Mijn september: studeren en blogevenementen!

Hoi lieve lezers! Oktober is alweer aangebroken dus vandaag kijk ik terug op de maand september. Het was een heel hectische maand waarin ik veel moest studeren, elke week wel één of twee blogevenementen had, twee keer per week werkte en daarnaast ook nog een sociaal leven wilde hebben. Kijk je mee? 😀

Studeren

Mijn september: studeren en blogevenementen!

De tijd gaat zo snel! Ik zit alweer meer dan vijf weken op de universiteit. Binnenkort ga ik een Tijd voor thee artikel schrijven over hoe het me nou bevalt op de universiteit, maar ik zal jullie alvast een beetje bijpraten. Ik volg nu sinds eind augustus de premaster Communication and Information Sciences aan de Universiteit van Tilburg. In de premaster krijg je vakken die je onder de knie moet hebben voordat je daadwerkelijk aan de master begint. Zo leer ik nu bijvoorbeeld hoe je onderzoek moet doen en hoe je je data moet verwerken met vakken zoals Statistics en Methodology. Jullie mogen best weten dat ik het tot nu toe erg pittig vind. Ik had van tevoren verwacht dat ik het lastig zou vinden dat alles in het Engels is, maar dat valt me eigenlijk nog het meest mee. Vooral het niveau en het tempo liggen erg hoog en daar heb ik soms wel moeite mee. Ik zit bijna iedere avond artikelen door te lezen of me voor te bereiden en dan heb ik alsnog het idee dat ik achterloop. September was dan ook een erg drukke maand met alle evenementen erbij en dan ook nog twee keer per week werken. Het is dan af en toe lastig om de balans te vinden en alle ballen hoog te houden. In oktober is het qua evenementen een stuk rustiger en ik ga ook proberen om minder te werken als dat mogelijk is. Wat ik wel merk is dat ik zeker op mijn plek zit op de universiteit dus ik wil er dan ook alles aan doen om het te gaan halen 🙂

Véél blogevenementen

Mijn september: studeren en blogevenementen!

Er was in september ontzettend veel georganiseerd en ik ben ook naar meerdere evenementen gegaan, maar ik heb er ook een aantal afgezegd omdat ik dus ook met een nieuwe studie ben begonnen. Deze maand mocht ik Laure Eve interviewen, onwijs leuk om te doen! Het was de eerste keer dat ik zo’n een-op-een interview met een schrijfster had en ik vond haar een heel leuk persoon. Die avond mocht ik met booktuber Fleurine mee naar Yalbal, de opening van de Literatour week. De week erna mocht ik schrijfster Jenny Han interviewen, ook zo leuk om te doen! De dag erna was ik bij het exclusieve evenement met Jenny Han, waarbij we met Jenny mochten kletsen, maar ook een workshop handlettering kregen, armbandjes mochten maken en op de foto mochten zoals de cover van haar nieuwste boek. Ook ging ik naar de première van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, echt een toffe film! Het was wel een eindje rijden (Hasselt in België) maar dat was het zeker waard. Tot slot mocht ik met Fleurine mee naar uitgeverij Best of YA om te vieren dat ze meer dan 1000 abonnees heeft op haar YouTube kanaal. Het was echt tof om een kijkje achter de schermen te krijgen bij een uitgeverij, maar daar vertel ik jullie binnenkort meer over! Er was dus veel te doen in september en dan ben ik nog niet eens overal heen geweest, haha. September is gewoon een drukke maand in boekenland maar ik vond het ook heel tof om zoveel leuke dingen te mogen doen!

Deze boeken las ik in september

Mijn september: studeren en blogevenementen!

Nu ik weer studeer, heb ik helaas veel minder tijd om te lezen. Ik lees nu vooral heel veel wetenschappelijke artikelen of hoofdstukken uit mijn studieboeken, haha. Het is dan wel heel ontspannend om daarna een fijn leesboek te pakken! (Als ik daar nog energie voor heb 😉 ) Deze boeken las ik in september:

Tahereh Mafi – Verdermeer
Laure Eve – De Graces
♥ Jenny Han – PS. Ik hou nog steeds van je
♥ Sophie Jackson – Stil van jou

Mijn plannen voor oktober

In oktober heb ik ook al het een en ander gepland staan. Zo ga ik samen met mijn vriendinnen een weekendje weg (net als vorig jaar), ik heb mijn diploma-uitreiking op NHTV en ook iets minder leuks: een afspraak bij de kaakchirurg om mijn verstandskiezen te laten trekken #help. In oktober ga ik proberen om wat meer de balans te zoeken, al weet ik dat dat wel moeilijk gaat worden, ik wil namelijk altijd iedereen tevreden houden maar dat lukt niet altijd. In september had ik bijna geen tijd om uit te rusten en aan mezelf te denken en dat merk ik dan al snel lichamelijk. Daarom ga ik in oktober proberen wat meer avonden vrij te houden en af en toe ook even te ontspannen. We gaan ervoor!

Hebben jullie een leuke maand achter de rug? 🙂

Mijn september: studeren en blogevenementen!

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. Anny
  1 oktober 2016 / 12:13

  Op tijd aan jezelf denken hoor ?

 2. 3 oktober 2016 / 19:41

  Jullie foto van op de Avant Première is leuk. Onze polaroid was nog wel tof maar de foto die op Facebook verscheen iets minder. Doordat ze met twee verschillende camera’s tegelijk bezig waren kijken we elk naar een andere fotograaf. Heel handig 😉

  • 4 oktober 2016 / 19:54

   Ah, dankjewel! Wij hadden het geluk dat de man van de polaroid camera even iets moest wisselen, waardoor we eerst naar de ene camera keken en daarna pas bij de andere op de foto hoefden 😉

 3. Aesa
  5 oktober 2016 / 05:35

  Hoi moppie, leuk om weer zo’n personal recap te lezen! Ik vind het onwijs tof dat je deze gave events mag bezoeken namens jouw blog! Topper <3! Ook een super leuke polaroid van jou en Richard! Ik ben verder ook benieuwd naar het verslag van jouw dagje bij de uitgeverij.

  Volgende maand kan je een nieuw boek aan je lijstje toevoegen… Harry Potter!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.