Concert: Mumford and Sons

Ik vertelde jullie al eerder dat ik hele gave concerten op de planning heb staan dit jaar. Mumford and Sons was er daar één van! Deze week traden ze op in de Ziggo Dome en ik was er gelukkig bij. Vandaag vertel ik je alles over dit concert!

Afgelopen maandag was een fijne dag: ’s ochtends leverde ik mijn scriptie in, daarna ging ik lunchen met een klasgenootje om te vieren dat we onze scriptie hadden ingeleverd en ’s middags gingen Richard en ik richting Amsterdam. We vertrokken rond half vier zodat we er ruim op tijd waren en op ons gemak konden eten. We aten bij het Cine Café en bekeken daarna nog wat winkels, waaronder de Media Markt waar we allebei een potje Mario Kart speelden op de Wii. Je kan vast al wel raden wie er had gewonnen (ik was het niet) 😉 Daarna zochten we onze plekken op in de zaal. Ik had kaartjes bemachtigd via TicketSwap en in mijn enthousiasme niet gekeken of we gunstige plekken hadden, waardoor we ”mogelijk beperkt zicht” konden hebben. Ik was iets te enthousiast dat er nog kaartjes te koop waren, haha. Een les voor de volgende keer! We zaten bovenin en keken schuin op het podium, maar ik heb er niet echt last van gehad gelukkig.

Concert: Mumford and Sons

Bill Ryder Jones stond in het voorprogramma en na nog een halfuurtje pauze kwam dan eindelijk Mumford and Sons op het podium! Er was een periode dat ik heel veel naar hun muziek luisterde, maar ik zou mezelf geen die-hard fan mogen noemen. Ik kende niet alle liedjes die ze speelden, maar ook al ken je ze niet allemaal, het is echt genieten om naar hun muziek te luisteren. En wat zijn ze ook goed live! De band liet echt zien dat ze super muzikaal zijn. De leadzanger speelde naast het zingen bijvoorbeeld ook gitaar, drums en de mandoline. Ook de andere bandleden wisselden hun instrumenten af en op het podium was ook een contrabas, banjo, keyboard en dobro te vinden.

Concert: Mumford and Sons

Het was echt een feestje om er bij te mogen zijn en de positieve vibes stroomden door de zaal heen. Ook heel tof om te zien dat de bandleden zo los gaan op het podium! Ze speelden hun populaire nummers zoals Little lion man, The cave, Lover of the light en Believe. Ook speelden ze een aantal nummers van hun nieuwe album, waarbij ze ook samenwerken met Baaba Maal (een Senegalese zanger) en het een mix werd tussen Britse folkrock en Afrikaanse vibes. Ik hou persoonlijk meer van alleen Mumford and Sons, maar de zaal ging helemaal los en ik moet toegeven dat ze er samen echt een feestje van maakten. Ik zei al tegen Richard dat ze het nummer I will wait nog moesten speelden en daar sloten ze het concert spetterend mee af. Ik heb een super fijne avond gehad en echt genoten van deze super goede band. Na dit concert ben ik nog een extra beetje fan geworden en de muziek van Mumford and Sons staat weer op repeat 🙂

Ben jij weleens naar een concert van Mumford and Sons geweest?

Concert: Mumford and Sons

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. 26 mei 2016 / 08:18

  Wat gaaf! Ik luisterde vroeger wel eens naar mumford and sons.

  xx

  • 26 mei 2016 / 09:13

   Ik luisterde er een paar jaar terug ook heel vaak naar, maar dan is zo’n concert wel echt heel tof!

 2. 26 mei 2016 / 09:28

  Ik was er ook bij afgelopen maandag en had ze ook al op zien treden bij het Goffertpark vorig jaar zomer. Toen was het 30 graden, en was het een soort festival van Gentleman of the Road. Ik vond het sfeertje daar meer Mumford and Sons uitstralen dan hier in de ziggodome.

  Maar in de ziggodome waren ze ook ontzettend goed! Ik kon echt alle liedjes uit mijn hoofd, lekker meezingen en dansen. En vond het echt geweldig dat ze ook Baaba Maal uitgenodigd hadden. Die mix van Britse folk en het Afrikaanse vond ik zo apart en bijzonder! Maar het paste wel bij elkaar.

  Overigens vond ik het einde vrij abrupt. Ik had verwacht dat ze na I Will Wait nog een toegift zouden geven, aangezien ze stopten om 22:45 ipv 23:00 en ze liepen met een soort ok doei het podium af. Maar helaas… Desondanks, heb ik weer ontzettend genoten! Wauw.

  • 26 mei 2016 / 09:43

   Wat grappig dat je er ook was! Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar ik vond het ook juist wel tof dat er niet een hele show omheen zat en dat het echt puur om de muziek ging, echt geweldig hoe ze het deden! Ik vond Baaba Maal persoonlijk niet echt een toevoeging, ik hou meer van Mumford and Sons zelf, haha. Het einde was inderdaad nogal abrupt, ik had ook nog wel een liedje verwacht! Maar het was inderdaad echt super, ik vond ze zo goed 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.