, haha.Dit wil ik nog doen voordat ik 30 word

Afstuderen

Haha, dit punt hoop ik binnenkort af te kunnen strepen! Afgelopen januari ben ik gestart met afstuderen. De dag dat dit artikel online komt, is de officiële deadline voor het inleveren van mijn scriptie, maar ik heb hem gisteren alvast ingeleverd. Mijn scriptie en ik hadden de afgelopen vijf maanden best wel een haat-liefdeverhouding. Ik had een leuk onderwerp, dus ik vond het niet erg om onderzoek te doen en het schrijven van rapportages vind ik over het algemeen wel leuk. Maar op ieder vrij moment of op ieder moment dat ik iets anders aan het doen was, voelde ik me schuldig dat ik niet met mijn scriptie bezig was. Vooral het mentale deel vond ik dus zwaar, de constante druk om met je scriptie bezig te zijn. Ik hoor 24 juni of ik mijn verdediging mag doen, dus dat is nog even heel spannend. Duimen jullie voor me? 😀

Dit wil ik nog doen voordat ik 30 word

Écht goed leren koken

Ik vind het leuk om te koken en vind het ook echt niet erg om te doen. Toch komt het vaak neer op koken uit een pakje: de hoofdgerechten van Knorr staan vaak bij ons op het menu, en dan vooral burritos en lasagnette. Ik wil wel nieuwe recepten uitproberen, maar daar moet je vaak een eindeloze lijst aan ingrediënten voor halen. Ik ben vaak te druk bezig met andere dingen om me te verdiepen in een moeilijk recept of hoe je bepaalde dingen vers kan maken. Ik woon nog thuis, maar als ik bij Richard ben, wil ik wel proberen om steeds meer met verse producten te gaan koken en niet teveel uit pakjes. Verder wil ik ook steeds meer met natuurlijke producten koken en minder met vlees, en wie weet ooit naar een vegetarisch en uiteindelijk veganistisch eetpatroon. (Ik hoor Richard al roepen: Cowspiracy!)

Dit wil ik nog doen voordat ik 30 word

Alle zeven continenten bezoeken

Ik mag de continenten Noord-Amerika, Europa, Afrika en Azië al afstrepen. Zuid-Amerika en Oceanië blijven dus nog over. Zuid-Amerika heeft héél veel landen die ik zou willen bezoeken: Brazilië, Peru, Costa Rica, Chili, Argentinië, Ecuador… zo kan ik nog wel even doorgaan. In Oceanië zou ik Australië en Nieuw-Zeeland graag bezoeken, twee landen die me allebei aanspreken. Ik denk alleen dat je voor beide landen een langere periode zal moeten gaan om het land echt goed te bekijken. Verder speel ik een klein beetje vals als ik het heb over het continent Afrika, want ik heb daar alleen Tunesië bezocht. In Afrika zou ik ook heel graag nog de landen Zuid-Afrika en Kenia willen bezoeken. Hopelijk kan ik ooit alle zeven continenten afstrepen!

Skydiven

Dit staat nu wel zo heel stoer in het lijstje, maar ik heb geen idee of ik dit wel durf, haha! Bungeejumpen in Kroatië en parasailen in Nepal kan ik al afstrepen, maar ik zou ook ooit wel willen skydiven. Het lijkt me alleen echt doodeng! Skydiven in bijvoorbeeld Australië of Nieuw-Zeeland lijkt me super tof en sluit mooi aan bij het vorige puntje.

Dit wil ik nog doen voordat ik 30 word

Gitaar leren spelen

Ik heb vroeger muziekles gehad en daarna heb ik een tijdje keyboard les gehad, maar de motivatie was al snel ver te zoeken. Ik hou echter wel heel veel van muziek en ik vind de gitaar echt een mooi en bijzonder instrument. Ik roep al jaren dat ik gitaar zou willen leren spelen, maar dit is niet iets wat je zomaar even tussendoor doet. Toch hoop ik ooit gitaar te leren spelen, het lijkt me zo tof! Op de foto doe ik net alsof ik al precies weet hoe het instrument in elkaar zit, maar schijn bedriegt 😉

Heb jij ook bepaalde doelen voor jezelf gesteld? 🙂

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 24 mei 2016 / 11:57

    Eigenlijk werk ik niet met specifieke doelen. Uiteraard zijn er nog heel wat dingen die ik graag wil meemaken maar ik wil me er ook niet teveel op focussen en vooral van de vele kleine dingen en het moment zelf genieten. Al kijk ik wel regelmatig uit naar leuke afspraakjes en gebeurtenissen – op die manier is het eigenlijk drie keer genieten: de voorpret, het moment zelf en nadien de herinneringen.

    Dat koken komt wel in orde hoor. Gelukkig zijn er ook heel wat recepten terug te vinden waar je geen hele waslijst aan ingrediënten voor nodig hebt. Ik kook elke dag en merk dat ik vooral fan ben van de eenvoudige combinaties. Slechts af en toe zal ik iets klaarmaken waar echt veel tijd in kruipt maar de meeste zaken zijn op een kleine 30 minuten klaar.

    • 25 mei 2016 / 11:47

      Daar heb je wel gelijk in 🙂 Maar ik vind het dan altijd wel lastig om iets origineels op tafel te zetten. Maar dat komt vast goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.