Boekrecensie: Liza Sips – Expeditie Verraad

Door uitgeverij De Fontein werd ik uitgenodigd om bij de boeklancering van Expeditie Verraad te zijn, het nieuwe boek van Liza Sips. Het was een geslaagde boekpresentatie, inclusief heerlijke taart en cupcakes en ook Shownieuws en andere pers waren aanwezig om alles vast te leggen. Liza Sips las deze middag een stukje voor uit het boek en het leek me erg spannend. Expeditie Verraad is namelijk een boek voor fans van Wie is de mol? en Expeditie Robinson, twee van mijn favoriete Nederlandse televisieprogramma’s.

Expeditie Verraad is een vervolg op Soapsop, het eerste boek dat Liza schreef. De twee boeken zijn ook los te lezen, maar de mensen die mij goed kennen weten dat ik per sé in chronologische volgorde wil lezen. Hierin volg je de 16-jarige Pippa die hard aan de weg timmert om beroemd te worden. Ik vond dit boek verrassend leuk en ik kon dan ook niet wachten om in Expeditie Verraad te beginnen.

In Expeditie Verraad is Pippa de presentatrice van Dwizzle. Dit programma presenteert ze samen met haar vriendje Dylan. Pippa bezoekt de coolste feestjes en ontmoet de leukste sterren. Alles lijkt goed te gaan, totdat haar manager voorstelt om te stoppen met Dwizzle. Pippa’s wereld stort in elkaar, wat stelt ze voor zonder baan? Daarnaast heeft Dylan steeds minder tijd voor haar en lijkt hij het wel erg druk te hebben met ene Stella. Pippa hoeft dan ook niet lang te twijfelen als ze gevraagd wordt voor de nieuwe realityserie Expeditie Verraad. Samen met vijf andere deelnemers reist ze naar Bali voor de opnames. Hier komt ze oog in oog te staan met een oude bekende. Is ze klaar om deze persoon te vertrouwen?

Ik vond Expeditie Verraad zelfs nog leuker dan Soapsop. De boeken lezen heerlijk weg, dat heeft ook te maken met de vlotte schrijfstijl en korte zinnen van het boek. Ook bij dit boek moet je geen diepgaand verhaal verwachten, maar een vermakelijke jeugdroman.

Het spelaspect vond ik heerlijk om te lezen. Voor mijn gevoel duurde dit wel te kort. Er waren namelijk maar zes deelnemers in het spel, waardoor het spel ook redelijk snel was afgelopen. Dit had van mij wel langer mogen duren! De spellen en opdrachten deden mij wel echt denken aan Wie is de mol? en Expeditie Robinson, maar dat vond ik alleen maar leuk. Liza Sips heeft het voor elkaar gekregen om mij op het verkeerde spoor te zetten. Ik dacht steeds dat ik het wel doorhad, maar ik kwam toch voor een verrassing te staan! Het is ook heel interessant om te lezen hoe het er achter de schermen aan toe kan gaan bij zo’n programma.

Ik raad Expeditie Verraad zeker aan als je een liefhebber bent van de programma’s Wie is de mol? en Expeditie Robinson. Het is een heerlijke jeugdroman om mee te ontspannen.

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Liza Sips - Expeditie Verraad

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 13 september 2016 / 08:40

    Ik ben zelf altijd van Expeditie Robinson en mijn vriend van Wie is de mol dus we kijken het samen gewoon allebei. Dit boek klinkt dan ook erg leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.