Boekrecensie: Jenny Han – PS Ik hou nog steeds van je

PS. Ik hou nog steeds van je gaat precies verder waar Aan alle jongens van wie ik hield stopte. Lara Jean en Peter hadden niet verwacht dat ze ook echt gevoelens voor elkaar zouden krijgen. Tijdens de skivakantie zijn er een aantal dingen gebeurd die hun nasleep hebben en ze proberen allebei hun weg te vinden om daarmee om te gaan. Ondertussen verschijnt Josh weer, de jongen waar Lara Jean altijd geïnteresseerd in is geweest. Ze vindt het leuk om weer met hem om te gaan. Ook Peter heeft het maar druk, zijn ex Genevieve lijkt hem wel erg vaak nodig te hebben. Gaat het Lara Jean en Peter lukken om elkaar weer te vertrouwen en een manier vinden om bij elkaar te zijn?

Eerlijk gezegd had ik geen torenhoge verwachtingen. Ik vond Aan alle jongens van wie ik hield een fijn en vermakelijk boek, maar toen ik begon in PS. Ik hou nog steeds van je, merkte ik dat het toch wel gemist heb. Wat was het fijn om weer over Lara Jean te lezen! Dat voelde echt als thuiskomen, met haar hilarische en eigenwijze zusje Kitty, haar schat van een vader en haar volwassen zus Margot. Ik vind de familieband in deze boeken echt prachtig. Door de regels heen lees je hoe het gezin zich staande houdt ondanks dat ze een familielid hebben verloren, namelijk de moeder van Lara Jean. Hoe hun vader klaarstaat voor zijn dochters is vertederend, net als de mooie band tussen de zusjes Song. Jenny Han is er erg goed in om een bepaalde sfeer weg te zetten. Je krijgt er een warm gevoel van als ze de familieband beschrijft en de liefdes in haar leven. Ook de weg die Lara Jean aflegt naar volwassenheid is mooi om te lezen. Op het eerste gezicht lijkt het dus misschien een schattig boek, maar Jenny heeft echt nagedacht over de onderwerpen die aan bod komen. Lara Jean voelt aan als een levensecht personage terwijl ze keuzes leert maken en voor zichzelf op durft te komen.

Er zit een driehoeksverhouding in het boek en ik vind het knap geschreven dat ik het ene moment een voorkeur voor een bepaalde persoon had en aan het einde weer een andere voorkeur. Jenny Han schrijft zo dat je bepaalde personages echt gaat haten en van de meeste personages echt gaat houden.

Het einde van PS Ik hou nog steeds van je is redelijk gesloten, maar ik ben heel blij dat er een derde deel komt. Het is gewoon echt een schattig boek en ondanks dat het geen spanningsboog heeft, wil je heel graag verder lezen. Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat met Lara Jean en de liefde.

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Jenny Han - PS Ik hou nog steeds van je

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 4 oktober 2016 / 14:52

    Leuk, leuk! Je maakt dat ik toch eindelijk eens het eerste boek ga lezen. Ik zag ‘m al een aantal keer voorbij komen in mijn ereader, maar wist het steeds niet zeker. Denk dat het de gok waard is 🙂

    • 4 oktober 2016 / 19:52

      Zo leuk om te horen, dankjewel! Alvast veel leesplezier, laat je me weten wat je er van vond? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.